Ухвала
від 06.04.2023 по справі 466/3293/23
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 466/3293/23

Провадження № 1-кс/466/689/23

УХВАЛА

іменем України

«06» квітня 2023 року м. Львів

Слідчий суддя Шевченківського районного суду м. Львова ОСОБА_1 , за участю секретаря судових засідань ОСОБА_2 , розглянув клопотання начальника сектору дізнання ВП №1 ЛРУП №1 ГУНП у Львівській області ОСОБА_3 , яке погоджено прокурором Галицької окружної прокуратури м.Львова Львівської області ОСОБА_4 про надання дозволу для тимчасового доступу до речей і документів, за матеріалами кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12023142380000133 від 01 березня 2023 року, за ознаками кримінального проступку, передбаченого ст.356 КК України,

у с т а н о в и в :

05 квітня 2023 року начальник сектору дізнання ВП №1 ЛРУП №1 ГУНП у Львівській області ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням, яке погоджено прокурором Галицької окружної прокуратури м.Львова Львівської області ОСОБА_4 про надання тимчасового доступу до речей і документів, зазначених у клопотанні.

В обґрунтування клопотання зіслався на те, що 01.03.2023 за №12023142380000133 внесено відомості в Єдиний реєстр досудових розслідувань, за ознаками кримінального проступку, передбаченого ст. 356 КК України, а саме за фактом незаконного будівництва 5-ти поверхового готелю у парку « ІНФОРМАЦІЯ_1 », де розташований меморіал « ІНФОРМАЦІЯ_2 », що за адресою АДРЕСА_1 .

Незаконне будівництво готелю із слів членів гаражно-будівельного кооперативу « ІНФОРМАЦІЯ_3 », що знаходиться за адресою АДРЕСА_2 , було розпочато наприкінці листопада місяця 2022 року невідомими особами. На земельній ділянці було зрізано близько 20-ти одиниць різних порід дерев, розчищено її та почато будівництво.

Наведена вище земельна ділянка згідно генерального плану міста Львова, затвердженою ухвалою ІНФОРМАЦІЯ_4 від 30.09.2010 № 3924, розташована за адресою АДРЕСА_1 та кадастровий номер її: 4610137500:02:006:0075.

Враховуючи вищенаведене, в органу досудового розслідування виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до оригіналу технічної документації на земельну ділянку за адресою: АДРЕСА_1 , на якій здійснюється незаконне будівництво 5-ти поверхового готелю невідомими особами, та іншої документації, що стосується даної земельної ділянки і знаходиться у ІНФОРМАЦІЯ_5 за адресою:

АДРЕСА_3 .

Вилучення такої документації надасть можливість отримати або встановити інші важливі докази для розслідування даного кримінального провадження, з метою використання їх під час доказування, а також унеможливлення їх зміни або знищення, у тому числі у зв`язку із збігом термінів зберігання вищезазначеної документації.

Вилучення зазначеної документації можливе шляхом отримання тимчасового доступу до оригіналів вказаних документів з можливістю їх вилучення (виїмки).

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи, що в матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані речі (документи) мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, з метою повного та всебічного дослідження всіх обставин у даному кримінальному провадженні, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, просить надати дозвіл на тимчасовий доступ до документів, зазначених у клопотанні.

Слухання клопотання просить здійснювати без участі представника володільця інформації та речей.

Начальник сектору дізнання в судове засідання не з`явився, подав заяву про розгляд справи у його відсутності.

У відповідності до ч.4 ст. 107 КПК України, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження під час розгляду питань слідчим суддею, крім вирішення питання про проведення негласних слідчих (розшукових) дій, та в суді під час судового провадження є обов`язковим. У разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

За таких обставин слідчий суддя вважає можливим провести розгляд клопотання без здійснення фіксації судового засідання технічними засобами.

Дослідивши додані до клопотання документи, слідчий суддя приходить до висновку що клопотання підлягає до задоволення.

Згідно статті 159 КПК України - тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

З матеріалів кримінального провадження вбачається, що для всебічного, повного та об`єктивного дослідження всіх обставин кримінального правопорушення та приймаючи до уваги, що іншими способами одержати ці дані неможливо, слід надати дозвіл на тимчасовий доступ до документів та інформації, зазначених у клопотанні.

Перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши докази по даних матеріалах, та керуючись ст. ст. 159, 163, 164, 165, 166 КПК України,

у х в а л и в :

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл начальнику СД ВП №1 ЛРУП №1 ГУНП у Львівській області капітану поліції ОСОБА_3 , старшому дізнавачу СД ВП №1 ЛРУП №1 ГУНП у Львівській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_5 , дізнавачу СД ВП №1 ЛРУП №1 ГУНП у Львівській області лейтенанту поліції ОСОБА_6 , старшому дізнавачу СД ВП №1 ЛРУП №1 ГУНП у Львівській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_7 , дізнавачу СД ВП №1 ЛРУП №1 ГУНП у Львівській області лейтенанту поліції ОСОБА_8 , дізнавачу СД ВП №1 ЛРУП №1 ГУНП у Львівській області лейтенанту поліції ОСОБА_9 , дізнавачу СД ВП №1 ЛРУП №1 ГУНП у Львівській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_10 , дізнавачу СД ВП №1 ЛРУП №1 ГУНП у Львівській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_11 , старшому дізнавачу СД ВП №1 ЛРУП №1 ГУНП у Львівській області капітану поліції ОСОБА_12 , дізнавачу СД ВП №1 ЛРУП №1 ГУНП у Львівській області лейтенанту поліції ОСОБА_13 на тимчасовий доступ до оригіналу технічної документації на земельну ділянку із кадастровим номером: 4610137500:02:006:0075, що за адресою: АДРЕСА_1 , на якій здійснюється незаконне будівництво 5-ти поверхового готелю невідомими особами, та іншої документації, що стосується даної земельної ділянки і знаходиться у ІНФОРМАЦІЯ_5 за адресою: АДРЕСА_3 , з можливістю їх вилучення (виїмки).

Зобов`язати начальника ІНФОРМАЦІЯ_5 , а у разі його відсутності інших відповідальних осіб створити умови для виконання ухвали суду щодо проведення тимчасового доступу до документів з метою їх вилучення.

Строк дії ухвали становить два місяці з дня постановлення ухвали.

Виконання ухвали слідчого судді Шевченківського районного суду м.Львова покласти на начальника сектору дізнання ВП №1 ЛРУП №1 ГУНП у Львівській області ОСОБА_3 .

Ухвала оскарженню не підлягає.

Заперечення на ухвалу можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення06.04.2023
Оприлюднено08.05.2024
Номер документу110095207
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу для тимчасового доступу до речей і документів, за матеріалами кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12023142380000133 від 01 березня 2023 року, за ознаками кримінального проступку, передбаченого ст.356 КК України

Судовий реєстр по справі —466/3293/23

Ухвала від 06.04.2023

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Кавацюк В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні