Ухвала
від 29.03.2023 по справі 540/8027/21
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 540/8027/21

УХВАЛА

29 березня 2023 року м. Одеса

Суддя Одеського окружного адміністративного суду Вовченко О.А., розглянувши матеріали позовної заяви Головного управління Держпраці у Херсонській області до державного підприємства «Голопристанське лісомисливське господарство», про вжиття заходів реагування під час здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності,-

В С Т А Н О В И В :

До Херсонського окружного адміністративного суду 09.12.2021 надійшов адміністративний позов Головного управління Держпраці у Херсонській області до державного підприємства «Голопристанське лісомисливське господарство», в якому просить застосувати заходи реагування у сфері державного нагляду (контролю), шляхом заборони експлуатації устаткування напругою понад 1000 В, до усунення порушення зазначеного у пункті 1 Акту проведення планового заходу (перевірки) за № 172 від 13.09.2021.

14.12.2021 ухвалою Херсонського окружного адміністративного суду відкрито провадження в адміністративній справі та ухвалено справу розглядати за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні).

Згідно з розпорядженням Верховного Суду №11/0/9-22 від 18.03.2022, відповідно до частини сьомої статті 147 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», враховуючи неможливість судами здійснювати правосуддя під час воєнного стану, змінено територіальну підсудність судових справ Херсонського окружного адміністративного суду та визначено її Одеському окружному адміністративному суду.

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу справі між суддями від 24.03.2023 справу №540/8027/21 передано для розгляду головуючому судді Вовченко О.А.

Суддя зазначає, що матеріалів справи №540/8027/21 у паперовому вигляді головуючому по справі не передано.

Згідно з ч.1 ст.31 Кодексу адміністративного судочинства України визначення судді, а в разі колегіального розгляду - судді-доповідача для розгляду конкретної справи здійснюється Єдиною судовою інформаційно-телекомунікаційною системою під час реєстрації документів, зазначених в частині другій статті 18 цього Кодексу, а також в інших випадках визначення складу суду на будь-якій стадії судового процесу, з урахуванням спеціалізації та рівномірного навантаження для кожного судді, за принципом випадковості та в хронологічному порядку надходження справ.

Справа, розгляд якої розпочато одним суддею чи колегією суддів, повинна бути розглянута цим самим суддею чи колегією суддів, за винятком випадків, які унеможливлюють участь судді у розгляді справи. У разі зміни складу суду розгляд справи починається спочатку, за винятком випадків, визначених цим Кодексом (ст.35 КАС України).

Положеннями ч.1 ст. 12 КАС України визначено, що адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

За таких обставин, враховуючи те, що провадження у даній справі було відкрито за правилами спрощеного позовного провадження відповідно до ст.262 КАС України, суддя вважає за доцільне прийняти до провадження адміністративну справу №540/8027/21 за позовом Головного управління Держпраці у Херсонській області до державного підприємства «Голопристанське лісомисливське господарство», про вжиття заходів реагування під час здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності та розглядати її за правилами спрощеного позовного провадження відповідно до ст.262 КАС України. Суддя зазначає сторонам про наявність в Одеському окружному адміністративному суді технічної можливості проводити судові засідання в порядку ст.195 КАС України.

На підставі викладеного, керуючись статтями 12, 31, 35, 248, 257-258 КАС України суддя,-

УХВАЛИВ:

Прийняти до провадження адміністративну справу №540/8027/21 за позовом Головного управління Держпраці у Херсонській області до державного підприємства «Голопристанське лісомисливське господарство», про вжиття заходів реагування під час здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності.

Розглядати справу за правилами спрощеного позовного провадження без виклику учасників справи.

Справа буде розглянута судом на підставі ст.262 КАС України у межах строків, визначених ст.258 КАС України та з урахуванням встановлених сторонам строків для подання заяв по суті.

Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позовну заяву протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження у справі. Відзив подається до суду разом із документами, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення.

Зазначити учасникам справи, що копії заяв по суті справи одночасно з поданням до суду повинні бути надіслані іншим учасникам справи.

Зазначити сторонам у справі, що надання доказів відбувається в порядку ст. 79 КАС України.

Веб-адреса сторінки Одеського окружного адміністративного суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: http://adm.od.court.gov.ua/sud1570/.

Копію ухвали направити сторонам у справі, разом з інформацією про їхні процесуальні права та обов`язки.

Справа розглядатиметься суддею одноособово.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання.

Суддя О.А. Вовченко

Дата ухвалення рішення29.03.2023
Оприлюднено03.04.2023
Номер документу109907832
СудочинствоАдміністративне
Сутьвжиття заходів реагування під час здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності

Судовий реєстр по справі —540/8027/21

Ухвала від 29.05.2023

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Вовченко О.А.

Ухвала від 29.03.2023

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Вовченко О.А.

Ухвала від 14.12.2021

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Кисильова О.Й.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні