Ухвала
від 20.03.2023 по справі 754/3460/23
ДЕСНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

1-кс/754/570/23

Справа № 754/3460/23

У Х В А Л А

Іменем України

20 березня 2023 року слідчий суддя Деснянського районного суду м. Києва ОСОБА_1 ,

за участю секретаря ОСОБА_2

за участю прокурора ОСОБА_3

розглянувши клопотання слідчого Деснянського УПГУНП в м. Києві ОСОБА_4 про проведення обшуку

ВСТАНОВИВ:

Слідчий СВ Деснянського УПГУНП в м. Києві ОСОБА_4 за погодження з прокурором 20.03.2023 року подав до суду клопотання про проведення обшуку житла у кримінальному провадженні №42023102030000001 від 02.01.2023 року.

Обґрунтовуючи клопотання слідчий зазначає, що в провадженні СВ Деснянського УПГУНП в м. Києві перебувають матеріали кримінального провадження внесені 02.01.2023 до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42023102030000001, за ознакою вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, по факту розтрати майна шляхом зловживання службовим становищем, вичинених за попередньою змовою групою осіб у особливо великих розмірах.

Досудовим розслідуванням встановлено, що УКБ Дарницької районної державної адміністрації за період часу з 2021-2022 було укладено 51 договорів на загальну суму понад 30 млн.грн з ТОВ «Новобуд ВС» (код ЄРДПОУ 32845885) на проведення капітального ремонту асфальтного покриття прибудинкових терарій та внутрішньо квартальних проїздів. В свою чергу, з метою виконання вищезазначених робіт ТОВ «Новобуд ВС», у якості субпідрядника було залучено ТОВ «Головобуд» код (ЄРДПОУ 43107980).

При цьому, досудовим розслідуванням встановлено, що основним постачальником товарно-матеріальних цінностей в адресу ТОВ «Головбуд» виступає низка пов`язаних між собою підприємств з окремими ознаками фіктивності, а саме ТОВ «Сабона Трейд» код ЄРДПОУ 44264670, ТОВ «Термонт Компані» код ЄРДПОУ 44262976, ТОВ «Квінта Трейд» код ЄРДПОУ 44355845, з якими укладено договори на постачання будівельних матеріалів, не пов`язаних з проведенням ремонтних робіт асфальтного покриття та внутрішньо квартальних проїздів, на загальну суму 15 млн.грн.

В свою чергу, ТОВ «Квінта Трейд» було сформовано податковий кредит за рахунок придбання товарів широкого вжитку (одяг, галантерея тощо) та продуктів харчування на загальну суму 20 млн.грн від наступних СГТ з окремими ознаками фіктивності, а саме: ТОВ «Грінвард» код ЄРДПОУ 44100462 постачання цукерок, какао, м`яса, на загальну суму 8 млн.грн.; ТОВ «Маутекс ЛТД» код ЄРДПОУ 43740196 постачання цукерок, шоколаду, круп, на загальну суму 2 млн.грн.; ТОВ «Терравінд» код ЄРДПОУ 44328225 постачання трикотажного одягу, на загальну суму 8 млн.грн.; ТОВ «Екомод» код ЄРДПОУ 43972724 постачання цукерок, м`яса, на загальну суму 2,5 млн.грн.

Також в ході досудового розслідування встановлено, що на вищевказаних підприємствах, а саме: ТОВ «Сабона Трейд», ТОВ «Термонт Компані», ТОВ «Квінта Трейд», ТОВ «Грінвард», ТОВ «Маутекс ЛТД», ТОВ «Терравінд», ТОВ «Екомод», які мають окремі ознаки фіктивності, недостатня кількість кваліфікованого персоналу, відсутні власні основні засоби, трудові ресурси, транспорт тощо, у зв`язку з чим є підстави вважати, що операції із ТОВ «Головбуд» та ТОВ «Новобуд ВС» оформлені тільки документально без фактичного їх здійснення.

На виконання доручення з метою організації проведення огляду податкової адреси ТОВ «Головбуд», виявлено, що компанія з 19.01.2022 до податкових органів не звітує, директор, засновник та головний бухгалтер в одній особі ОСОБА_5 за місцем реєстрації не проживає, номери телефонів, що офіційно рахуються за вказаним товариством не відповідають. За адресою: м. Харків, проспект Науки, 36 розташована шестиповерхова адміністративна будівля, на першому поверсі за вказаною адресою знаходиться відділення банку «Укрсіббанк», на інших поверхах знаходиться адміністративні приміщення банку «Укрсіббанк». ТОВ «Головбуд» (код ЄРДПОУ 43107980) за вказаною адресою не встановлено.

24.01.2023 у Державній податковій службі України була вилучена інформація стосовно ТОВ «Новобуд ВС», ТОВ «Головбуд», ТОВ «Сабона Трейд», ТОВ «Термонт Компані», ТОВ «Квінта Трейт», ТОВ «Грінвард», ТОВ «Маутекс ЛТД», ТОВ «Терравінд», ТОВ «Екомод» за період часу з 01.01.2020 по 31.12.2022.

За результатами огляду податкової звітності вказаних юридичних осіб отримано відомості, які свідчать про протиправну діяльність, направлену на надання ТОВ «Головбуд» та ТОВ «Новобуд ВС» незаконних фінансових послуг по переведенню безготівкових коштів в готівкові та забезпечення фіктивними бухгалтерськими документами, які у подальшому використовувались для збільшення валових витрат, формування податкового кредиту та документального підтвердження використання грошових коштів, з метою розкрадання бюджетних грошових коштів і ухилення від сплати обов`язкових податкових платежів.

Встановлено, що ТОВ «Новобуд-ВС» вступає замовником з обслуговування об`єктів транспортної інфраструктури Дарницького району міста Києва на 8 млн. грн.. Один із контрагентів ТОВ «Головбуд» - ТОВ «Квінта трейд» протягом 2021 року виступав постачальником номенклатури товарів, яка не використовувалась для капітального ремонту асфальтного покриття. Один із контрагентів ТОВ «Головбуд» - ТОВ «Термонт Компані» протягом 2021 року виступав постачальником номенклатури товарів, яка не використовувалась для капітального ремонту асфальтного покриття (шпалери). Один із контрагентів ТОВ «Квінта трейд» - ТОВ «Екомод» протягом 2021 року виступав постачальником номенклатури товарів, яка перериває ланцюг постачання товарів - матеріальних цінностей направлених на постачання будівельних послуг. Один із контрагентів ТОВ «Квінта трейд» - ТОВ «Маунтекс ЛТД» протягом 2021 року виступав постачальником номенклатури товарів, яка перериває ланцюг постачання товарів - матеріальних цінностей направлених на постачання будівельних послуг.

В ході проведеного аналізу матеріалів податкової звітності щодо ТОВ «Новобуд ВС» встановлено, що останнє мало безтоварні фінансово-господарські операції з фіктивного придбання будівельних матеріалів у ТОВ «Вінтрансбуд» (код ЄДРПОУ 41094603), оформлені з метою документального підтвердженні власних валових витрат.

Під час проведення оперативно розшукових заходів встановлено, що ТОВ «Новобуд-ВС» (код ЄРДПОУ 32845885) за місцем юридичної реєстрації: м. Київ, вул. Єреванська, 14А, фактично свою фінансово-господарьку діяльність не здійснює. Фактично ТОВ «Новобуд-ВС» здійснює господарську діяльність за адресами :

-м. Київ, вул. Колекторна, 3, адміністративно-виробнича база літера «Б»;

-м. Київ, проспект Миколи Бажана, 30, офіс (квартира) 76;

Останню податкову звітність ТОВ «Новобуд-ВС» (код ЄРДПОУ 32845885) з ІР-адрес НОМЕР_1 (інтернет провайдер ТОВ «Інтер-телеком», ІР-адреси НОМЕР_2 (інтернет провайдер ТОВ «Фрінет»). ІР-адреса НОМЕР_1 ТОВ «Інтер-телеком» укладено договір про надання послуг доступу до мережі інтернет з ОСОБА_6 за адресою : АДРЕСА_1 . В свою чергу ІР-адреса НОМЕР_2 ТОВ «Фрінет» укладено договір про надання послуг доступу до мережі Інтернет з ТОВ «ЕРІДАН», (зареєстрованої за адресою : м. Київ, вул. Колекторна, 3), за адресою : м. Київ, вул. Колекторна, 3 адміністративно-виробнича база літера «Б».

Враховуючи викладене, отримана інформація свідчить та підтверджує використання вказаних офісних приміщень співробітниками ТОВ «Новобуд-ВС» (код ЄРДПОУ 32845885).

Під час досудового розслідування було зібрано достатньо підстав вважати причетність до розкрадання бюджетних кошті під час здійснення ремонтних робіт між квартальних проїздів в Дарницькому районі м. Києва ОСОБА_7 , яка працює на посаді головного бухгалтеру «Новобуд-ВС» (код ЄРДПОУ 32845885), у зв`язку з чим виникла необхідність у проведенні обшуку за місцем реєстрації та проживання ОСОБА_8 за адресою: АДРЕСА_2 з метою виявлення та вилучення фінансово-господарської документація по фінансово-господарським взаємовідносинам з ТОВ «Головбуд» (код ЄДРПОУ 43107980), ТОВ «Сабона трейд» (код ЄДРПОУ 44264670), ТОВ «Терамонт компані» (код ЄДРПОУ 44262976), ТОВ «Квінта трейд» (код ЄДРПОУ 44355845), ТОВ «Грінвард» (код ЄДРПОУ 44100462), ТОВ «Маунтекс ЛТД» (код ЄДРПОУ 43740196), ТОВ «Терравінд» (код ЄДРПОУ 44328225), ТОВ «Екомод» (код ЄДРПОУ 43972724), ТОВ «Вінтрансбуд» (код ЄДРПОУ 41094603), системних програм «клієнт-банк» та «M.E.Doc» щодо керування діяльністю підконтрольних підприємств, записів обліку неправомірних грошових розрахунків проведених поза межами податкового контролю, печаток і штамів фіктивних підприємств, підроблених документів, офісної техніки, на якій вони виготовляються, незаконно отриманих від протиправної діяльності готівкових грошових коштів, а також інших предметів, що можуть становити доказове значення протиправної діяльності та причетність до розкрадання державних/бюджетних коштів за тендерними закупівлями, проведеними УКБ Дарницької РДА. Іншим способом отримати зазначені речі та документи неможливо, у зв`язку з чим слідчий вносить дане клопотання до суду.

Прокурор в судовому засіданні підтримав подане клопотання, просив задовольнити.

Вислухавши прокурора, дослідивши матеріали, якими слідчий обґрунтовує доводи клопотання, приходжу до наступного.

Правові підстави надання обшуку регламентовані ст.234 КПК України.

В клопотанні слідчим зазначені найменування кримінального провадження та його реєстраційний номер, короткий виклад обставин кримінального правопорушення, правову кваліфікацію кримінального правопорушення, зазначено підстави обшуку, житло, приміщення, де планується проведення обшуку, речі які плануються відшукати, вказано особу, якій належить житло, зазначені індивідуальні ознаки документів, які плануються відшукати, їх зв`язок із вчиненим кримінальним правопорушенням, міститься обґрунтування того, що доступ до документів неможливо отримати у добровільному порядку шляхом їх витребування відповідно до ст.93 КПК України або за допомогою інших слідчих дій.

З матеріалів досудового розслідування вбачається наявність обґрунтованої підозри у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України. В долучених до клопотання матеріалах наявні обґрунтування, необхідності саме здійснення слідчої дії обшук, з метою виявлення відомостей про обставини кримінального правопорушення, отримання речей і документів, які мають доказове значення у справі.

В клопотанні слідчий навів докази, які свідчать, що за адресою АДРЕСА_2 /згідно витягу Реєстру речових прав на нерухоме майно право приватної власності зареєстровано на ОСОБА_8 /, знаходяться речі і документи, які мають доказове значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

За таких обставин, слідчий суддя дослідивши, матеріали клопотання, долучені до нього документи, за своїм внутрішнім переконанням, яке ґрунтується на всебічному, повному й неупередженому дослідженні всіх обставин провадження, керуючись законом, оцінюючи сукупність зібраних доказів - з точки зору достатності та взаємозв`язку вважає, що наявні у провадженні докази, передбачені параграфами 3-5 Глави 4 КПК України (показання, речові докази і документи, та інші) свідчать про те, що слідчим надано ґрунтовні докази, які дають змогу прийти до висновку про неможливість іншим способом, на даному етапі, довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів, забезпечити повноту, всебічність та неупередженість розслідування вищезазначеного кримінального правопорушення, отримати відомості, що є необхідними для з`ясування всіх важливих обставин у їх сукупності, а тому клопотання слідчого про проведення обшуку підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст.234,235 КПК України,

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого СВ Деснянського УПГУНП в м. Києві ОСОБА_4 , погоджене з прокурором Деснянської окружної прокуратури м. Києва ОСОБА_3 , про проведення обшуку у кримінальному провадженні №42023102030000001 - задовольнити.

Провести обшук за місцем проживання ОСОБА_8 , за адресою: АДРЕСА_2 , з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знарядь кримінального правопорушення, речей і документів, що мають значення для досудового розслідування та можуть бути доказами під час судового розгляду, а саме:

первинних фінансових господарських документів, бухгалтерського та податкового обліку ТОВ «Новобуд-ВС» (код ЄРДПОУ 32845885) по фінансово-господарським взаємовідносинам з ТОВ «Головбуд» (код ЄДРПОУ 43107980), ТОВ «Сабона трейд» (код ЄДРПОУ 44264670), ТОВ «Терамонт компані» (код ЄДРПОУ 44262976), ТОВ «Квінта трейд» (код ЄДРПОУ 44355845), ТОВ «Грінвард» (код ЄДРПОУ 44100462), ТОВ «Маунтекс ЛТД» (код ЄДРПОУ 43740196), ТОВ «Терравінд» (код ЄДРПОУ 44328225), ТОВ «Екомод» (код ЄДРПОУ 43972724), ТОВ «Вінтрансбуд» (код ЄДРПОУ 41094603), оборотно-сальдових відомостей по взаємовідносинах з вище вказаними підприємствами, податкових декларацій за період 2021-2022 років, наказів про призначення та звільнення керівників, головних бухгалтерів ТОВ «Новобуд-ВС» (код ЄРДПОУ 32845885), системних програм «клієнт-банк» та «M.E.Doc» щодо керування діяльністю підконтрольних підприємств, записів обліку неправомірних грошових розрахунків проведених поза межами податкового контролю, печаток і штампів фіктивних підприємств, підроблених документів, офісної техніки, на якій вони виготовляються, незаконно отриманих від протиправної діяльності готівкових грошових коштів, комп`ютерної техніки, мобільних телефонів, інших предметів, що можуть становити доказове значення протиправної діяльності та причетність до розкрадання державних/бюджетних коштів за тендерними закупівлями, проведеними УКБ Дарницької РДА.

Строк дії ухвали один місяць.

Надати слідчому дві копії ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя -

Дата ухвалення рішення20.03.2023
Оприлюднено01.04.2024
Номер документу109935731
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —754/3460/23

Ухвала від 20.03.2023

Кримінальне

Деснянський районний суд міста Києва

Вінтоняк Р. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні