Рішення
від 17.03.2023 по справі 607/16124/22
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

17.03.2023 Справа №607/16124/22

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області в складі головуючого Дзюбича В.Л., за участі секретаря Кочмар С.М., представника позивача ОСОБА_1 адвоката Бурка О.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Тернополі цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до Кредитної спілки «Експрес Кредит Юніон Україна» в особі Відокремленого підрозділу «Відділення № 5 кредитної спілки «Експрес Кредит Юніон Україна» про стягнення заборгованості за договором вкладу,-

УСТАНОВИВ:

Позивач ОСОБА_1 , в інтересах якої діє адвокат Бурко О. В., звернулася в суд із позовом до відповідача Кредитної спілки «Експрес Кредит Юніон Україна» в особі Відокремленого підрозділу «Відділення № 5 кредитної спілки «Експрес Кредит Юніон Україна», у якому, із врахуванням заяви про зміну (уточнення) предмету позову, просить стягнути з кредитної спілки «Експрес Кредит Юніон Україна» на користь ОСОБА_1 заборгованість за договором № 18/01-22/В5 про залучення строкового внеску (вкладу) члена кредитної спілки на депозитний рахунок (вклад з періодичною виплатою процентів та поповненням) від 24 січня 2022 року в розмірі 1024752,35 грн, з яких 944050,50 грн сума вкладу, 80701,85 грн сума процентів.

В обґрунтування вищевказаного позову вказано, що 24 січня 2022 року між Відокремленим підрозділом «Відділення №5 кредитної спілки «Експрес Кредит Юніон Україна» та позивачкою було укладено Договір №18/01-22/В5 про залучення строкового внеску (вкладу) члена кредитної спілки на депозитний рахунок (вклад з періодичною виплатою процентів та поповненням). Згідно умов договору, член кредитної спілки вносить строковий внесок (вклад) на депозитний рахунок (далі Вклад) до Спілки в сумі 500,00 грн, а Спілка приймає вклад на строк у 3 місяці та зобов`язується на умовах і в порядку, передбачених Договором повернути члену кредитної спілки вклад та виплачувати проценти за ставкою 12% річних з виплатою процентів місячно до 25 числа на вимогу члена кредитної спілки. Сума вкладу за рахунок нарахованих але не заплачених процентів не збільшується. Строк дії договору встановлено у 3 місяці, договір діяв до 25 квітня 2022 року, дата внесення вкладу за договором 24 січня 2022 року.

Зазначає, що 24 січня 2022 року позивачкою було внесено до каси спілки 500,00 грн, а 23 лютого 2022 року депозит було поповнено ще на 943550,50 грн, разом у касу спілки було внесено 944050,50 грн.

Стверджує, що починаючи з кінця квітня 2022 року позивач неодноразово зв`язувалась у телефонному режимі з керуючою Відділенням №5 КС «ЕКСПРЕС КРЕДИТ ЮНІОН УКРАЇНА» Павлюк Л.Р. щодо повернення вкладу, на що остання відповідала, що не може повернути вклад негайно і не може спрогнозувати строк фактичного повернення вкладу через війну, розв`язану Російською Федерацією з Україною у лютому 2022 року. 21 вересня 2022 року позивач звернулася до відповідача з письмовою вимогою про повернення вкладу шляхом надсилання заяви рекомендованим листом з описом вкладення за юридичною адресою відповідача, вказаною в договорі. Вказує, що жодних дій по поверненню вкладу відповідач до даного моменту не здійснив, на телефонні дзвінки не відповідає, відтак позивачка фактично позбавлена права власності на своє майно (гроші). Також, зазначає, що Національний банк України у відповідь на адвокатський запит у своєму листі від 29.09.2022 зазначив, що 26 серпня 2022 року НБУ анулював КС «Експрес Кредит Юніон Україна» всі наявні ліцензії, тобто, фактично з 26.08.2022 КС «Експрес Кредит Юніон Україна» зупинила свою основну діяльність, окрім виплати вкладів вкладникам.

Окрім цього, пояснює, що кредитна спілка з моменту внесення позивачкою 24 січня 2022 року суми у розмірі 500,00 грн та 23 лютого 2022 року суми у розмірі 943550,50 грн користувалась коштами останньої 230 і 250 днів (за сумами внесків відповідно) за договірною ставкою 12% річних. Відтак, на вказані суми нараховуються договірні відсотки за фактичну кількість днів з моменту фактичного внесення коштів і до моменту перед поданням позову, а саме - до 10 листопада 2022 року. Тому, вказує, що всього нараховано відсотків на суму 80701,85 грн.

Тому, вказує, що загальна сума, яка підлягає стягненню з відповідача на користь позивача складає: 944050,50 грн (сума вкладу) + 80701,85 грн (проценти) = 1024752,35 грн.

Ухвалою судді від 16.11.2022 відкрито провадження у справі за правилами загального позовного провадження та призначено підготовче судове засідання.

Представником відповідача кредитної спілки «Експрес Кредит Юніон Україна» подано клопотання про закриття провадження, відповідно до якого КС «Експрес Кредит Юніон Україна» вважає, що вказана позовна заява не підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства, а тому провадження у даній справі підлягає закриттю відповідно до норм ст. 255 ЦПК України, зважаючи на наступні доводи. Вказує, що згідно договору про залучення строкового внеску (вкладу) члена кредитної спілки на депозитний рахунок № 18/01-22/В5 від 24 січня 2022 року, який укладено між КС «Експрес Кредит Юніон Україна» та ОСОБА_1 , остання є членом кредитної спілки і вносила внески (вклади) до Кредитної спілки саме, як її член (учасник). У позовній заяві позивач зазначив, що він є членом Кредитної спілки «Експрес Кредит Юніон», ним сплачено відповідні внески про що свідчать копії квитанцій. Тому, представник відповідача вказує, що між позивачем та відповідачем виникли правовідносини, які мають характер корпоративних відносин, тобто даний спір відноситься до такого, що виникає з корпоративних відносин. За таких обставин, сторона відповідача вважає, що подана ОСОБА_1 позовна заява про стягнення заборгованості за договором вкладу, не підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства. Також, посилається на правову позицію викладену у Постанові Великої Палати Верховного Суду від 22.09.2020 у справі № 338/667/19, відповідно до якої спір за позовом члена або колишнього члена кредитної спілки щодо повернення йому внесків з її майна у зв`язку з виходом із членства у цій спілці, а також про відшкодування моральної шкоди, завданої неповерненням цих внесків, є пов`язаним із припиненням корпоративних прав відповідного члена. Тому, такий спір слід розглядати за правилами господарського судочинства». Із вказаних підстав представник відповідача просить закрити провадження у справі на підставі ч. 1 ст. 255 ЦПК України, оскільки дана справа не підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства.

Представником позивача адвокатом Бурком О. В. подано пояснення, у яких останній просить у задоволенні клопотання представника відповідача про закриття провадження у справі відмовити з огляду на наступне. Вказує, що в судовій практиці не існує усталеного підходу до вирішення справ за позовом фізичної особи (члена кредитної спілки) до кредитної спілки про повернення додаткового пайового внеску і внеску до резервного капіталу спілки після припинення членства в спілці. Натомість у тих рішеннях Верховного Суду, які є в судовій практиці, правовідносини між сторонами виникли, зокрема, щодо стягнення фізичною особою (членом кредитної спілки) вкладу, внесеного ним на рахунок спілки. При цьому, у справі, що розглядається на даний час Тернопільським міськрайонним судом Тернопільської області (№607/16124/22) предметом спору є стягнення суми внеску (вкладу) та нарахованих процентів, приєднаних до вкладу за депозитним рахунком, а не стягнення неповернутих сум додаткового пайового внеску та внесків до резервного капіталу. Також, вказує, що за своєю правовою природою договір про залучення внеску (вкладу) члена кредитної спілки на депозитний рахунок має багато спільного з договором банківського вкладу. Тому, допустимим є застосування аналогії закону щодо прогалин правового регулювання відносин за договорами про залучення внеску (вкладу), які укладаються кредитними спілками. Таким чином, представник позивача стверджує, що для визначення правил підвідомчості спорів фізичних осіб з кредитними спілками є невірним вирішувати дане питання лише за суб`єктним складом Позивача та Відповідача, а необхідно враховувати сам предмет спору та встановити, які саме правовідносини виникли між фізичною особою та кредитною спілкою, корпоративні чи цивільно-правові, оскільки член кредитної спілки є одночасно і співвласником цієї спілки і споживачем фінансових послуг: якщо спір стосується повернення вступного внеску чи внеску до резервного капіталу - це корпоративний спір, якщо ж спір стосується повернення депозитного вкладу фізичної особи-споживача (як у даному випадку) - спір підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства, оскільки цей спір є цивільно-правовим.

Ухвалою суду протокольної форми від 06.03.2023 відмовлено у задоволенні клопотання представника відповідача про закриття провадження у справі з підстав непідвідомчості даної справи Тернопільському міськрайонному суду.

Ухвалою суду постановленою 06.03.2023 без виходу до нарадчої кімнати закрито підготовче провадження та призначено справу до судового розгляду по суті.

Представник позивач адвокат Бурко О. В. у судовому засіданні позовні вимоги підтримав та просить задовольнити у повному обсязі.

Представник відповідача в судове засідання не з`явився, про дату, час та місце судового розгляду справи повідомлявся у встановленому законом порядку, причини неявки не повідомив.

Суд, дослідивши письмові матеріали справи, заслухавши пояснення представника позивача, з`ясувавши фактичні обставини справи, на яких ґрунтується позовна заява, оцінивши докази в їх сукупності, дійшов наступного висновку.

Судом встановлено, що 24.01.2022 між кредитною спілкою «Експрес Кредит Юніон Україна» та членом спілки ОСОБА_1 було укладено договір №18/01-22/В5 про залучення строкового внеску (вкладу) члена кредитної спілки на депозитний рахунок (вклад з періодичною виплатою процентів та поповненням).

У відповідності до п.1.1. договору №18/01-22/В5 член КС вносить внесок (вклад) на депозитний рахунок до спілки в сумі 500,00 грн, а спілка приймає вклад на строк, вказаний у п.1.2 договору та зобов`язується на умовах і в порядку, передбачених договором, повернути члену КС вклад та виплачувати проценти за ставкою, передбаченою п. 1.3 цього договору.

Строк вкладу становить 3 місяці, у зв`язку з чим договір діє до 24.04.2022. Дата внесення вкладу 24.01.2022. Датою повернення вкладу є наступний день після закінчення строку дії договору. Планована дата повернення вкладу 25.04.2022 (п. 1.2 1.2.2 договору).

Процентна ставка за вкладом встановлюється у розмірі 12% річних (п.1.3. договору).

Згідно з п. 1.4 договору №18/01-22/В5, даний договір передбачає пролонгацію за законом (п. 8.3 договору).

Вклад здійснюється членом КС в термін, визначений у п. 1.2.1 договору, шляхом внесення грошових коштів в національній валюті готівкою в касу спілки, або шляхом безготівкового перерахунку зазначених коштів на поточний рахунок спілки (п. 2.1 договору).

Підпунктом А пункту 8.3.1 договору №18/01-22/В5 визначено умови та порядок пролонгації за законом: якщо член КС не вимагає повернення суми строкового вкладу у зв`язку із закінченням строку, в день повернення вкладу (п. 1.2.2.), то з наступного дня договір вважається пролонгованим на умовах вкладу на вимогу із ставкою, яка діє на день повернення вкладу. Інформація щодо діючих процентних ставок за видами договорів розміщується на сайті спілки. Продовження строку вкладу є багаторазовим і здійснюється без оформлення додаткових договорів до даного договору.

Підпунктом Б пункту 8.3.1 договору №18/01-22/В5 визначено умови та порядок пролонгації за договором: якщо член кредитної спілки не вимагає повернення суми строкового вкладу у зв`язку із закінченням строку в день повернення вкладу (п.1.2.2), то з наступного дня договір вважається пролонгованим на умовах передбачених даним договором і на той самий строк , проте за ставкою, яка діє на день виплати вкладу для даного виду договорів. Продовження строку вкладу є разовим і здійснюється без оформлення додаткових договорів до даного договору. Наступна пролонгація договору здійснюється на умовах пролонгації за законом.

На виконання умов договору, ОСОБА_1 зробила внесок в сумі 500,00 грн, що підтверджується копією квитанції до прибуткового касового ордера №93 від 24.01.2022, виданої кредитною спілкою «Експрес Кредит Юніон Україна», а також внесок в сумі 943550,50 грн., що підтверджується копією квитанції до прибуткового касового ордера №227 від 23.02.2022, виданої кредитною спілкою «Експрес Кредит Юніон Україна».

Як вбачається з відповіді № 03/22-і від 21 вересня 2022 року Національного банку України на адвокатський запит адвоката Бурка О. В., відповідно до інформації, яка міститься в Державному реєстрі фінансових установ (далі - ДРФУ), 26.08.2022 Національний банк України анулював (згідно Рішення Комітету з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг 26.08.2022 №21/1074-рк «Про застосування до КРЕДИТНОЇ СПІЛКИ «ЕКСПРЕС КРЕДИТ ЮНІОН УКРАЇНИ» заходу впливу у вигляді відкликання (анулювання) ліцензій на провадження діяльності з надання послуг») КС ЕКСПРЕС КРЕДИТ ЮНІОН УКРАЇНА всі наявні діючі ліцензії, а саме: на надання коштів у позику, у тому числі і на умовах фінансового кредиту, видану згідно з розпорядженням Нацкомфінпослуг від 23.07.2019 №1393; на залучення фінансових активів із зобов`язанням щодо наступного їх повернення, видану згідно з розпорядженням Нацкомфінпослуг від 23.07.2019 року №1393. При цьому, станом на 24.01.2022 зазначені вище ліцензії були чинними. Також, Національний банк України не призупиняв дію вищевказаних ліцензій. Ураховуючи вищезазначене, у КС ЕКСПРЕС КРЕДИТ ЮНІОН УКРАЇНА наразі відсутні діючі ліцензії на провадження діяльності з надання фінансових послуг.

22.09.2022 ОСОБА_1 на адресу КС «ЕКСПРЕС КРЕДИТ ЮНІОН УКРАЇНА» у м. Тернополі, вул. Руська, 16а, направлено заяву від 21.09.2022, у якій позивачка просить повернути її вклад у розмірі 944050,50 грн з нарахованими процентами згідно умов вказаного договору. Як вбачається з наданого позивачем трекеру ДП «Укрпошта», вказане поштове відправлення повернулося на адресу позивача за закінченням встановленого терміну зберігання.

Принцип свободи договору як один із загальних засад цивільного законодавства декларується в ст. 3 Цивільного кодексу України.

Відповідно до статті 6 цього Кодексу сторони є вільними в укладенні договору, виборі контрагента та визначенні умов договору з урахуванням вимог цього Кодексу, інших актів цивільного законодавства, звичаїв ділового обороту, вимог розумності та справедливості (ст. 627 Цивільного кодексу України).

Згідно статті 526 ЦК України зобов`язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог цього Кодексу, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог - відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться.

Договір є обов`язковим для виконання сторонами (стаття 629 ЦК України).

Відповідно до ст. 23 Закону України «Про кредитні спілки» внески (вклади) членів кредитної спілки на депозитні рахунки, а також нарахована на такі кошти та пайові внески плата (проценти) належать членам кредитної спілки на праві приватної власності.

Кошти, що належать членам кредитної спілки, обліковуються окремо.

Кошти, що належать членам кредитної спілки, використовуються для надання кредитів членам кредитної спілки, а у разі наявності тимчасово вільних коштів членів кредитної спілки - можуть розміщуватися спілкою на депозитних рахунках в установах банків, які мають ліцензію на право роботи з вкладами громадян, і в об`єднаній кредитній спілці, а також у державні цінні папери, перелік яких встановлюється Уповноваженим органом, та облігації міжнародних фінансових організацій, що розміщуються на території України.

Кожний член кредитної спілки має право одержати належні йому кошти, зазначені в частині першій цієї статті, у порядку і строки, які визначені відповідно до частини сьомої статті 10 цього Закону, статуту кредитної спілки або укладеними з членом кредитної спілки договорами.

За змістом ч.7 ст. 10 Закону України «Про кредитні спілки» у разі припинення членства фізичної особи у кредитній спілці вступний внесок їй не повертається. Повернення обов`язкового пайового та інших внесків, крім вступного внеску, провадиться в порядку, передбаченому статутом кредитної спілки, але не пізніше ніж через один місяць після прийняття загальними зборами або спостережною радою кредитної спілки відповідного рішення. Повернення вкладів провадиться за взаємною згодою сторін або не пізніше строку, передбаченого відповідним договором.

За своєю правовою природою договір про залучення внеску (вкладу) члена кредитної спілки на депозитний рахунок має багато спільного з договором банківського вкладу. Тому допустимим є застосування аналогії закону щодо прогалин правового регулювання відносин за договорами про залучення внеску (вкладу), які укладаються кредитними спілками.

Такий правовий висновок викладений в постанові Верховного Суду у складі колегії суддів Першої судової палати Касаційного цивільного суду від 20.03.2019 у справі №121/11524/17.

За змістом частини 1 статті 1058 ЦК України за договором банківського вкладу (депозиту) одна сторона (банк), що прийняла від другої сторони (вкладника) або для неї грошову суму (вклад), що надійшла, зобов`язується виплачувати вкладникові таку суму та проценти на неї або дохід в іншій формі на умовах та в порядку, встановлених договором.

Вклад (депозит) - це кошти в готівковій або у безготівковій формі, у валюті України або в іноземній валюті, які розміщені клієнтами на їх іменних рахунках у банку на договірних засадах на визначений строк зберігання або без зазначення такого строку і підлягають виплаті вкладнику відповідно до законодавства України та умов договору (стаття 2 Закону України «Про банки і банківську діяльність»).

Згідно з частиною 1 ст. 1060 ЦК України договір банківського вкладу укладається на умовах видачі вкладу на першу вимогу (вклад на вимогу) або на умовах повернення вкладу зі спливом встановленого договором строку (строковий вклад).

Відповідно до частин 1,5 статті 1061 ЦК України банк виплачує вкладникові проценти на суму вкладу в розмірі, встановленому договором банківського вкладу. Якщо договором не встановлений розмір процентів, банк зобов`язаний виплачувати проценти у розмірі облікової ставки Національного банку України. Проценти на банківський вклад нараховуються від дня, наступного за днем надходження вкладу у банк, до дня, який передує його поверненню вкладникові або списанню з рахунка вкладника з інших підстав.

Порядок надання депозитних послуг кредитними спілками визначений Правилами здійснення депозитних операцій для кредитних спілок, затвердженими розпорядженням Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг від 30 грудня 2011 року № 821 (далі - Правила), відповідно до яких операції, які здійснюються із внесками (вкладами) на депозитні рахунки та включають залучення і виплату грошових коштів, нарахування та виплату процентів за такими внесками (вкладами), що підлягають обов`язковій фіксації в комплексній інформаційній системі кредитної спілки. Сума внеску (вкладу) на депозитний рахунок, строки дії договору залучення внеску (вкладу) члена кредитної спілки на депозитний рахунок, умови залучення та повернення внеску (вкладу) на депозитний рахунок, а також нараховані на такі внески (вклади) на депозитний рахунок проценти (плата) визначаються між кредитною спілкою та членом кредитної спілки на договірних умовах. Договір про залучення внеску (вкладу) члена кредитної спілки на депозитний рахунок укладається в письмовій формі. Нарахування процентів визначається умовами договору про залучення внеску (вкладу) члена кредитної спілки на депозитний рахунок. Кредитні спілки повертають внески (вклади) на депозитні рахунки та сплачують нараховані проценти у строки, що визначені умовами договору про залучення внеску (вкладу) члена кредитної спілки на депозитний рахунок між вкладником і кредитною спілкою. Кредитна спілка виплачує вкладникові проценти на суму внеску (вкладу) члена кредитної спілки на депозитний рахунок у розмірі, який встановлюється в договорі про залучення внеску (вкладу) члена кредитної спілки на депозитний рахунок.

Відповідно до абзацу 2 частини 2 Розділу ІІ «Договірне регулювання операцій кредитної спілки з внесками (вкладами) членів кредитної спілки на депозитні рахунки» Правил, підтвердженням залучення внесків (вкладів) членів кредитної спілки на депозитні рахунки є укладені в письмовій формі договори, первинні бухгалтерські документи, оформлені згідно з вимогами законодавства України, та належним чином зафіксована в комплексній інформаційній системі кредитної спілки інформація про операції кредитної спілки з внесками (вкладами) членів кредитної спілки на депозитних рахунках.

Як зазначалося вище, відповідно до ч. 1 ст. 1060 ЦК України, договір банківського вкладу укладається на умовах видачі вкладу на першу вимогу (вклад на вимогу) або на умовах повернення вкладу зі спливом встановленого договором строку (строковий вклад).

Частиною 1 статті 631 ЦК України визначено, що строком договору є час, протягом якого сторони можуть здійснити свої права і виконати свої обов`язки відповідно до договору.

Таким чином, зважаючи на те, що відповідач не виконав свої зобов`язання за договором про залучення строкового внеску (вкладу) від 24 січня 2022 року, не повернув позивачці внесений нею вклад та нараховані відсотки, а тому, вказані суми слід стягнути в судовому порядку.

Відповідно до розрахунку, який надано позивачем, за період з 25.01.2022 по 23.02.2022 відсотки за користування вкладом у розмірі 500 грн становлять 4,93 грн. (Розрахунок: 500 грн. х 12% / 100% / 365 днів = 0,164 грн. х 30 днів = 4,93 грн.) та за період з 24.02.2022 по 10.11.2022 відсотки за користування вкладом у розмірі 944050,50 грн. становлять 80696,92 грн. (Розрахунок: 944050,50 грн. х 12% / 100% / 365 днів = 310,372 грн. х 260 днів = 80696,92 грн.), що разом у сумі становить 80701,85 грн. (Розрахунок: 4,93 грн. + 80696,92 грн. = 80701,85 грн.).

Відповідач не спростував вказаного розрахунку, порушень нарахування відсотків судом не встановлено. Тому, суд вважає, що слід задовольнити позов щодо стягнення вкладу у розмірі 944050,50 грн та 80701,85 грн відсотків.

Отже, позов ОСОБА_1 підлягає до задоволення шляхом стягнення з кредитної спілки «Експрес Кредит Юніон» на користь ОСОБА_1 , грошові кошти за договором про залучення строкового внеску (вкладу) члена кредитної спілки на депозитний рахунок № 18/01-22-В5 від 24 січня 2022 року на загальну суму 1024 752 (Один мільйон двадцять чотири тисячі сімсот п`ятдесят дві) гривні 35 копійок, з яких 944050 гривень 50 копійок сума вкладу та 80701 гривень 85 копійок сума нарахованих відсотків.

Зважаючи на те, що позов задоволено, в той час, як позивач звільнений від сплати судового збору, а тому з відповідача слід стягнути в користь держави 10247,52 грн (1% від ціни позову) судового збору, відповідно до положень п.1 ч.2, ч.6 ст. 141 ЦПК України.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 2, 5, 10, 12, 263 265, 268, 273, 354, 355 ЦПК України суд,

УХВАЛИВ:

Позов ОСОБА_1 - задовольнити.

Стягнути з Кредитної спілки «Експрес Кредит Юніон Україна» на користь ОСОБА_1 заборгованість за договором №18/01-22/В5 про залучення строкового внеску (вкладу) члена кредитної спілки на депозитний рахунок (вклад з періодично виплатою процентів та поповненням) від 24 січня 2022 року в розмірі 1024 752 (Один мільйон двадцять чотири тисячі сімсот п`ятдесят дві) гривні 35 копійок.

Стягнути з Кредитної спілки «Експрес Кредит Юніон Україна» в дохід держави судовий збір в розмірі 10 247,52 грн.

Копію рішення направити сторонам у справі.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Рішення суду може бути оскаржене безпосередньо до Тернопільського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом тридцяти днів з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на рішення суду - якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

Реквізити учасників справи:

Позивач: ОСОБА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 .

Відповідач: Кредитна спілка «Експрес Кредит Юніон Україна», вул. Велика Васильківська, буд. 72, м. Київ, 03150, код ЄДРПОУ 42983358.

Головуючий суддяВ. Л. Дзюбич

СудТернопільський міськрайонний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення17.03.2023
Оприлюднено07.04.2023
Номер документу110027799
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них страхування, з них позики, кредиту, банківського вкладу, з них

Судовий реєстр по справі —607/16124/22

Рішення від 08.06.2023

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Дзюбич В. Л.

Рішення від 08.06.2023

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Дзюбич В. Л.

Рішення від 17.03.2023

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Дзюбич В. Л.

Рішення від 17.03.2023

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Дзюбич В. Л.

Ухвала від 16.11.2022

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Дзюбич В. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні