Ухвала
від 29.03.2023 по справі 522/5075/23
ПРИМОРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа № 522/5075/23

Провадження № 2/522/3546/23

У Х В А Л А

29 березня 2023 рокусуддяПриморського районного суду міста Одеси Чернявська Л.М., розглянувши матеріали справи за позовом Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «ФОНТАН-39» до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про стягнення заборгованості за утримання будинку, прибудинкової території та комунальних послуг,

В С Т А Н О В И В:

17 березня 2023 року до Приморського районного суду м. Одеси надійшов позов Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «ФОНТАН-39» до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про стягнення заборгованості за утримання будинку, прибудинкової території та комунальних послуг в сумі 18253,86 гривень.

За результатами автоматизованого розподілу справа передана для розгляду судді Чернявській Л.М.

Судом зроблений запит щодо місця реєстрації відповідачів по справі та 28 березня 2023 року отримано відомості, з яких вбачається, що ОСОБА_1 зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 . ОСОБА_2 по м. Одесі та Одеській області не значиться.

Згідно ч.1 ст. 27 ЦПК України позови до фізичної особи пред`являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або перебування, якщо інше не передбачено законом.

Згідно ч. 9 ст. 28 ЦПК України, позови до відповідача, місце реєстрації проживання або перебування якого невідоме, пред`являються за місцезнаходженням майна відповідача чи за останнім відомим зареєстрованим його місцем проживання або перебування чи постійного його заняття (роботи).

Згідно ч. 15 ст. 28 ЦПК України, позови до кількох відповідачів, які проживають або знаходяться в різних місцях, пред`являються за місцем проживання або місцезнаходженням одного з відповідачів за вибором позивача.

Суддя встановивши, що позовну заяву подано, в цілому, із додержанням вимог, викладених у статтях 174, 175, 177 Цивільного процесуального кодексу України, вона підсудна Приморському районному суду м. Одеси в порядку ч.10 ст.187 ЦПК України, вважає можливим відкрити провадження по справі.

Враховуючи ціну позову, характер спірних відносин, склад учасників та предмет доказування, що не вимагають проведення підготовчого провадження для повного та всебічного встановлення обставин справи, суд дійшов висновку про те, що дана справа відноситься до справ незначної складності. А відтак, суд вважає за можливе розглядати дану справу за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

Керуючись ст. ст. 19, 28, 175, 178, 187, 189-196, 274, 279, 353 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Відкрити провадження у справі за позовом Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «ФОНТАН-39» до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про стягнення заборгованості за утримання будинку, прибудинкової території та комунальних послуг.

Встановити порядок спрощеного позовногопровадження зповідомленням (викликом)сторін для розгляду даної справи.

Встановити сторонам п`ятиденний строк з дня отримання копії даної ухвали для подання заперечень проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Призначити проведення судового засідання на 02травня 2023 року о12годині 00хвилин у залі суду № 221 у приміщенні суду за адресою: м. Одеса, вул. Балківська, 33.

Здійснити викликвідповідача ОСОБА_2 через оголошенняна офіційномувеб-порталісудової владиУкраїни таза останнімвідомим місцемпроживання,а самеза адресою: АДРЕСА_1 .

Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження у справі для подання до суду письмового відзиву на позов (ст. 178 ЦПК України) разом з доказами в його обґрунтування, висновків експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову та доказами надіслання (надання) відзиву і доданих до нього документів іншим учасникам справи.

Роз`яснити, що у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішуватиме справу за наявними матеріалами. Відповідно до ч. 1ст. 193 ЦПК Україниу строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу триденний строк з дня отримання відзиву відповідача для подання відповіді на відзив у відповідності до вимогстатті 179 Цивільного процесуального кодексу України.

Встановити відповідачу триденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення на відповідь у відповідності до вимогстатті 180 Цивільного процесуального кодексу України.

Сторони можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://pm.od.court.gov.ua/sud1522/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена лише щодо мотивів порушення правил підсудності (п. 8 ч. 1 ст. 353 ЦПК України) в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги до Одеського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення. В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Л. М. Чернявська

Дата ухвалення рішення29.03.2023
Оприлюднено30.03.2023
Номер документу109858104
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості за утримання будинку, прибудинкової території та комунальних послуг

Судовий реєстр по справі —522/5075/23

Рішення від 27.06.2023

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Чернявська Л. М.

Ухвала від 29.03.2023

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Чернявська Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні