Постанова
від 02.08.2010 по справі 7837/10/2070
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний ад міністративний суд

61004 м. Харків вул. Мар'їнс ька, 18-Б-3

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

Харків

02 серпня 2010 р. № 2-а- 7837/10/2070

Харківський окружний ад міністративний суд у складі

головуючого судді Чалого І,С.,

при секретарі судового зас ідання Елоян Ж.Г.

за участю представників ст орін:

прокурора Булулукова О.О.,

позивача Кураксіної В.О. ,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в залі суд у справу за адміністративним позовом прокурора Червоноза водського району міста Харко ва в інтересах держави в особ і управління Пенсійного фонд у України в Червонозаводсько му районі міста Харкова до то вариства з обмеженою відпові дальністю "Ф'юче Мобайл" про с тягнення заборгованості,-

В С Т А Н О В И В:

Прокурор Червонозаво дського району міста Харкова в інтересах держави в особі у правління Пенсійного фонду У країни в Червонозаводському районі міста Харкова зверну вся до Харківського окружног о адміністративного суду з п озовною заявою, в якій просит ь суд стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю "Ф"юче Мобайл" на користь упра вління Пенсійного фонду Укра їни в Червонозаводському рай оні міста Харкова суму прост роченої заборгованості по ст рахових внесках на загальноо бов'язкове державне пенсійне страхування за період з бере зня по квітень 2010 року на загал ьну суму 4273,63 грн. (на р/р 256063122095 в ВАТ ХОУ "Державний ощадний банк У країни" МФО 351823 ).

В обґрунтування своїх позо вних вимог позивач зазначив, що ТОВ "Ф"юче Мобайл" зареєстр оване в Управлінні ПФУ в Черв онозаводському районі міста Харкова як платник страхово го збору на обов' язкове дер жавне пенсійне страхування д о Пенсійного фонду України. В ідповідач зобов' язаний спл ачувати в установлені строки та в повному обсязі страхові внески до Пенсійного фонду У країни. Не пізніше ніж через 20 календарних днів із дня закі нчення цього періоду. Згідно наданого підприємством розр ахунку суми страхових внескі в на загальнообов'язкове дер жавне пенсійне страхування с ума в розмірі 4273,63 грн. з нарахов аної заробітної плати, що під лягають сплати за березень п о квітень 2010 року підприємств ом не сплачена. Таким чином, на теперішній час недоїмка по в несках на загальнообов'язков е державне пенсійне страхува ння в сумі 4273,63 грн. підприємств ом не сплачена.

Прокурор в судовому засід анні вимоги позову підтримав , просив позов задовольнити в повному обсязі.

Представник позивача - УП Ф України в Червонозаводсько му районі міста Харкова , в суд овому засіданні вимоги адмін істративного позову підтрим ав в повному обсязі, надав ана логічні обставинам справи по яснення та просив їх задовол ьнити.

Відповідач, ТОВ "Ф"юче Мобай л", в судове засідання свого пр едставника не направив, про д ату, час та місце розгляду спр ави повідомлявся належним чи ном та своєчасно, про причини неявки представника до суду не повідомив, заяви про відкл адення розгляду справи чи ро згляд справи за відсутністю свого представника не надав ав.

Згідно з ст.35 КАС України від повідач є належно повідомлен ий про дату, час та місце судов ого засідання. Відповідач ві дзив на позов не надав, правом участі в судовому засіданні не скористався.

Суд вважає, що не явка відпо відача у судове засідання не перешкоджає розгляду справи за наявними в ній матеріалам и.

Суд, вислухавши думку учасн иків процесу, повно та всебіч но дослідивши докази по спра ві, дійшов наступного виснов ку.

ТОВ "Ф"юче Мобайл" зареєстро ване в Управлінні ПФУ в Черво нозаводському районі міста Х аркова як платник страхового збору на обов' язкове держа вне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України за реєстраційним номером 14996.

Порядок обчислення і сплат и збору на обов' язкове держ авне пенсійне страхування пі дприємствами, установами, ор ганізаціями, громадянами до Пенсійного фонду України, а т акож обліку надходження і ви трачання його коштів передба чено Законом України „Про за гальнообов' язкове державн е пенсійне страхування” №1058, І нструкцією „Про порядок обчи слення і сплати страхувальни ками та застрахованими особа ми внесків на загальнообов' язкове державне пенсійне стр ахування до Пенсійного фонду України”, затвердженою пост ановою управління Пенсійног о фонду України №21-1 від 19.12.2003 р., за реєстрованою в Міністерстві юстиції України 16.01.2004р. за №64/8663.

Згідно п.п.6 п.2 ст.17 Закону Укра їни „Про загальнообов' язко ве державне пенсійне страхув ання” №1058-ІУ від 09.07.2003 року страх увальник зобов' язаний нара ховувати, обчислювати і спла чувати в установлені строки та в повному обсязі страхові внески до Пенсійного фонду.

У п.6 ст.20 Закону України „Про загальнообов' язкове держа вне пенсійне страхування” №1 058-ІУ від 09.07.2003 року передбачає, щ о страхувальник зобов' язан ий сплачувати страхові внеск и, нараховані за відповідний базовий звітній період, не пі зніше ніж через 20 календарних днів із дня закінчення цього періоду.

Відповідно до п.п. 5.1.4 Інструк ції „Про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внес ків на загальнообов' язкове державне пенсійне страхуван ня до Пенсійного фонду Украї ни” нараховані за відповідни й базовий звітній період стр ахові внески сплачуються пла тниками шляхом перерахуванн я безготівкових сум з їх банк івських рахунків не пізніше ніж через 20 календарних днів і з дня закінчення цього базов ого періоду незалежно від ви плати заробітної плати (дохо ду), на суми яких нараховуютьс я страхові внески. Базовим зв ітнім періодом є календарний місяць.

Відповідач не додержуєтьс я вимог чинного законодавств а щодо порядку обчислення та сплати страхових внесків на загальнообов' язкове держа вне пенсійне страхування, вн аслідок чого виник борг по вн есках на загальнообов' язко ве державне пенсійне страхув ання згідно розрахунків сум страхових внесків за березен ь - квітень 2010 року в сумі 4273,63грн .

Відповідно до п.8.2 „Інструкц ії про порядок обчислення і с плати страхувальниками та за страхованими особами внескі в на загальнообов' язкове де ржавне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України ”, затвердженою Постановою П равління ПФУ №21-1 від 19 12 2003 року т а зареєстрованою в Міністерс тві юстиції України №64/8663 від 16.0 1.2004 року, страхувальнику, який на кінець звітного періоду м ає недоїмку зі сплати страхо вих внесків, органи Пенсійно го фонду надсилають вимогу п ро сплату недоїмки.

УПФ України в Червонозавод ському районі міста Харкова направлена вимога ТОВ "Ф"юче Мобайл" про сплату боргу № Ю-5 0 від12.05.2010 року, яке направлено п ідприємству.

Згідно з п. 9.1 Інструкції „Про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрах ованими особами внесків на з агальнообов' язкове держав не пенсійне страхування до П енсійного фонду України” до страхувальників за порушенн я норм законодавства про заг альнообов' язкове державне пенсійне страхування, яке ко нтролюється органами Пенсій ного фонду, застосовуються ф інансові санкції відповідно до Закону.

Згідно з п.3 ч.3 ст.106 Закону Укр аїни „Про загальнообов' яз кове державне пенсійне страх ування” у разі, якщо страхува льник, який одержав вимогу те риторіального органу Пенсій ного фонду про сплату недоїм ки і протягом десяти робочих днів після її отримання не сп латив зазначену у вимозі сум у недоїмки разом з застосова ною до нього санкцією, включе ною до вимоги, або не узгодив в имогу з відповідним органом Пенсійного фонду, або не оска ржив вимогу в судовому поряд ку, а також якщо страхувальни к узгодив вимоги, але не сплат ив узгоджену суму недоїмки п ротягом 10 робочих днів після о тримання узгодженої вимоги, відповідний орган Пенсійног о фонду звертається до суду ч и господарського суду з позо вом про стягнення недоїмки.

Відповідно до ч.5 ст.106 Закону України „Про загальнообов' язкове державне пенсійне стр ахування” суми недоїмки пога шаються у порядку календарно ї черговості їх виникнення з а рахунок сум, що надходять в ід страхувальника або від де ржавної виконавчої служби в рахунок сплати недоїмки.

На теперішній час загальна сума заборгованості по стра ховим внескам на загальнообо в' язкове державне пенсійне страхування ТОВ "Ф"юче Мобайл " становить 4273,63 грн.

У відповідності до ст. 257 КАС України у разі необхідності спосіб, строки і порядок вико нання можуть бути визначені у самому судовому засіданні.

За таких обставин, суд знахо дить позов обґрунтованим, до веденим і таким, що підлягає з адоволенню у повному обсязі.

Відповідно до ст. 94 Кодексу а дміністративного судочинст ва України судові збір відне сти за рахунок державного бю джету.

На підставі вищевикладено го та керуючись ст.ст. 6-14, 71, 159-163, 167, 186 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний поз ов Прокурора Червонозаводсь кого району міста Харкова в і нтересах держави в особі упр авління Пенсійного фонду Укр аїни в Червонозаводському ра йоні міста Харкова до Товари ства з обмеженою відповідаль ністю "Ф'юче Мобайл" про стягн ення заборгованості - задово льнити в повному обсязі.

Стягнути з Товариства з обм еженою відповідальністю "Ф"ю че Мобайл"(м. Харків, 61001, вул. Кір ова 38, код ЄДРПОУ 34391892, р/р 26003000122474, МФО 351618) на користь управління Пен сійного фонду України в Черв онозаводському районі міста Харкова суму простроченої з аборгованості по страхових в несках на загальнообов"язков е державне пенсійне страхува ння за період з березня по кві тень 2010 року в розмірі 4273,63 грн. (ч отири тисячі двісті сімдесят три грн. 63 коп. (на р/р 256063122095 в ВАТ Х ОУ "Державний ощадний банк Ук раїни" МФО 351823 )

Постанова може бути оскар жена в Харківський апеляційн ий адміністративний суд чере з Харківський окружний адмін істративний суд в порядку ст .186 КАС України.

Постанова набирає чиннос ті в порядку ст. 254 КАС України.

Повний текст постанови виг отовлено 04.08.2010 року.

Суддя підпис< Текст > І.С.Чали й

Постанова не набрала чинно сті. Оригінал знаходиться у с праві. Клпія. Вірно< Текст >

Суддя Секретар< Тек ст >

СудХарківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення02.08.2010
Оприлюднено07.09.2010
Номер документу10994905
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —7837/10/2070

Ухвала від 07.09.2021

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Біленський О.О.

Ухвала від 11.04.2018

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Біленський О.О.

Ухвала від 18.06.2010

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Чалий І.С.

Постанова від 02.08.2010

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Чалий І.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні