Постанова
від 11.04.2023 по справі 904/3690/22
ЦЕНТРАЛЬНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ЦЕНТРАЛЬНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11.04.2023 року м.Дніпро Справа № 904/3690/22

Центральний апеляційний господарський суд у складі колегії суддів:

головуючого судді: Антонік С.Г. (доповідач),

суддів: Дарміна М.О., Березкіної О.В.

розглянувши матеріали апеляційної скарги Приватного акціонерного товариства "Науково-дослідне виробниче підприємство "КРИВОРІЖСТАЛЬКОНСТРУКЦІЯ" на рішення Господарського суду Дніпропетровської області від 29.12.2022р. ( суддя Юзіков С.Г.) у справі №904/3690/22

за позовом Криворізької міської ради

до Приватного акціонерного товариства "Науково-дослідне виробниче підприємство "КРИВОРІЖСТАЛЬКОНСТРУКЦІЯ"

про стягнення безпідставно збережених коштів,

ВСТАНОВИВ:

Криворізька міська рада звернулася до господарського суду Дніпропетровської області з позовною заявою, в якій просить стягнути з Приватного акціонерного товариства "Науково-дослідне виробниче підприємство "КРИВОРІЖСТАЛЬКОНСТРУКЦІЯ" 26703,97грн. за користування земельною ділянкою комунальної власності з кадастровим номером №1211000000:05:260:0004, за період з 01.01.2020 до 02.03.2021.

Рішенням Господарського суду Дніпропетровської області від 29.12.2023 позов задоволено.

Задовольняючи позовні вимоги, господарський суд виходив з того, що відповідач не спростував твердження позивача про користування земельною ділянкою без продовження строку дії Договору та відсутністю плати за користування землею. Не надав відповідач і належних доказів повернення земельної ділянки позивачеві після спливу строку дії Договору.

Не погодившись із зазначеним рішенням суду, до Центрального апеляційного господарського суду з апеляційною скаргою звернулося Приватне акціонерне товариство "Науково-дослідне виробниче підприємство "КРИВОРІЖСТАЛЬКОНСТРУКЦІЯ", в якій просить рішення господарського суду скасувати, ухвалити нове рішення, яким відмовити в задоволенні позову.Апеляційна скарга обгрунтована наступним:

- 29.11.2019 після спливу дії Договору оренди земельної ділянки Відповідачем направлено Позивачеві заяву про передачу земельної ділянки у зв`язку із закінченням строку оренди, з проханням направити уповноваженого представника Криворізької міської ради для приймання-передачі земельної ділянки та з вимогою надати письмову відповідь на дану заяву. Таким чином, Відповідач, як Орендар, виконав всі можливі дії, залежні від нього, щодо виконання умов договору щодо повернення земельної ділянки, а Позивач, жодним чином не відреагував на заяву Відповідача;

- Відповідач після спливу строку дії Договору оренди земельної ділянки демонтував (зніс) будівлі за адресою: м. Кривий Ріг, вул. Кімівська, буд. 84, що підтверджується Довідкою щодо показників на господарські будівлі. Таким чином Відповідач звільнив спірну земельну ділянку та фактично її не використовував;

- у даному випадку посилання суду на постанову Верховного Суду у справі №922/2598/18 є недоречним, оскільки це судове рішення не містить аналогічних висновків щодо застосування матеріального права. Так, у наведеній постанові висновки стосуються переходу або втрати права власності, а у спірному рішенні мова йде про фактичне звільнення земельної ділянки відповідачем;

- законодавством не передбачено такого способу захисту як стягнення безпідставно збережених коштів у розмірі орендної плати за користування земельною ділянкою.

Ухвалою Центрального апеляційного господарського суду від 06.03.2023 року відкрито апеляційне провадження у справі 904/3690/22. Ухвалено розглянути апеляційну скаргу у порядку письмового провадження, без повідомлення учасників справи, за наявними у справі матеріалами.

Апеляційні скарги на рішення господарського суду у справах з ціною позову менше ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, крім тих, які не підлягають розгляду в порядку спрощеного позовного провадження, розглядаються судом апеляційної інстанції без повідомлення учасників справи.

Суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої із сторін про інше (ч. 5 ст. 252 ГПК України).

Відповідно до ч. 13 ст. 8 Господарського процесуального кодексу України, розгляд справи здійснюється в порядку письмового провадження за наявними у справі матеріалами, якщо цим Кодексом не передбачено повідомлення учасників справи. У такому випадку судове засідання не проводиться.

Згідно ст. 269 ГПК України, суд апеляційної інстанції переглядає справу за наявними у ній і додатково поданими доказами та перевіряє законність і обґрунтованість рішення суду першої інстанції в межах доводів та вимог апеляційної скарги.

Суд апеляційної інстанції досліджує докази, що стосуються фактів, на які учасники справи посилаються в апеляційній скарзі та (або) відзиві на неї.

Докази, які не були подані до суду першої інстанції, приймаються судом лише у виняткових випадках, якщо учасник справи надав докази неможливості їх подання до суду першої інстанції з причин, що об`єктивно не залежали від нього.

Суд апеляційної інстанції не обмежений доводами та вимогами апеляційної скарги, якщо під час розгляду справи буде встановлено порушення норм процесуального права, які є обов`язковою підставою для скасування рішення, або неправильне застосування норм матеріального права.

Колегія суддів, переглянувши справу за наявними у ній доказами, що стосуються фактів, викладених в апеляційній скарзі, в межах доводів та вимог апеляційних скарг, приходить до наступного висновку.

Як встановлено господарським судом та вбачається з матеріалів справи, Рішенням ХХІІІ сесії VI скликання Криворізької міської ради від 27.06.2012 №1220 "Про поновлення договорів оренди земельних ділянок" вирішено поновити договори оренди земельних ділянок суб`єктам господарювання (додаток) шляхом укладання нових договорів оренди з урахуванням вимог чинного законодавства України.

Відповідно до вказаного рішення Відповідачу поновлено договір оренди від 23.05.2007 № 040710800435 земельної ділянки площею 0,0981 га, розташованої на вул. Кімівська, 84, Інгулецького району, м.Кривого Рогу, наданої для розміщення адміністративної будівлі.

31.12.2012 сторони уклали договір оренди земельної ділянки № 2012012 (далі Договір), за п. 1.1. якого Орендодавець (Позивач) на підставі рішення міської ради від 27.06.2012 № 1220 та від 24.10.2012 № 1463 надає, а Орендар (Відповідач) приймає в строкове платне користування земельну ділянку промисловості, транспорту, зв`язку, енергетики, оборони та іншого призначення для розміщення адміністративної будівлі, яка знаходиться на вул. Кімівській, 84 в Інгулецькому районі м. Кривого Рогу.

В оренду передається земельна ділянка площею 0,0981 га (п. 2 Договору).

Кадастровий номер земельної ділянки: 1211000000:05:260:0004 (п. 4. Договору).

Договір укладено на 5 років. Після закінчення строку Договору Орендар, у разі належного виконання обов`язків відповідно до умов договору, має переважне право на укладення договору оренди землі на новий строк. Орендар зобов`язаний повідомити Орендодавця про намір поновити договір оренди земельної ділянки за два місяця (але не пізніше ніж за місяць) до сплаву строку договору оренди, додавши до листа-повідомлення проект додаткової угоди. Поновлення Договору здійснюється на підставі ухваленого Орендодавцем відповідного рішення ( п. 6 Договору).

Річна орендна плата вноситься Орендарем виключно у грошовій формі незалежно від результатів діяльності орендаря у трикратному розмірі земельного податку, що встановлюється Податковим кодексом України, на підставі витягу з технічної документації (або довідки) про нормативну грошову оцінку земельної ділянки виконаного управлінням Держкомзему у м. Кривий Ріг Дніпропетровської області, на рахунок Управління казначейської служби України в Інгулецькому районі м. Кривого Рогу Дніпропетровської області № 332 188 127 00023 у банку ГУДКСУ у Дніпропетровській області м. Дніпропетровськ, МФО 805012, код ЄДРПОУ 38031632 (п. 7 Договору).

Орендна плата вноситься щомісячно протягом 30-ти календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного місяця. За неповний календарний місяць орендна плата сплачується за дні фактичного користування земельною ділянкою.

Річна орендна плата за користування земельною ділянкою за період з дати закінчення договору оренди (державна реєстрація від 23.05.2007 №040710800435) до укладення цього Договору проводиться Орендарем відповідно до Податкового кодексу України.

Строки платежу не є сталими і можуть змінюватися відповідно до вимог чинного законодавства України (п. 9 Договору).

Передача земельної ділянки Орендарю здійснюється за актом її приймання-передачі, який набуває чинності виключно з дати державної реєстрації цього Договору (п. 17 Договору).

Після припинення дії Договору Орендар повертає Орендодавцеві земельну ділянку у стані, не гіршому порівняно з тим, у якому він одержав її в оренду. Орендодавець у разі погіршення корисних властивостей орендованої земельної ділянки, пов`язаних зі зміною її стану, має право на відшкодування збитків у розмірі, визначеному сторонами. Якщо сторонами не досягнуто згоди про розмір відшкодування збитків, спір розв`язується у судовому порядку (п. 18 Договору).

Повернення земельної ділянки здійснюється за актом приймання-передачі (повернення) (п. 19 Договору).

Неповернення земельної ділянки не звільняє Орендаря від сплати орендної плати за фактичне користування земельною ділянкою. Платка за фактичне користування земельною ділянкою вноситься у розмірах, визначених розділом "Орендна плата" цього Договору. Нарахування орендної плати припиняється з дати оформлення акта приймання-передачі (повернення) земельної ділянки (п. 21 Договору).

За невиконання або неналежне виконання договору сторони несуть відповідальність відповідно до закону та цього Договору (п. 42 Договору).

Рішенням Криворізької міської ради від 24.06.2015 №3728 "Про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земель міста Кривого Рогу" затверджено технічну документацію з нормативної грошової оцінки земель міста Кривого Рогу, яка у тому числі містить середню (базову) вартість 1 кв. м земель міста станом на 01.01.2014 у розмірі 270,60 грн.

Відповідно до Витягу з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки №462 від 04.02.2016 нормативна грошова оцінка земельної ділянки під забудовою становить 859 777,83 грн.

За інформацією Позивача, Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру, яка є центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері земельних відносин на виконання п. 289.3 ст.289 ПК України, на своєму офіційному сайті (http//land.gov.ua) публікує коефіцієнти індексації нормативної грошової оцінки земель за попередні роки, згідно яких для земель населених пунктів вони становлять: 2016 рік 1,06, 2017 рік - 1,0, 2018 рік - 1,0, 2019 рік - 1,0, 2020 рік - 1,0, тобто, нормативна грошова оцінка земельної ділянки по вул. Кімівській, 84 у м. Кривому Розі становить 911 364,50 грн.

Відповідно до довідки ФОП Донскової А.Г. від 29.04.2019 "щодо показників на громадський чи виробничий будинок, господарські будівлі" - при виконанні поточної технічної інвентаризації за адресою: Дніпропетровська область, Інгулецький район, м.Кривий Ріг, вул.Кімівська, 84 , виявлено демонтаж (знесення) будівель та неможливість їх замірів, а саме: адміністративна будівля літ "А-2", загальною площею 489,0 м2; госпприбудова літ. "А-1", ", загальною площею 48,50 м2. З урахуванням викладеного право власності за даним об`єктом потребує припинення.

Рішенням Криворізької міської ради від № 3897 від 26.06.2019 "Про встановлення ставок плати за землю та пільг щодо земельного податку на території м. Кривого Рогу у 2020 році" затверджено розміри відсотків від грошової оцінки землі, зокрема ставка орендної плати для цільового призначення земельної ділянки для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості (код КВЦПЗ 11.02) встановлена в розмірі 2,5% від нормативної грошової оцінки земельної ділянки.

29.11.2019 Відповідач направив Позивачеві заяву про передачу земельної ділянки № 79 від 29.11.2019, в якій, у зв`язку з закінченням строку Договору оренди земельної ділянки, просив направити уповноваженого представника для приймання-передачі земельної ділянки, про що завчасно повідомити про час та місце передачі земельної ділянки за вказаним телефоном. Про розгляд заяви повідомити письмово.

На зазначену заяву Позивач листом № 17/02-08/40 від 03.01.2020 надав відповідь, про відсутність підстав для повернення земельної ділянки Криворізькій міській раді, так як згідно відомостей з Державного реєстр речових прав на нерухоме майно на земельній ділянці загальною площею 0,0981 га на м.Кривий Ріг, вул.Кімівська, 84 розташовано об`єкт нерухомого майна, а саме нежитлова будівля (адміністративна будівля з прибудовою), що знаходиться у власності ПАТ "НАУКОВО-ДОСЛІДНЕ ВИРОБНИЧЕ ПІДПРИЄМСТВО КРИВОРІЖСТАЛЬКОНТСТРУКЦІЯ" з 30.11.2006. Враховуючи вищевикладене товариству необхідно привести у відповідність в державному реєстрі речових прав на нерухоме майно організаційно-правову форму майна юридичної особи.

Відповідно до інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна за Відповідачем у період з 30.11.2006 до 02.03.2021 на праві приватної власності зареєстрована нежитлова будівля (адміністративна будівля з прибудовою), розташована на вул. Збагачувальній (стара назва Кімівська), буд. 84 м.Кривого Рогу (реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна 2307297912110).

Рішенням Криворізької міської ради від № 4799 від 30.06.2022 встановлено ставки плати за землю та пільги із земельного податку на території м. Кривого Рогу на 2021 рік, та в якому ставка орендної плати для тієї ж секції 11.02 залишилась незміною 2,5 % від нормативної грошової оцінки земель міста.

За розрахунками Позивача, у період з 01.01.2020 по 02.03.2021 Відповідач мав сплатити 26 703,97 грн., однак за користування земельною ділянкою оплату не провів.

Вказані обставини стали підставою для звернення позивача з позовом до суду.

Відповідно до п. 1 ч. 2 ст. 11 ЦК України підставами виникнення цивільних прав та обов`язків, зокрема, є договори та інші правочини.

Використання землі в Україні є платним. Об`єктом плати за землю є земельна ділянка (ч.1 ст. 206 ЗК України).

Відповідно до ч.1 ст.116 Земельного кодексу України громадяни та юридичні особи набувають права власності та права користування земельними ділянками із земель державної або комунальної власності за рішенням органів виконавчої влади або органів місцевого самоврядування в межах їх повноважень, визначених цим Кодексом або за результатами аукціону. Набуття права власності громадянами та юридичними особами на земельні ділянки, на яких розташовані об`єкти, які підлягають приватизації, відбувається в порядку, визначеному частиною першою статті 128 цього Кодексу.

Право власності на земельну ділянку, а також право постійного користування та право оренди земельної ділянки виникають з моменту державної реєстрації цих прав (ст.125 Земельного кодексу України).

Статтею 126 Земельного кодексу України передбачено, що право власності, користування земельною ділянкою оформлюється відповідно до Закону України "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень".

Частинами 1, 2 статті 1212 ЦК України передбачено, що особа, яка набула майно або зберегла його у себе за рахунок іншої особи (потерпілого) без достатньої правової підстави (безпідставно набуте майно), зобов`язана повернути потерпілому це майно. Особа зобов`язана повернути майно і тоді, коли підстава, на якій воно було набуте, згодом відпала. Положення цього Кодексу застосовуються незалежно від того, чи безпідставне набуття або збереження майна було результатом поведінки набувача майна, потерпілого, інших осіб чи наслідком події.

Кондикційні зобов`язання виникають за наявності одночасно таких умов: набуття чи збереження майна однією особою (набувачем) за рахунок іншої (потерпілого); набуття чи збереження майна відбулося за відсутності правової підстави або підстава, на якій майно набувалося, згодом відпала.

Правові підстави користування земельною ділянкою комунальної власності за змістом глави 15 ЗК України реалізується через право постійного користування або право оренди.

Принцип платного використання землі передбачено статтею 206 ЗК України, за змістом якої використання землі в Україні є платним. Об`єктом плати за землю є земельна ділянка. Плата за землю справляється відповідно до закону.

Водночас ЗК України регламентує перехід прав на земельну ділянку, пов`язаний з переходом права на будинок, будівлю або споруду.

Відповідно до частин 1 ст.120 цього Кодексу у разі набуття права власності на жилий будинок, будівлю або споруду, що перебувають у власності, користуванні іншої особи, припиняється право власності, право користування земельною ділянкою, на якій розташовані ці об`єкти. До особи, яка набула право власності на жилий будинок, будівлю або споруду, розміщені на земельній ділянці, що перебуває у власності іншої особи, переходить право власності на земельну ділянку або її частину, на якій вони розміщені, без зміни її цільового призначення.

Положення глави 15, статей 120, 125, 206 ЗК України, статті 1212 ЦК України дають підстави вважати, що до моменту оформлення власником об`єкта нерухомого майна права на земельну ділянку, на якій розташовано цей об`єкт, враховуючи принцип єдності юридичної долі земельної ділянки та розташованої на ній будівлі або споруди, особа яка придбала такий об`єкт стає фактичним користувачем тієї земельної ділянки, на якій такий об`єкт нерухомого майна розташований, а відносини з фактичного користування земельною ділянкою без оформлення прав на цю ділянку (без укладення договору оренди тощо) та недоотримання її власником доходів у виді орендної плати є за своїм змістом кондикційними.

Подібний правовий висновок викладено в постановах Великої Палати Верховного Суду від 23.05.2018 у справі №629/4628/16-ц, від 20.11.2018 у справі №922/3412/17, від 13.02.2019 у справі №320/5877/17.

Отже, фактичний користувач земельної ділянки, який без достатньої правової підстави за рахунок власника цієї ділянки зберіг (заощадив) у себе кошти, які мав заплатити за користування нею, зобов`язаний повернути такі кошти власникові земельної ділянки на підставі положень частини 1 статті 1212 ЦК України.

Аналогічний правовий висновок викладено у постановах Великої Палати Верховного Суду від 23.05.2018 у справі № 629/4628/16-ц та від 20.09.2018 у справі № 925/230/17.

Відповідно до ч. 4 ст.236 ГПК України при виборі і застосуванні норми права до спірних правовідносин суд враховує висновки щодо застосування норм права, викладені в постановах Верховного Суду.

З огляду на викладене, із дня набуття права власності на об`єкт нерухомого майна власник цього майна стає фактичним користувачем земельної ділянки, на якій розташований цей об`єкт, а тому саме із цієї дати у власника об`єкта нерухомого майна виникає обов`язок сплати за користування земельною ділянкою, на якій таке майно розташовано. При цьому, до моменту оформлення власником об`єкта нерухомого майна права оренди на земельну ділянку, на якій розташований цей об`єкт, несплачені кошти за фактичне використання землі є безпідставно збереженими.

Згідно з п. 289.1 ст. 289 ПК України для визначення розміру податку та орендної плати використовується нормативна грошова оцінка земельних ділянок з урахуванням коефіцієнта індексації, визначеного відповідно до законодавства.

Базою оподаткування землі в Україні є нормативна грошова оцінка земельних ділянок з урахуванням коефіцієнта індексації, визначеного відповідно до порядку, встановленого цим розділом; площа земельних ділянок, нормативну грошову оцінку яких не проведено (підп. 271.1.1, 271.1.2 п. 271.1 ст. 271 ПК України).

Підпунктом 14.1.125 п. 14.1 ст. 14 ПК України передбачено, що нормативна грошова оцінка земельних ділянок - це капіталізований рентний дохід із земельної ділянки, визначений відповідно до законодавства центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері земельних відносин.

Відповідно до ч. 1, 2 ст. 18 Закону України "Про оцінку земель" нормативна грошова оцінка земельних ділянок проводиться відповідно до норм, правил, а також інших нормативно-правових актів на землях усіх категорій та форм власності. Нормативна грошова оцінка земельних ділянок проводиться: розташованих у межах населених пунктів незалежно від їх цільового призначення - не рідше ніж один раз на 5-7 років.

Дані про нормативну грошову оцінку окремої земельної ділянки оформляються як витяг з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки (ст. 20 Закону України "Про оцінку земель").

Згідно з ч. 1 ст. 23 Закону України "Про оцінку земель" технічна документація з бонітування ґрунтів та нормативної грошової оцінки земельних ділянок затверджується відповідною сільською, селищною, міською радою. Протягом місяця з дня надходження технічної документації з бонітування ґрунтів, нормативної грошової оцінки відповідна сільська, селищна, міська рада розглядає та приймає рішення про затвердження або відмову в затвердженні такої технічної документації.

В даному випадку договір оренди земельної ділянки № 2012012 від 31.12.2012, який було укладено строком на п`ять років припинив свою дію 31.12.2017.

За період користування земельною ділянкою Відповідачем нарахований та заявлений до стягнення розмір орендної плати за період з 01.01.2020 по 02.03.2021 в сумі 26 703,97 грн..

Вказаний розрахунок визнаний колегією суддів арифметично правильним, у зв`язку з чим позовні вимоги обгрунтовано задоволені судом.

Підстави для скасування оскаржуваного рішення господарського суду відсутні.

Твердження скаржника стосовно того, що законодавством не передбачено такого способу захисту як стягнення безпідставно збережених коштів у розмірі орендної плати за користування земельною ділянкою визнані колегією суддів необгрунтованими з підстав, викладених вище.

Доводи скаржника стосовно направлення ним позивачу заяви № 79 від 29.11.2019 та Довідки щодо показників на громадський чи виробничий будинок, господарські будівлі від 29.04.2019, як на доказ невикористання спірної земельної ділянки колегією суддів відхиляється.

Так, відповідно до ч.1 ст. 346 ЦК України право власності на майно припиняється, зокрема, у разі його знищення.

Відповідно до ч. 1 ст. 182 ЦК України право власності та інші речові права на нерухомі речі, обтяження цих прав, їх виникнення, перехід і припинення підлягають державній реєстрації, про що обгрунтовано повідомлено відповідачу позивачем листом №17/02-08/40 від 03.01.2020.

Так, Відповідач зазначає, що після спливу строку дії Договору оренди земельної ділянки демонтував (зніс) будівлі за адресою: м. Кривий Ріг. вул. Кімівська, буд. 84.

Між тим, відповідні відомості щодо державної реєстрації припинення права власності внесені до Державного реєстру прав на нерухоме майно лише 03.03.2021.

При цьому, господарський суд до спірних правовідносин правомірно застосував висновки Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду, висловлені в постанові від 30.05.2019 у справі № 922/2598/18, а саме: право власності на знищене майно припиняється тільки за наявності відповідної заяви власника майна про внесення змін до державного реєстру.

Також колегією суддів визнані необгрунтованими твердження скаржника про те, що законодавством не передбачено такого способу захисту як стягнення безпідставно збережених коштів у розмірі орендної плати за користування земельною ділянкою, оскільки фактичний користувач земельної ділянки, який без достатньої правової підстави за рахунок власника цієї ділянки зберіг (заощадив) у себе кошти, які мав заплатити за користування нею, зобов`язаний повернути такі кошти власникові земельної ділянки на підставі положень частини 1 статті 1212 ЦК України.

За таких обставин, апеляційна скарга задоволенню не підлягає. Рішення суду слід залишити в силі.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 269, 270, 271, 275, 276, 282 - 284 Господарського процесуального кодексу України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Апеляційну скаргу Приватного акціонерного товариства "Науково-дослідне виробниче підприємство "КРИВОРІЖСТАЛЬКОНСТРУКЦІЯ" залишити без задоволення.

Рішення Господарського суду Дніпропетровської області від 29.12.2022р. у справі №904/3690/22 залишити без змін.

Постанова набирає законної сили з дня її прийняття та касаційному оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя С.Г. Антонік

Суддя М.О. Дармін

Суддя О.В. Березкіна

СудЦентральний апеляційний господарський суд
Дата ухвалення рішення11.04.2023
Оприлюднено13.04.2023
Номер документу110142576
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин

Судовий реєстр по справі —904/3690/22

Постанова від 11.04.2023

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Антонік Сергій Георгійович

Ухвала від 06.03.2023

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Антонік Сергій Георгійович

Ухвала від 22.02.2023

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Антонік Сергій Георгійович

Судовий наказ від 24.01.2023

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Юзіков Станіслав Георгійович

Ухвала від 31.10.2022

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Юзіков Станіслав Георгійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні