Ухвала
від 04.04.2023 по справі 296/3143/23
КОРОЛЬОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа № 296/3143/23

1-кс/296/1207/23

УХВАЛА

Іменем України

04 квітня 2023 року м.Житомир

Слідчий суддя Корольовського районного суду міста Житомира ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

слідчого СУ ГУНП в Житомирській області - ОСОБА_3 ,

розглянувши у судовому засіданні клопотання старшого слідчого СУ ГУНП в Житомирській області ОСОБА_4 , погоджене з прокурором відділу Житомирської обласної прокуратури ОСОБА_5 про надання дозволу на обшук приміщення, у кримінальному провадженні №12022060000000242 від 10.06.2022 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 246 Кримінального кодексу України (далі - КК України),

У С Т А Н О В И В :

І. СУТЬ КЛОПОТАННЯ

1.1. 04.04.2023 слідчий за погодженням з прокурором звернувся до Корольовського районного суду міста Житомира з клопотанням, в якому просив надати дозвіл на обшук приміщення, в яких розміщене деревообробне обладнання ОСОБА_6 та здійснюється переробка лісоматеріалів, розташоване за адресою: АДРЕСА_1 , знаходиться на земельній ділянці, яка не зареєстрована та належить Овруцькій міській об`єднаній територіальній громаді в особі Овруцької міської ради (код ЄДРПОУ 04053370), з метою відшукання і вилучення, лісоматеріалів без документів про офіційне придбання, отримані від незаконних порубок, виготовлені з них пиломатеріали; документи щодо придбання, реалізації лісоматеріалів, пиломатеріалів та їх транспортування: договори купівлі-продажу, договори надання транспортних послуг, контракти, накладні, товарно-транспортні накладні на перевезення лісо продукції (ТТН-ліс) зі специфікаціями, акти здачі-приймання робіт, рахунки, бланки документів, за період з 2021 року по березень 2023 року; печатки, відтиски печаток вищевказаних СПД, документи, які містять вільні зразки підписів та почерку зазначених вище СПД, блокноти, чорнові записи, комп`ютерна техніка на якій виготовлялися (виготовляються) та зберігаються документи щодо взаємовідносин з вказаними фізичними та юридичними особами.

1.2. Подане клопотання обґрунтовується тим, що ГУНП в Житомирській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №12022060000000242 від 10.06.2022 за фактом можливої протиправної діяльності посадових осіб ТОВ «Діко Україна» пов`язаних з реалізацією незаконно добутої деревини за кордон, за посередництва, підконтрольних фізичних осіб - підприємців протягом 2021-2022 років загальним об`ємом понад 479,649 куб. м. вартістю близько 3 млн гривень, що спричинило тяжкі наслідки.

1.3. Вказані обставини попередньо кваліфіковані за ч. 4 ст. 246 КК України.

1.4. Посилаючись на те, що у приміщенні за адресою: с. Дубовий Гай Коростенського району Житомирської області, в яких розміщене деревообробне обладнання ОСОБА_6 , може зберігати речі та документи, які є засобами, предметами та знаряддями вчинення злочину та можуть бути використані як докази у кримінальному провадження, слідчий просила надати дозвіл на обшук вказаного приміщення з метою виявлення та вилучення речових доказів у кримінальному провадженні.

ІІ. ПРОЦЕДУРА

2.1. Під час судового розгляду клопотання здійснювалося повне фіксування судового засідання за допомогою технічних засобів.

2.2. Слідчий у судовому засіданні клопотання підтримав та просив його задовольнити.

ІІІ. КРИМІНАЛЬНО-ПРОЦЕСУАЛЬНЕ ЗАКОНОДАВСТВО (КПК України)

Стаття 2. Завдання кримінального провадження

1. Завданнями кримінального провадження є захист особи, суспільства та держави від кримінальних правопорушень, охорона прав, свобод та законних інтересів учасників кримінального провадження, а також забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування і судового розгляду з тим, щоб кожний, хто вчинив кримінальне правопорушення, був притягнутий до відповідальності в міру своєї вини, жоден невинуватий не був обвинувачений або засуджений, жодна особа не була піддана необґрунтованому процесуальному примусу і щоб до кожного учасника кримінального провадження була застосована належна правова процедура.

Стаття 234.Обшук

1. Обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення […].

[…] 5. Слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що:

1) було вчинено кримінальне правопорушення;

2) відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування;

3) відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду;

4) відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі […];

5) за встановлених обставин обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей і документів, які мають значення для досудового розслідування, […] а також заходом, пропорційним втручанню в особисте і сімейне життя особи.

ІV. ОЦІНКА СЛІДЧОГО СУДДІ

4.1. Встановлено, що ГУНП в Житомирській області проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні №12022060000000242 від 10.06.2022 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 246 КК України.

4.2. Матеріалами доданими до клопотання, зокрема, копією протоколу про результати проведення негласної слідчої (розшукової) дії - зняття інформації з електронних комунікаційних мереж від 22.03.2023, від 23.03.2023, товарно-транспортними та видатковими накладними, відомостями переліку документів наданих для отримання сертифікатів та іншими матеріалами у їх сукупності стверджується наявність достатніх підстав вважати наявною подію кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 246 КК України, а також того, що відшукувані слідчим речі та документи, зазначені у клопотанні, мають значення для досудового розслідування у кримінальному провадженні №12022060000000242, а відомості, які містяться у відшукуваних речах та документах можуть бути доказами під час судового розгляду.

4.3. З урахуванням наданих слідчим відомостей та матеріалів до клопотання, слідчий суддя вважає наявними достатні підстави вважати, що відшукувані речі та документи, зазначені у клопотанні можуть знаходиться у володінні за адресою: АДРЕСА_1 , за якою зареєстровано ТОВ "Глобал-Транс-Буд", (код ЄДРПОУ 44453991) засновником, кінцевим бенефіціарним власником та керівником якої є ОСОБА_6 .

4.4. При цьому, слідчим доведено наявність достатніх підстав вважати, що обшук вказаного володіння є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання речей та документів, які мають значення для досудового розслідування та є пропорційним втручанню в права особи.

Керуючись статтями 2, 234, 236, 309, 372 Кримінального процесуального кодексу України,

П О С Т А Н О В И В :

1. Клопотання старшого слідчого СУ ГУНП в Житомирській області ОСОБА_4 , задовольнити.

2. Надати дозвіл на обшук приміщення, в яких розміщене деревообробне обладнання та здійснюється переробка лісоматеріалів, розташоване за адресою: АДРЕСА_1 , з метою відшукання і вилучення, лісоматеріалів без документів про офіційне придбання, отримані від незаконних порубок, виготовлені з них пиломатеріали; документи щодо придбання, реалізації лісоматеріалів, пиломатеріалів та їх транспортування: договори купівлі-продажу, договори надання транспортних послуг, контракти, накладні, товарно-транспортні накладні на перевезення лісо продукції (ТТН-ліс) зі специфікаціями, акти здачі-приймання робіт, рахунки, бланки документів, за період з 2021 року по березень 2023 року; печатки, відтиски печаток вищевказаних СПД, документи, які містять вільні зразки підписів та почерку зазначених вище СПД, блокноти, чорнові записи, комп`ютерна техніка на якій виготовлялися (виготовляються) та зберігаються документи щодо взаємовідносин з вказаними фізичними та юридичними особами.

3. Встановити строк дії ухвали до 04.05.2023.

4. Дана ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук іншого володіння з підстав, зазначених у клопотанні слідчого, надає право проникнути до цього володіння особи лише один раз.

Ухвала набирає законної сили з моменту оголошення та оскарженню не підлягає.

Заперечення на ухвалу можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудКорольовський районний суд м. Житомира
Дата ухвалення рішення04.04.2023
Оприлюднено08.04.2024
Номер документу110065413
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —296/3143/23

Ухвала від 04.04.2023

Кримінальне

Корольовський районний суд м. Житомира

Шалота К. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні