Ухвала
від 06.02.2023 по справі 758/9227/22
ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 758/9227/22

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

06 лютого 2023 року місто Київ

Суддя Подільського районного суду м. Києва Рибалка Ю. В. розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Бізнес-Центр «Сага»</a>, про зобов`язання вчинити певні дії та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу,

В С Т А Н О В И В :

13.10.2022 року до суду надійшла позовна заява заяви ОСОБА_1 до ТОВ «Бізнес-Центр «Сага», про зобов`язання вчинити певні дії та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу.

06.02.2023 року до суду позивачем подано заяву, в якій вона відкликає подану нею позовну заяву.

Згідно з п. 3 ч. 4 ст. 185 ЦПК України позовна заява повертається у випадку, коли до постановлення ухвали про відкриття провадження у справі від позивача надійшла заява про врегулювання спору або заява про відкликання позовної заяви.

З матеріалів справи вбачається, що станом на день подання заяви про відкликання позовної заяви провадження в зазначеній справі не відкрито.

Виходячи з того, що подання такої заяви про відкликання позовної заяви є правом позивача, воно не може бути обмежено судом.

Повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

Також у клопотанні позивач просить повернути сплачений судовий збір.

Згідно з ч. 8 ст. 185 ЦПК України судовий збір не повертається лише у випадку, коли позивачем подано до цього самого суду інший позов (позови) до цього самого відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з однакових підстав і щодо такого позову (позовів) на час вирішення питання про відкриття провадження у справі, що розглядається, не постановлена ухвала про відкриття або відмову у відкритті провадження у справі, повернення позовної заяви або залишення позову без розгляду.

Положеннями ч. 1 ст. 7 Закону України «Про судовий збір» встановлено, що в разі повернення заяви сплачена сума судового збору повертається за клопотанням особи, яка його сплатила за ухвалою суду.

З огляду на наведене, заява сторони позивача підлягає задоволенню.

Керуючись ст. 185, ч. 1 ст. 7 Закону України «Про судовий збір» ЦПК України, суддя, -

П О С Т А Н О В И В :

Позовну заяву ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Бізнес-Центр «Сага»</a>, про зобов`язання вчинити певні дії та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу - повернути позивачу.

Зобов`язати Головне управління Державної казначейської служби України у м. Києві повернути ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 ) судовий збір у розмірі 992,40 грн., сплачений відповідно до квитанції № 32835794SB від 13 вересня 2022 року.

Ухвала може бути оскаржена до Київського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

СуддяЮ. В. Рибалка

Дата ухвалення рішення06.02.2023
Оприлюднено06.04.2023
Номер документу109998347
СудочинствоЦивільне
Сутьзобов`язання вчинити певні дії та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу

Судовий реєстр по справі —758/9227/22

Ухвала від 06.02.2023

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Рибалка Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні