Ухвала
від 04.04.2023 по справі 540/8822/21
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 540/8822/21

УХВАЛА

04 квітня 2023 року м. Одеса

Суддя Одеського окружного адміністративного суду Левчук О.А., розглянувши адміністративну справу за позовом приватного сільськогосподарського підприємства «КАЇССА» до Південного міжрегіонального управління Укртрансбезпеки про визнання протиправними дій, скасування постанови, -

В С Т А Н О В И В:

До Херсонського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява приватного сільськогосподарського підприємства «КАЇССА» до Південного міжрегіонального управління Укртрансбезпеки про визнання протиправними дій, скасування постанови.

Згідно протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 30.12.2021 року справа № 540/8822/21 була передана головуючому судді Ковбій О.В.

Ухвалою Херсонського окружного адміністративного суду від 24 січня 2022 року відкрито провадження по справі № 540/8822/21 та призначено розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні).

Указом Президента України від 24.02.2022 № 64/2022 з 5:30 24 лютого 2022 року введений воєнний стан у зв`язку з військовою агресією Російської Федерації .

Розпорядженням Верховного Суду від 18.03.2022 року № 11/0/9-22, відповідно до ч. 7 ст. 147 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», змінено територіальну підсудність судових справ Херсонського окружного адміністративного суду та визначено суд, якому визначається територіальна підсудність справ - Одеський окружний адміністративний суд.

Згідно протоколу автоматизованого розподілу справ між суддями від 30 березня 2023 року адміністративну справу № 540/8822/21 в електронному вигляді передано головуючому судді Левчук О.А.

Відповідно до ч. 1 ст. 12 КАС України адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

Згідно ч. 3, 5, 6 ст. 48 КАС України якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до ухвалення рішення у справі за згодою позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі, якщо це не потягне за собою зміни підсудності адміністративної справи. Суд має право за клопотанням позивача до ухвалення рішення у справі залучити до участі у ній співвідповідача. Під час вирішення питання про залучення співвідповідача чи заміну належного відповідача суд враховує, зокрема, чи знав або чи міг знати позивач до подання позову у справі про підставу для залучення такого співвідповідача чи заміну неналежного відповідача. Після заміни сторони, залучення другого відповідача розгляд адміністративної справи починається спочатку.

Відповідно до п. 8 ч. 1 ст. 4 КАС України, відповідач суб`єкт владних повноважень, а у випадках визначених законом, й інші особи, до яких звернена вимога позивача.

Згідно ст. 4 КАС України, суб`єкт владних повноважень орган державної влади (у тому числі без статусу юридичної особи), орган місцевого самоврядування, їх посадова чи службова особа, інший суб`єкт при здійсненні ними публічно-владних управлінських функцій на підставі законодавства, в тому числі на виконання делегованих повноважень, або наданні адміністративних послуг.

Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 02.12.2021 року №1579-р «Про оптимізацію діяльності територіальних органів Державної служби з безпеки на транспорті» вирішено погодитися з пропозицією Міністерства інфраструктури щодо утворення територіальних органів Державної служби з безпеки на транспорті як структурних підрозділів апарату Служби, реорганізувавши шляхом поділу відповідні міжрегіональні територіальні органи зазначеної Служби за переліком згідно з додатком. Державній службі з безпеки на транспорті в установленому порядку забезпечити здійснення заходів, пов`язаних з виконанням пункту 1 цього розпорядження. Установлено, що міжрегіональні територіальні органи Державної служби з безпеки на транспорті, які реорганізуються, продовжують здійснювати свої повноваження до передачі таких повноважень територіальним органам, що утворюються.

Згідно додатку до розпорядження Кабінету Міністрів України від 02 грудня 2021 року № 1579-р реорганізується Південне міжрегіональне управління Укртрансбезпеки та утворюється Відділ державного нагляду (контролю) у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

Наказом від 30.12.2021 року №1046 «Про введення в дію структури та штатного розпису Державної служби України з безпеки на транспорті» введено в дію з 31.12.2021 року структуру Державної служби України з безпеки на транспорті.

Таким чином, Відділ державного нагляду (контролю) у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі є правонаступником повноважень та функцій Південного міжрегіонального управління Укртрансбезпеки.

Керуючись ст. ст. 3, 5, 12, 48, 160, 161, 171, 248, 257-262 КАС України суд,-

У Х В А Л И В:

Прийняти до провадження адміністративну справу за позовом приватного сільськогосподарського підприємства «КАЇССА» до Південного міжрегіонального управління Укртрансбезпеки про визнання протиправними дій Південного міжрегіонального управління Укртрансбезпеки, скасування повністю постанови Південного міжрегіонального управління Укртрансбезпеки про застосування адміністративно-господарського штрафу № 301597 від 21 грудня 2021 року на ПСП «КАЇССА» на суму 17000,00 грн.

Розглядати справу за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні).

Замінити відповідача по справі Південне міжрегіональне управління Укртрансбезпеки на Відділ державного нагляду (контролю) у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Державну служба України з безпеки на транспорті (03135, м. Київ, просп. Перемоги, 14).

Запропонувати відповідачу протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали подати відзив на позовну заяву. Копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду та відповідати вимогам ст. 162 КАС України.

Запропонувати позивачу в п`ятиденний строк з дня отримання відзиву на позов подати відповідь на відзив в порядку встановленому ст. 163 КАС України.

Запропонувати відповідачу протягом п`яти днів з дня отримання відповіді на відзив подати заперечення, які повинні відповідати вимогам ст. 164 КАС України.

Повідомити відповідача, що відповідно до ч. 6 ст. 162 КАС України у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Запропонувати третій особі протягом десяти днів з дня отримання позову та/або відзиву подати письмові пояснення в порядку встановленому ст. 165 КАС України.

Роз`яснити учасникам процесу, що відповідно до ст. 79 КАС України докази у справі подаються безпосередньо до суду разом із заявами по суті справи.

Витребувати від Відділу державного нагляду (контролю) у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі т належним чином завірені копії документів, на підставі яких прийнято постанову про застосування адміністративно-господарського штрафу № 301597 від 21 грудня 2021 року, акту проведення перевірки додержання вимог законодавства про автомобільний транспорт під час виконання перевезень пасажирів і вантажів автомобільним транспортом від 08.11.2021 року № 308651, а також інформацію та належним чином завірені копії доказів на підтвердження приватного сільськогосподарського підприємства «КАЇССА» про розгляд справи щодо застосування адміністративно-господарського штрафу.

Зобов`язати Відділ державного нагляду (контролю) у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі у строк до 02 травня 2023 року надати зазначені належним чином завірені копії документів до Одеського окружного адміністративного суду, розташованого за адресою: 65062, м. Одеса, вул. Фонтанська дорога, 14.

Повідомити сторін, що розгляд справи по суті розпочнеться через тридцять днів з дня відкриття провадження у справі та буде розглянута у строк не більше шістдесяти днів із дня відкриття провадження у справі.

Справа буде розглядатися одноособово суддею Левчук О.А.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет на веб-сторінці Одеського окружного адміністративного суду за посиланням: http://court.gov.ua/sud1570/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.А. Левчук

Дата ухвалення рішення04.04.2023
Оприлюднено06.04.2023
Номер документу110003511
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи щодо забезпечення громадського порядку та безпеки, національної безпеки та оборони України, зокрема щодо дорожнього руху, транспорту та перевезення пасажирів, з них транспорту та перевезення пасажирів

Судовий реєстр по справі —540/8822/21

Рішення від 12.06.2023

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Левчук О.А.

Ухвала від 04.04.2023

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Левчук О.А.

Ухвала від 24.01.2022

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Ковбій О.В.

Ухвала від 04.01.2022

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Ковбій О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні