Ухвала
від 30.10.2007 по справі 8/6169
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

8/6169

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

29000, м. Хмельницький, Майдан Незалежності, 1 тел. 71-81-84, факс 71-81-98

          


УХВАЛА

"30" жовтня 2007 р.                                                                           Справа № 8/6169

За позовом підприємства "Автолюбитель" Хмельницької обласної організації Всеукраїнської спілки автомобілістів, м. Хмельницький    

до Хмельницької міської ради, м. Хмельницький   

про визнання права власності на нерухоме майно а саме: на майстерню, розташовану у гаражному масиві "Центральний", провулок Гагаріна 12, блок 10, бокс 41, загальною площею 79,3 кв.м.

             Суддя   

Представники сторін:

позивач : не з'явився                                                            

відповідач  : Демчук Л. Г.  - за довіреністю  №02-11-910 від 11.07.2007 р.

Суть спору: у позовній заяві позивач просить  суд визнати право власності  на майстерню,  розташовану у гаражному  масиві "Центральний",  пров.  Гагаріна, 12,  блок 10, бокс 41,  загальною площею 79,3 м2.

Відповідач у письмовому відзиві на позов, повноважний представник відповідача в судовому засіданні проти позовних вимог заперечує. Зазначає, що позовні вимоги не обгрунтовані та не підлягають задоволенню. Вказує, що згідно ст. 30 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" до відання виконавчого комітету належить облік та реєстрація відповідно до закону об'єктів нерухомого майна незалежно від форм власності. Згідно п.п. а п.6.1. Тимчасового положення про порядок державної реєстрації прав власності на нерухоме майно, затвердженого наказом Міністерства юстиції України 7.02.2002 р. оформлення права власності на об'єкти нерухомого майна провадиться з видачею свідоцтва про право власності юридичним особам на новозбудовані, перебудовані або реконструйовані об'єкти нерухомого майна за наявності акта про право власності на землю або рішення про відведення земельної ділянки для цієї мети та за наявності акта комісії про прийняття об'єкта і введення його в експлуатацію. В даному випадку у підприємства "Автомотолюбитель" відсутній акт комісії про прийняття об'єкта і введення його в експлуатацію а також документ, який посвідчує право власності чи користування земельною ділянкою, на якій розташований даний об'єкт нерухомого майна.

Відповідач наголошує, що позивачем були порушені вимоги ч. 1 ст. 24 Закону України "Про планування та забудову територій", згідно якої юридичні особи, які мають намір здійснити будівництво об'єктів містобудування на земельних ділянках, що належать їм на праві власності чи користування, зобов'язані отримати від виконавчих органів відповідних рад дозвіл на будівництво (реконструкцію) об'єкта містобудування, що підприємством "Автомотолюбитель" зроблено не було.

В дане судове засідання повноважний представник позивача не прибув,  позивачем подано заяву про уточнення позовних вимог.  Позивач просить видати підприємству "Автомотолюбитель"  Хмельницької обласної  організації  Всеукраїнської спілки  автомобілістів свідоцтво  про право власності на  майстерню,  розташовану у гаражному масиві "Центральний",  пров. Гагаріна, 12,  блок 10,  бокс 41, загальною площею 79,3 м2.

Заява позивача про уточнення позовних вимог судом приймається, так як згідно ст. 22 ГПК України позивач має право на уточнення позовних вимог.

При цьому судом враховується, що стаття 12 ГПК України визначає справи, спори з яких підвідомчі господарським судам. Як вбачається із вказаної статті до підвідомчості господарського суду не належить видача свідоцтво  про право власності на майно.   

Зважаючи на викладене суд вважає за необхідне провадження у справі припинити.

         Керуючись п.1. ст.80, ст.86 Господарського процесуального кодексу України, суд -

ухвалив:

          Провадження у справі припинити.

          Видати підприємству "Автолюбитель" Хмельницької обласної організації Всеукраїнської спілки автомобілістів, м. Хмельницький (пров. Подільський, 4, код 21344790) довідку про повернення державного мита, що було сплачене платіжним дорученням №123 від 08 серпня 2007 року у розмірі 102 грн. (сто дві грн.), одночасно повернувши вказане платіжне доручення.

          Суддя                                                                      

віддрук. 3 прим.

1. до справи,

2.  позивачу,

3. відповідачу.

СудГосподарський суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення30.10.2007
Оприлюднено09.11.2007
Номер документу1100998
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —8/6169

Ухвала від 30.10.2007

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Степанюк А.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні