Ухвала
від 10.04.2023 по справі 939/304/23
БОРОДЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 939/304/23

УХВАЛА

Іменем України

10 квітня 2023 рокусмт Бородянка

Суддя Бородянського районного суду Київської області Герасименко М.М., розглянувши заяву ОСОБА_1 , заінтересована особа орган опіки та піклування Бородянської районної адміністрації, про визнання особи недієздатною,

ВСТАНОВИВ:

У лютому 2023 року заявник звернувся до суду з вказаною заявою про визнання особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна.

Ухвалою Бородянського районного суду Київської області від 09 лютого 2023 року вказану заяву залишено без руху, одночасно заявнику було надано строк для виправлення недоліків заяви десять днів з дня отримання ним копії ухвали.

Вказану ухвалу суду від 09 лютого 2023 року двічі було надіслано заявнику ОСОБА_1 за адресою, зазначеною ним у заяві.

Однак, до цього часу недоліки вказаної заяви не виправлені, до суду повернулися конверти з відміткою «за закінченням терміну зберігання», жодних заяв з приводу зацікавленості щодо руху справи від заявника до суду не надходило.

Згідно з ч. 1 ст. 44 ЦПК Україниучасники судового процесу та їхні представники повинні добросовісно користуватися процесуальними правами; зловживання процесуальними правами не допускається.

Частиною першою статті 131 ЦПК України встановлено, що учасники судового процесу зобов`язані повідомляти суд про зміну свого місця проживання (перебування, знаходження) або місцезнаходження під час провадження справи. У разі відсутності заяви про зміну місця проживання або місцезнаходження судова повістка надсилається на останню відому судові адресу і вважається доставленою, навіть якщо особа за цією адресою більше не проживає або не знаходиться.

Відповідно до ч. 3 ст.185 ЦПК України,якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Оскільки заявник за вказаною у заяві адресою не отримує копію ухвали суду від 09 лютого 2023 про залишення заяви без руху, інформацію про зміну місця проживання до суду не надавав, крім того маючи змогу ознайомитися зі змістом даної ухвали на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень, ним не було виконано ухвалу суду від 09 лютого 2023 року, суд вважає заяву неподаною та такою, що підлягає поверненню заявнику.

Керуючись ст. 185 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Заяву ОСОБА_1 , заінтересована особа орган опіки та піклування Бородянської районної адміністрації, про визнання особи недієздатною вважати неподаною і повернути заявнику.

На ухвалу суду може бути подано апеляційну скаргу до Київського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного тексту ухвали.

Повний текст ухвали суду складено 10 квітня 2023 року.

СуддяМ. Герасименко

Дата ухвалення рішення10.04.2023
Оприлюднено12.04.2023
Номер документу110128036
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —939/304/23

Ухвала від 10.04.2023

Цивільне

Бородянський районний суд Київської області

Герасименко М. М.

Ухвала від 09.02.2023

Цивільне

Бородянський районний суд Київської області

Герасименко М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні