Ухвала
від 17.02.2023 по справі 752/483/23
ГОЛОСІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 752/483/23

Провадження № 2/752/3508/23

У Х В А Л А

17.02.2023 року Голосіївський районний суд міста Києва в складі:

головуючого судді Колдіної О.О.,

з участю секретаря Ракоїд Є.І.,

розглянувши клопотання представника позивача за зустрічним позовом про забезпечення доказів у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про розірвання шлюбу та за зустрічним позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 про поділ спільного майна подружжя,

в с т а н о в и в :

ОСОБА_1 звернулась до Голосіївського районного суду м. Києва з позовом до ОСОБА_2 про розірвання шлюбу.

Ухвалою суду від 10 січня 2023 р. в справі було відкрито провадження; справу призначено до розгляду в порядку спрощеного провадження без виклику сторін.

Ухвалою суду від 17 лютого 2023 р. прийнято в провадження зустрічний позов ОСОБА_3 до ОСОБА_1 про поділ спільного майна подружжя. Справу призначено до розгляду в порядку загального позовного провадження; замінено засідання для розгляду справи по суті підготовчим засіданням.

В ході підготовчого провадження представником позивача за зустрічним позовом подано клопотання про витребування доказів у ОСОБА_1 , а саме: копії свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу - автомобіля марки ТОYОТА САМRY, номерний знак НОМЕР_1 , та копії попереднього договору купівлі-продажу квартири за адресою: АДРЕСА_1 , який укладений з ПАТ «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Істейт» 12.03.2021р. або будь-якого іншого договору, який був укладений 12.03.2021р між ОСОБА_1 та ПАТ «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Істейт» нотаріальну згоду на укладення якого, надав ОСОБА_2 та шляхом витребування у ПАТ «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Істейт» копії попереднього договору купівлі- продажу квартири за адресою: АДРЕСА_1 , або будь-якого іншого договору, який був укладений 12.03.2021р між ОСОБА_1 та ПАТ «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Істейт» нотаріальну згоду на укладення якого, надав ОСОБА_2 .

Дослідивши матеріали справи, суд вважає, що заява про забезпечення доказів підлягає задоволенню з наступних підстав.

Як вбачається з матеріалів справи, ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до ОСОБА_2 про розірвання шлюбу.

Відповідач звернувся до суду з зустрічним позовом з вимогами про поділ спільного майна подружжя.

В силу положень ст.ст.12, 81 ЦПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень.

В силу ч.1 ст.76 ЦПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Сторони мають право обґрунтовувати належність конкретного доказу для підтвердження їхніх вимог або заперечень.

Відповідно до ст.77 ЦПК України суд не бере до розгляду докази, які не стосуються предмета доказування.

В силу положень ч.1 ст.84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

В обгрунтування поданої заяви представник ОСОБА_2 посилається на те, що запитувана інформація має доказове значення у справі, оскільки витребовується для підтвердження пред`явлених позивачем за зустрічним позовом вимог, для підтвердження обставин щодо походження джерела доходів та режиму майна, що є предметом спору. Позивач за зустрічним позовом з об`єктивних причин не може надати свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, оскільки воно знаходиться у ОСОБА_1 , у зв`язку із фактичним перебуванням автомобіля у її користуванні, та Договір про участь у фонді фінансування будівництва від 12.03.2021р., так він був підписаний ОСОБА_1 та наразі перебуває у неї.

Представником ОСОБА_3 на адресу Регіонального сервісного центру ГСЦ МВС та ПАТ «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Істейт» було направлено адвокатських запити щодо надання (витребування) копій зазначених документів, однак відповіді на них отримано не було.

Запитувана інформація не може бути отримана самостійно, оскільки зазначена інформація може бути надана лише за рішенням суду і захищена відповідно до Закону України «Про інформацію» .

Згідно з Законом України «Про інформацію» інформація з обмеженим доступом є конфіденційна, таємна та службова. Конфіденційна інформація-це інформація про фізичну особу, а також інформація, доступ до якої обмежено фізичною або юридичною особою, крім суб`єктів владних повноважень.

Зазначена інформація може бути надана лише за згодою особи, якої вона стосується, або на письмову вимогу суду.

Враховуючи викладене, беручи до уваги те, що інформація, яку просить витребувати сторона, має значення для розгляду справи, однак у сторони є складнощі з її отриманням, суд вважає за необхідне задовольнити заявлене клопотання та витребувати запитувану інформацію.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст.76, 84, 116 ЦПК України, суд

у х в а л и в:

клопотання представника відповідача про забезпечення доказів у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про розірвання шлюбу та за зустрічним позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 про поділ спільного майна подружжя задовольнити.

Витребувати у ОСОБА_1 (місце реєстрації: АДРЕСА_2 , РНОКПП НОМЕР_2 ) копію свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу, а саме автомобіля марки ТОYОТА САМRY, номерний знак НОМЕР_1 , номер кузова НОМЕР_3 , рік випуску 2017 та копію попереднього договору купівлі-продажу квартири за адресою АДРЕСА_1 , який укладений між ОСОБА_1 та ПАТ «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Істейт» 12.03.2021р. або будь-якого іншого договору, який був укладений 12.03.2021р між ОСОБА_1 та ПАТ «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Істейт» нотаріальну згоду на укладення якого, надав ОСОБА_2 .

Витребувати у Публічного акціонерного товариства «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Істейт» (01014, м. Київ, вул. Болсуновська, буд.6, код ЄДПОУ 38901562) копію попереднього договору купівлі- продажу квартири за адресою АДРЕСА_1 , який укладений між ОСОБА_1 та ПАТ «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Істейт» 12.03.2021р. або будь-якого іншого договору, який був укладений 12.03.2021р між ОСОБА_1 та ПАТ «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Істейт» нотаріальну згоду на укладення якого, надав ОСОБА_2 .

Ухвала є обов`язковою для виконання.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Роз`яснити, що у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

У разі неподання доказу з неповажних причин або неповідомлення про неможливість подання доказів, судом можуть бути застосовані наслідки, передбачені ч.10 ст.84 ЦПК України.

Ухвала окремому оскарженню не підлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення17.02.2023
Оприлюднено10.04.2023
Номер документу110086802
СудочинствоЦивільне
Сутьподіл спільного майна подружжя

Судовий реєстр по справі —752/483/23

Ухвала від 07.06.2023

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Колдіна О. О.

Ухвала від 07.06.2023

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Колдіна О. О.

Ухвала від 17.02.2023

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Колдіна О. О.

Ухвала від 17.02.2023

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Колдіна О. О.

Ухвала від 10.01.2023

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Колдіна О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні