Ухвала
від 10.04.2023 по справі 915/466/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

======================================================================

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

про неплатоспроможність

10 квітня 2023 року Справа № 915/466/22

м. Миколаїв

Господарський суд Миколаївської області у складі судді Ткаченка О.В.,

при секретарі судового засідання Сулейманової С.М.,

за участю сторін:

боржник в підготовче засідання не з`явився,

розглянувши матеріали заяви фізичної особи ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 , адреса: АДРЕСА_1 ; e-mail: ІНФОРМАЦІЯ_1 )

про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність, -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 через систему "Електроний суд" звернулась до Господарського суду Миколаївської області із заявою б/н від 26.10.2022 про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність, у якій просить суд прийняти її заяву до розгляду, відкрити провадження у справі про неплатоспроможність та призначити керуючим реструктуризацією арбітражного керуючого Белінську Наталію Олександрівну.

Згідно витягу з протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 27.10.2022 справі присвоєно єдиний унікальний номер 915/466/22 та визначено головуючим у справі суддю Ткаченка О.В.

Ухвалою суду від 31.10.2022 заява ОСОБА_1 про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність боржника - фізичної особи прийнята до розгляду; підготовче засідання у справі призначено на 10.11.2022.

Ухвалою суду від 10.11.2022 підготовче засідання відкладено на 15.12.2022.

Ухвалою суду від 15.12.2022, яку занесено до протоколу судового засідання, заяву про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність фізичної особи залишено без руху у зв`язку з недоліками заяви та встановлено строк для їх усунення; зобов`язано ОСОБА_1 надати до суду план реструктуризації протягом 10 днів, з дня вручення даної ухвали.

На виконання вимог ухвали від 15.12.2022 боржником 05.01.2023 до суду через систему "Електронний суд" надано клопотання б/н від 05.01.2023 з додатком (проектом плану реструктуризації від 05.01.2023).

Ухвалою від 10.01.2023 прийнято до розгляду заяву про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність, підготовче засідання призначено на 26.01.2023.

26.01.2023 підготовче засідання у справі не відбулось у зв`язку з повітряною тривогою.

Ухвалою суду від 26.01.2023 повідомлено учасників у справі про те, що підготовче засідання у справі призначено на 10.04.2023.

10.04.2023 у підготовче засідання боржник не з`явився, належним чином повідомлений про дату, час та місце розгляду справи, правом участі у судовому засіданні не скористався.

Частиною 1 ст. 2 Кодексу України з процедур банкрутства передбачено, що провадження у справах про банкрутство регулюється цим Кодексом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законами України.

Цей Кодекс встановлює умови та порядок відновлення платоспроможності боржника - юридичної особи або визнання його банкрутом з метою задоволення вимог кредиторів, а також відновлення платоспроможності фізичної особи.

Відповідно до вимог ч. 1-3 ст. 119 Кодексу України з процедур банкрутства, у підготовчому засіданні господарський суд розглядає подані документи, з`ясовує наявність підстав для відкриття провадження у справі про неплатоспроможність, а також вирішує інші питання, пов`язані з розглядом заяви. Підготовче засідання проводиться у порядку, передбаченому цим Кодексом. За наслідками підготовчого засідання господарський суд постановляє ухвалу про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність або про відмову у відкритті провадження у справі про неплатоспроможність.

Відповідно до ст. 42 Господарського процесуального кодексу України участь в судових засіданнях учасників справи - це право, а не обов`язок, якщо інше не визначено законом.

Разом з тим, відповідно до ст. 39 Кодексу України з процедур банкрутства, неявка у підготовче засідання сторін та представника державного органу з питань банкрутства, а також відсутність відзиву боржника не перешкоджають проведенню засідання.

Крім того, явка боржника у судове засідання не визнавалась судом обов`язковою.

Враховуючи, що судом було здійснено заходи, щодо належного повідомлення боржника про дату, час та місце розгляду справи, та приймаючи до уваги те, що судом не було визнано явку боржника в судове засідання обов`язковою, суд вважає можливим розглянути справу за наявними матеріалами.

Розглянувши у підготовчому засіданні заяву фізичної особи ОСОБА_1 про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність та оцінивши наявні в матеріалах справи докази, судом встановлено наступне.

Статтею 1 Кодексу України з процедур банкрутства визначено, що неплатоспроможність - це неспроможність боржника виконати після настання встановленого строку грошові зобов`язання перед кредиторами не інакше, як через застосування процедур, передбачених цим Кодексом.

Відповідно до ст. 1 Кодексу України з процедур банкрутства боржник - юридична особа або фізична особа, у тому числі фізична особа - підприємець, неспроможна виконати свої грошові зобов`язання, строк виконання яких настав.

Неплатоспроможність - неспроможність боржника виконати після настання встановленого строку грошові зобов`язання перед кредиторами не інакше, як через застосування процедур, передбачених цим Кодексом.

Відповідно до ч.2 ст.6 Кодексу України з процедур банкрутства відповідно до цього Кодексу щодо боржника - фізичної особи застосовуються такі судові процедури: реструктуризація боргів боржника; погашення боргів боржника.

Стаття 1 Кодексу України з процедур банкрутства встановлює, що грошовим зобов`язанням є зобов`язання боржника сплатити кредитору певну грошову суму відповідно до цивільно-правового правочину (договору) та на інших підставах, передбачених законодавством України. До грошових зобов`язань належать також зобов`язання щодо сплати податків, зборів (обов`язкових платежів), страхових внесків на загально-обов`язкове державне пенсійне та інше соціальне страхування; зобов`язання, що виникають внаслідок неможливості виконання зобов`язань за договорами зберігання, підряду, найму (оренди), ренти тощо та які мають бути виражені у грошових одиницях. До складу грошових зобов`язань боржника, у тому числі зобов`язань щодо сплати податків, зборів (обов`язкових платежів), страхових внесків на загальнообов`язкове державне пенсійне та інше соціальне страхування, не включаються неустойка (штраф, пеня) та інші фінансові санкції, визначені на дату подання заяви до господарського суду, а також зобов`язання, що виникли внаслідок заподіяння шкоди життю і здоров`ю громадян, зобов`язання з виплати авторської винагороди, зобов`язання перед засновниками (учасниками) боржника - юридичної особи, що виникли з такої участі. Склад і розмір грошових зобов`язань, у тому числі розмір заборгованості за передані товари, виконані роботи і надані послуги, сума кредитів з урахуванням відсотків, які зобов`язаний сплатити боржник, визначаються на день подання до господарського суду заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство, якщо інше не встановлено цим Кодексом. При поданні заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство розмір грошових зобов`язань визначається на день подання до господарського суду такої заяви.

За приписами ст.113 Кодексу України з процедур банкрутства, провадження у справах про неплатоспроможність боржника - фізичної особи, фізичної особи - підприємця здійснюється в порядку, визначеному цим Кодексом для юридичних осіб, з урахуванням особливостей, встановлених цією Книгою.

Відповідно до ч. 1 ст. 115 Кодексу України з процедур банкрутства, провадження у справі про неплатоспроможність боржника - фізичної особи або фізичної особи - підприємця може бути відкрито лише за заявою боржника.

Частиною 2 ст. 115 Кодексу визначено, що боржник має право звернутися до господарського суду із заявою про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність у разі, якщо: 1) розмір прострочених зобов`язань боржника перед кредитором (кредиторами) становить не менше 30 розмірів мінімальної заробітної плати; 2) боржник припинив погашення кредитів чи здійснення інших планових платежів у розмірі більше 50 відсотків місячних платежів за кожним з кредитних та інших зобов`язань упродовж двох місяців; 3) ухвалено постанову у виконавчому провадженні про відсутність у фізичної особи майна, на яке може бути звернено стягнення; 4) існують інші обставини, які підтверджують, що найближчим часом боржник не зможе виконати грошові зобов`язання чи здійснювати звичайні поточні платежі (загроза неплатоспроможності).

Отже про наявність наведених підстав у кожному конкретному випадку мають свідчити достатні фактичні обставини, які згідно із закріпленими в КУзПБ нормами і вказують на неплатоспроможність фізичної особи або загрозу її неплатоспроможності.

Згідно до ч.3 ст.115 Кодексу України з процедур банкрутства, до складу грошових вимог, у тому числі щодо сплати податків, зборів (обов`язкових платежів), не включаються неустойка (штраф, пеня) та інші фінансові санкції.

Суд зауважує, що з урахуванням положень ч.3 ст.13, статей 74, 76, 77 ГПК України, розглядаючи заяву боржника у підготовчому засіданні, суд повинен перевірити відповідність поданої заяви вимогам до її форми та змісту відповідно до ст.116 КУзПБ та з`ясувати на підставі поданих боржником доказів наявність підстав для відкриття провадження у справі про неплатоспроможність, визначених ч.2 ст.115 КУзПБ.

За змістом заяви про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність боржниця, посилаючись на обставини звернення з цією заявою, наводить по суті дві підстави, передбачені ч.2 ст.115 КУзПБ, для відкриття провадження у справі про неплатоспроможність (пункт 1, 2):

1) розмір прострочених зобов`язань боржника перед кредитором (кредиторами) становить не менше 30 розмірів мінімальної заробітної плати;

2) боржник припинив погашення кредитів чи здійснення інших планових платежів у розмірі більше 50 відсотків місячних платежів за кожним з кредитних та інших зобов`язань упродовж двох місяців.

Так, як вбачається зі змісту заяви та доданих до неї матеріалів, на день звернення до суду ОСОБА_1 має прострочені зобов`язання перед:

1. АТ "КРЕДІ АГРІКОЛЬ БАНК" (код ЄДРПОУ 14361575): за договором №: 3006143085166 у сумі 7308,77 грн.; за договором № 3006142905231 у сумі 47 764,09 грн.

2. АТ "ІДЕЯ БАНК" (код ЄДРПОУ 19390819) за договором № 22416734 у сумі 89 357,82 грн.

3. ТОВ "БІЗНЕС ПОЗИКА" (код ЄДРПОУ 41084239) за договором № 265886-КС-001 у сумі 34 536,88 грн.

4. ТОВ «Інстафінанс» (код ЄДРПОУ 43449827) за договором № ID2602843 у сумі 1990,00 грн.

5. ТОВ "МІЛОАН" (код ЄДРПОУ 40484607) за договором № 3218661 у сумі 89 700 грн.; за договором № 100154404 у сумі 40 029,00 грн.

6. ТОВ "УКР КРЕДИТ ФІНАНС" ( код ЄДРПОУ 38548598) за договором № 0829-2756 у сумі 71400,00 грн.

7. ТОВ "АВЕНТУС УКРАЇНА" (код ЄДРПОУ 41078230) за договором № 4963308 у сумі 10017,00 грн.

8. ТОВ ФК "КІФ" (код ЄДРПОУ 42359240) за договором № 200914 у сумі 7964, 00 грн.

9. ТОВ "ВЕРДИКТ КАПІТАЛ" ( код ЄДРПОУ 36799749) за договором № 100154404 у сумі 53137,70 грн.

10. ТОВ ФК "ІРБІС" (код ЄДРПОУ 42427514) за договором № 67207905 у сумі 11715,00 грн.

11. АТ "ТАСКОМБАНК" (код ЄДРПОУ 9806443) за договором № 002/9858688-CK SB (9859143) у сумі 1680,22 грн.

12. АТ "ПУМБ" (код ЄДРПОУ 14282829): за договором № 1010023599 у сумі 10569,25 грн.; за договором № 2001685527101 у сумі 19148,29 грн.

13. АТ "УНІВЕРСАЛ БАНК" (код ЄДРПОУ 21133352) за договором № 26205311062979 у сумі 6781,30 грн.

14. АТ КБ "ПРИВАТБАНК" (код ЄДРПОУ 14360570) за договором №26204300602752 у сумі 3791,53грн.

15. АТ "АЛЬФА-БАНК" ( код ЄДРПОУ 23494714) за договором № 53976999 у сумі 7463,33грн.

16. ТОВ "1 БЕЗПЕЧНЕ АГЕНТСТВО НЕОБХІДНИХ КРЕДИТІВ" (код ЄДРПОУ 39861924) за договором №5557205 у сумі 9120,50 грн.

Станом на дату подання до суду заяви про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність ОСОБА_1 загальний розмір заборгованості боржника ОСОБА_1 перед кредиторами, що нею визнається, становить 523 474,68 грн., яка є простроченою заборгованістю. За твердженням заявниці вказаний розмір заборгованості залишається непогашеним.

Наявність зазначеної заборгованості ОСОБА_1 підтверджуються наданими до суду відповідними письмовими доказами. Так, до заяви надані: копії укладених кредитних договорів; Виписка з Кредитної історії боржника від 15.10.2022, яка складена та сформована Українським бюро кредитних історій у відповідності до Закону України «Про організацію формування та обігу кредитних історій»; Конкретизований список кредиторів, який підтверджує суми грошових вимог кредиторів, підстави виникнення зобов`язань, а також строки їх виконання згідно законом або договором.

Відповідно до частини 1 статті 8 Закону України "Про Державний бюджет України на 2022 рік" установлено у 2022 році мінімальну заробітну плату у місячному розмірі з 1 січня - 6500 грн.

Згідно ч.2 ст. 115 Кодексу України з процедур банкрутства, розмір прострочених зобов`язань боржника повинен становити не менше 195 000,00 грн. (6500*30=195 000,00).

Заборгованість гр. ОСОБА_1 перед кредиторами перевищує 30 розмірів мінімальної заробітної плати, встановлених Кодексом України з процедур банкрутства.

Дослідивши наявні в матеріалах справи письмові докази, суд дійшов висновку про неспроможність боржника виконати свої зобов`язання перед кредиторами, а розмір прострочених зобов`язань перед кредиторами становить більше 30 розмірів мінімальної заробітної плати.

Згідно матеріалів справи родина ОСОБА_1 складається з трьох осіб: син - ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , паспорт громадянина України серії НОМЕР_2 , виданий Вільшанським РС УДМС України в Кіровоградській області від 02.04.2016; мати- ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 ; батько - ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_4 .

Як вбачається з матеріалів справи чоловік заявниці ОСОБА_1 - ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , помер ІНФОРМАЦІЯ_6 , згідно свідоцтва про смерть серії НОМЕР_3 , видане Первомайським міським відділом державної реєстрації актів цивільного стану Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) 16.06.2020

Відповідно до довідки про склад сім`ї або зареєстрованих у житловому будинку осіб від 12.01.2022, склад сім`ї власника квартири АДРЕСА_2 , ОСОБА_1 : син - ОСОБА_2 , який проживає за вказаною адресою.

Зі змісту поданої заяви вбачається, що наразі ОСОБА_1 перебуває у скрутному матеріальному становищі через стан здоров`я (заявниця має інвалідність 3 гр), що підтверджується медичною довідкою до акту огляду медико-соціальною експертною комісією від 05.05.2015, медичними виписками, які містяться в матеріалах справи.

Встановлено, що ОСОБА_1 перебуває на обліку в Пенсійному фонді і отримує пенсію по інвалідності, згідно Довідки про доходи № 6784727120551768, виданої ПФУ від 25.10.2022, щомісячно отримує пенсійні виплати по інвалідності, сума пенсії за період: з 01.01.2019 по 30.09.2022 склала 94892,17 грн.

Заявниці на праві приватної власності належить квартира АДРЕСА_2 ), загальною площею (кв.м): 50,7, житловою площею (кв.м): 36,4, згідно Витягу з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності, що міститься в матеріалах справи, та яка, відповідно до ст. 131 КУзПБ, не підлягає включенню до ліквідаційної маси.

Також заявниці на праві приватної власності належить транспортний засіб: автомобіль марки «ЗАЗ», модель 1103, реєстраційний номер НОМЕР_4 , рік випуску: 2000, дата реєстрації 07.05.2021, реєстраційний документ: свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу серії НОМЕР_5 , згідно Довідки № 31/14/2-М-10 від 10.11.2021 року, виданої Територіальним сервісним центром МВС № 4842.

Іншого майна боржниця не має.

В матеріалах справи міститься інформація щодо працевлаштування ОСОБА_1 . Згідно даних трудової книжки ОСОБА_1 працює у Комунальному підприємстві «Первомайськводоканал» Первомайської міської ради (код ЄДРПОУ: 42700456) на посаді інспектора 4-го розряду у відділ контролю за водоспоживанням та водовідведенням. Згідно розрахункового листа (вересень 2022 року) заробітна плата боржника в середньому на місяць - 8 041.30 грн., з вирахуванням податків і зборів.

Заявницею повідомлено суд про наявні рахунки в банках: АТ «УНІВЕРСАЛ БАНК» - НОМЕР_6 ; АТ «ПУМБ БАНК» - НОМЕР_7 ; АТ «КРЕДІ АГРІКОЛЬ БАНК» - НОМЕР_8 ; АТ«АЛЬФА-БАНК»- НОМЕР_9 ; АТ КБ «ПРИВАТ БАНК» - НОМЕР_10 .

Заявницею до матеріалів справи додано декларації за 2019, 2020 та 2021 роки.

Згідно інформації, зазначеної в декларації за 2019, заробітна плата боржника ОСОБА_1 склала 50452,26 грн.; пенсія - 23392,17 грн.; у графі майно, що перебуває у власності, в оренді чи на іншому праві користування членів сім`ї боржника зазначено, що ОСОБА_5 (чоловік боржника) на праві власності належить: земельна ділянка з кадастровим номером: 3524384200:02:000:1020 (Кіровоградська область, Вільшанський р-н, Сухоташлицька с/рада; земельна ділянка з кадастровим номером: 3524384200:02:000:5042 (Кіровоградська область, Вільшанський р-н, Сухоташлицька с/рада.

Згідно інформації, зазначеної в декларації за 2020, заробітна плата боржника ОСОБА_1 склала 20641,08 грн.; пенсія - 24800,00 грн.; у графі майно, що перебуває у власності, в оренді чи на іншому праві користування боржника зазначено, що ОСОБА_1 на праві власності належить квартира АДРЕСА_2 ; у графі майно, що перебуває у власності, в оренді чи на іншому праві користування членів сім`ї боржника зазначено, що ОСОБА_5 (чоловік боржника) на праві власності належить: земельна ділянка з кадастровим номером: 3524384200:02:000:1020 (Кіровоградська область, Вільшанський р-н, Сухоташлицька с/рада; земельна ділянка з кадастровим номером: 3524384200:02:000:5042 (Кіровоградська область, Вільшанський р-н, Сухоташлицька с/рада; житловий будинок АДРЕСА_3 .

Згідно інформації, зазначеної в декларації за 2021, заробітна плата боржника ОСОБА_1 склала 84207,08 грн.; пенсія - 26200,00 грн.; у графі майно, що перебуває у власності, в оренді чи на іншому праві користування боржника зазначено, що ОСОБА_1 на праві власності належить квартира АДРЕСА_2 ; у графі майно, що перебуває у власності, в оренді чи на іншому праві користування членів сім`ї боржника зазначено, що ОСОБА_5 (чоловік боржника) на праві власності належить: земельна ділянка з кадастровим номером: 3524384200:02:000:1020 (Кіровоградська область, Вільшанський р-н, Сухоташлицька с/рада; земельна ділянка з кадастровим номером: 3524384200:02:000:5042 (Кіровоградська область, Вільшанський р-н, Сухоташлицька с/рада; житловий будинок АДРЕСА_3 ; у графі відомості про рухоме майно боржника та членів його сім`ї зазначено, що боржнику на праві власності належить автомобіль ЗАЗ 1103 2000, місцезнаходження: АДРЕСА_1 .

У доданому ОСОБА_1 проекті плану реструктуризації боргів остання зазначає, що загальний розмір заборгованості перед кредиторами складає 523 474,68 грн. грн., загальна сума доходу боржника на місяць - 10 841,30 грн. ( заробітна плата боржника в середньому на місяць - 8041,30 грн, щомісячні пенсійні виплати по інвалідності - 2300,00 грн, щомісячна допомога від сина - ОСОБА_2 - 500,00 грн.), загальна сума витрат боржника на місяць - 10 634,99 грн., отже заявник може щомісячно перераховувати на погашення кредиторської заборгованості 122,31 грн. та на погашення існуючої заборгованості заявнику знадобиться 60 місяців.

Вказані обставини у відповідності до п. 1 ч. 2 ст. 115 Кодексу України з процедур банкрутства є підставою для звернення із заявою про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність.

Згідно ч. 4 ст. 119 Кодексу України з процедур банкрутства господарський суд постановляє ухвалу про відмову у відкритті провадження у справі про неплатоспроможність, якщо: 1) відсутні підстави для відкриття провадження у справі про неплатоспроможність; 2) боржник виконав зобов`язання перед кредитором (кредиторами) у повному обсязі до підготовчого засідання суду; 3) боржника притягнуто до адміністративної або кримінальної відповідальності за неправомірні дії, пов`язані з неплатоспроможністю; 4) боржника визнано банкрутом протягом попередніх п`яти років.

В підготовчому засіданні судом не було встановлено підстав для відмови у відкритті провадження у справі про неплатоспроможність перелічених у ч. 4 ст. 119 Кодексу.

Враховуючи наведене, дослідивши матеріали справи, обставини викладені у заяві та надані на їх підтвердження докази, суд дійшов висновку, що заявником дотримано вимоги ч. 2 ст. 115 Кодексу України з процедур банкрутства, у зв`язку із чим наявні підстави для відкриття провадження у справі про неплатоспроможність гр. ОСОБА_1 , введення мораторію на задоволення вимог кредиторів, введення процедури реструктуризації боргів боржника.

Реструктуризація боргів боржника - судова процедура у справі про неплатоспроможність фізичної особи, що застосовується з метою відновлення платоспроможності боржника шляхом зміни способу та порядку виконання його зобов`язань згідно з планом реструктуризації боргів боржника (ст.1 Кодексу України з процедур банкрутства).

За наявності та встановлення судом визначених Кодексом України з процедур банкрутства підстав, ця процедура вводиться з відкриттям провадження у справі про неплатоспроможність.

Відповідно до ч. 5 ст. 119 Кодексу України з процедур банкрутства в ухвалі про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність боржника господарський суд зазначає про призначення керуючого реструктуризацією.

Щодо призначення керуючого реструктуризацією суд зазначає наступне.

Згідно з ч. 1 ст. 28 Кодексу України з процедур банкрутства кандидатура арбітражного керуючого для виконання повноважень керуючого реструктуризацією визначається судом шляхом автоматизованого відбору із застосуванням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи з числа арбітражних керуючих, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих України, за принципом випадкового вибору.

Відповідно до ч. 2-1 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи призначення арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією у разі відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) здійснюється з урахуванням особливостей, визначених цим пунктом. Заява ініціюючого кредитора або боржника - фізичної особи про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), крім відомостей, передбачених частиною першою статті 34, частиною другою статті 116 цього Кодексу, повинна містити пропозицію щодо кандидатури арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією. Ініціюючий кредитор або боржник - фізична особа додає до заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) заяву арбітражного керуючого, зазначеного в абзаці другому цього пункту, про участь у справі, яка повинна відповідати вимогам, встановленим частиною третьою статті 28 цього Кодексу. Господарський суд, відкриваючи провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), призначає арбітражного керуючого, зазначеного в абзаці другому цього пункту, розпорядником майна або керуючим реструктуризацією.

Ч. 3 ст. 28 Кодексу України з процедур банкрутства передбачено, що розпорядником майна, керуючим реструктуризацією, керуючим санацією, ліквідатором, керуючим реалізацією не можуть бути призначені арбітражні керуючі:1) які є заінтересованими особами у цій справі; 2) які здійснювали раніше управління цим боржником - юридичною особою, крім випадків, коли з дня відсторонення від управління зазначеним боржником минуло не менше трьох років; 3) яким відмовлено в допуску до державної таємниці, якщо такий допуск є необхідним для виконання обов`язків, визначених цим Кодексом; 4) які мають конфлікт інтересів; 5) які здійснювали раніше повноваження приватного виконавця щодо примусового виконання судових рішень або рішень інших органів (посадових осіб), у яких боржник був стороною виконавчого провадження; 6) які є близькими особами боржника - фізичної особи. До призначення арбітражним керуючим особа повинна подати до господарського суду заяву, в якій зазначається, що вона не належить до осіб, зазначених у цій частині.

Заява гр. ОСОБА_1 про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність містить пропозицію щодо кандидатури арбітражного керуючого для виконання повноважень керуючого реструктуризацією - арбітражного керуючого Белінської Наталії Олександрівни (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) №190 від 12.02.2013).

Зазначений арбітражний керуючий надав суду відповідну згоду на участь у даній справі. Дана кандидатура відповідає нормам ст. 28 Кодексу України з процедур банкрутства для його призначення у справі, обмежень, визначених ч. 3 ст. 28 Кодексу України з процедур банкрутства матеріали справи не містять.

Враховуючи зазначене, суд дійшов висновку про призначення керуючим реструктуризацією арбітражного керуючого Белінську Наталію Олександрівну (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) №190 від 12.02.2013).

Відповідно до ч.1 ст. 12 Кодексу про банкрутство, арбітражний керуючий користується усіма правами розпорядника майна, керуючого реструктуризацією, керуючого реалізацією, керуючого санацією, ліквідатора відповідно до законодавства, у тому числі має право отримувати винагороду в розмірі та порядку, передбачених цим Кодексом.

Відповідне положення зазначається також і в ст. 30 Кодексу про банкрутство, яка імперативно встановлює, що арбітражний керуючий виконує повноваження за грошову винагороду.

Отже, надання послуг арбітражного керуючого, як суб`єкта незалежної професійної діяльності, відбувається на платній основі.

Порядок сплати грошової винагороди арбітражного керуючого під час виконання повноважень у справі про банкрутство визначено положеннями статті 30 Кодексу про банкрутство.

Статтею 30 Кодексу про банкрутство встановлено, що розмір основної грошової винагороди арбітражного керуючого за виконання ним повноважень керуючого реструктуризацією становить п`ять розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб за кожен місяць виконання арбітражним керуючим повноважень.

Отже, нормами Кодексу про банкрутство встановлено фіксований розмір основної грошової винагороди.

Законодавцем установлено спосіб врегулювання неплатоспроможності фізичної особи виключно за заявою боржника. При цьому Законом України "Про судовий збір" не передбачено сплати судового збору за подання заяви фізичною особою про порушення справи про банкрутство. Відтак держава виконує свій обов`язок щодо забезпечення доступу неплатоспроможних фізичних осіб до правосуддя у справах про банкрутство, не встановлюючи для таких фізичних осіб ставок судового збору за звернення із заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство. Водночас законодавцем не передбачено жодних альтернативних можливостей авансування на депозитний рахунок суду оплати послуг керуючого реструктуризацією за три місяці виконання ним повноважень, що є гарантією з боку держави оплати праці цією особи на час формування реєстру вимог кредиторів у справі про банкрутство та відповідає положенням частин 2, 6 ст. 43 Конституції України.

Зазначене не позбавляє можливості боржника (фізичної особи) укласти угоду з арбітражним керуючим, який погодиться на умовах відстрочення оплати до реалізації майна боржника виконувати повноваження керуючого реструктуризацією у справі про банкрутство цієї особи та відповідного звернення обох осіб (боржника та арбітражного керуючого) до суду про призначення його керуючим реструктуризацією у справу про банкрутство фізичної особи, яке подається разом із заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство. Місцевий суд може розглянути подані документи, як альтернативу мирного врегулювання правовідносин з оплати винагороди арбітражному керуючому, та прийняти відповідне рішення про можливість задоволення заяви боржника, дослідивши всю сукупність наданих ним доказів на обґрунтування неплатоспроможності фізичної особи (саме така правова позиція викладена у постанові Верховного Суду від 19.11.2020 у справі №910/726/20).

З огляду на зазначене, Верховний Суд встановив наявність умов на укладення угоди з арбітражним керуючим, а саме: укладається на умовах відстрочення оплати та наявності майна боржника для погашення грошової винагороди у розмірі, який підлягає авансуванню боржником.

Так, питання авансування винагороди арбітражного керуючого узгоджено боржницею та арбітражним керуючим шляхом укладення Договору про оплату праці, винагороду та відшкодування витрат арбітражного керуючого від 09.08.2022. За вказаним договором протягом 10 місяців гр. ОСОБА_1 сплачуватиме рівними частинами щомісячно на депозитний рахунок суду 1950,00 грн.

У п. 3.4. Договору зазначено про те, що розрахунки проводяться шляхом оплати боржником грошових коштів на депозитний рахунок суду, в якому перебуває провадження, у порядку п. 3.3. даного Договору, за умови надсилання арбітражним керуючим поточних звітів про проведену роботу та стан процедури реструктуризації боргів боржника.

У даному випадку договір арбітражний керуючий уклав з боржником на умовах розстрочення оплати його праці (1950 грн. протягом 10 місяців), а не відстрочки оплати до реалізації майна боржника, як це визначено у постанові Верховного Суду від 19.11.2020 у справі №910/726/20.

Договір від 09.08.2022 укладено арбітражним керуючим Белінською Наталією Олександрівною та ОСОБА_1 не на всю суму винагороди керуючого реструктуризацією, яка підлягає авансуванню боржником, що є порушенням норм Кодексу України про банкрутство та не відповідає правовій позиції Верховного Суду, яка не передбачає можливості зменшення розміру грошової винагороди керуючого реструктуризацією, сплата (авансування) якої у будь-якому випадку покладається на боржника у розмірі, встановленому Кодексом про банкрутство.

Суд зазначає про те, що в частині 4 ст. 236 Господарського процесуального кодексу України (далі - ГПК України) передбачено, що при виборі і застосуванні норми права до спірних правовідносин суд враховує висновки щодо застосування норм права, викладені в постановах Верховного Суду.

З огляду на таке, суд відхиляє доводи заявника про можливість укладання договору на умовах розстрочення оплати винагороди арбітражного керуючого.

Крім того, слід зазначити, що у вищезазначеній постанові від 19.11.2020 у справі №910/726/20 (п. 40) Верховний Суд звернув увагу на те, що Кодекс України з процедур банкрутства та інші норми законодавства не передбачають права боржника бути звільненим від авансування винагороди арбітражному керуючому при поданні такої заяви.

Аналогічна позиція викладена в постанові Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду від 24.09.2020 у справі №910/2629/20.

Розмір основної грошової винагороди арбітражного керуючого за виконання ним повноважень керуючого реструктуризацією не може становити менше ніж п`ять розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб за кожен місяць виконання арбітражним керуючим повноважень.

З огляду на викладене, суд не приймає Договір про оплату праці, винагороди та відшкодування витрат арбітражного керуючого від 09.08.2022, як належний доказ врегулювання між заявником та арбітражним керуючим питання щодо оплати винагороди керуючого реструктуризацією, яка підлягає авансуванню боржником та зобов`язує боржника ОСОБА_1 надати до суду відповідні докази доплати авансування боржником на депозитний рахунок суду винагороди керуючому реструктуризацією за три місяці виконання повноважень у сумі 22073,60 грн. (з урахуванням часткової сплати ОСОБА_1 на депозитний рахунок суду авансування в загальному розмірі 16926,40 грн., згідно квитанцій, які містяться в матеріалах справи - а.с.91-94).

Відповідно до ч. 6 ст. 119 Кодексу України з процедур банкрутства з метою виявлення всіх кредиторів здійснюється офіційне оприлюднення оголошення про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність боржника у порядку, визначеному цим Кодексом. Враховуючи викладене, господарський суд вважає за необхідне оприлюднити на офіційному веб-порталі судової влади України оголошення про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність фізичної особи ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 ).

Статтею 120 Кодексу України з процедур банкрутства визначено, що з моменту відкриття провадження у справі про банкрутство:

1) пред`явлення кредиторами вимог до боржника та задоволення таких вимог може відбуватися лише в межах провадження у справі про неплатоспроможність та у порядку, передбаченому цим Кодексом;

2) арешт майна боржника та інші обмеження боржника щодо розпорядження належним йому майном можуть бути застосовані виключно господарським судом у межах провадження у справі про неплатоспроможність, а попередньо накладені арешти та обмеження можуть бути зняті на підставі ухвали господарського суду;

3) припиняється нарахування штрафів та інших фінансових санкцій, а також відсотків за зобов`язаннями боржника;

4) здійснення корпоративних прав боржника та реалізація майнових прав відбуваються з урахуванням обмежень, встановлених цим Кодексом;

5) вводиться мораторій на задоволення вимог кредиторів;

6) строк виконання всіх грошових зобов`язань боржника вважається таким, що настав;

7) будь-яке відчуження та розпорядження майном боржника здійснюються виключно в порядку, передбаченому цим Кодексом.

Відповідно до ст. 121 Кодексу України з процедур банкрутства, мораторій на задоволення вимог кредиторів вводиться строком на 120 днів, з моменту відкриття провадження у справі про неплатоспроможність. Ухвала про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність є підставою для зупинення вчинення виконавчих дій стосовно боржника.

Протягом дії мораторію на задоволення вимог кредиторів:

1) зупиняється виконання боржником грошових зобов`язань, у тому числі зобов`язань щодо сплати податків і зборів (обов`язкових платежів), термін виконання яких настав до відкриття провадження у справі про неплатоспроможність;

2) зупиняється стягнення з боржника за всіма виконавчими документами, крім виконавчих документів за вимогами про стягнення аліментів чи про відшкодування шкоди, завданої каліцтвом, іншим ушкодженням здоров`я або смертю фізичної особи, а також крім випадків перебування виконавчого провадження на стадії розподілу стягнутих з боржника грошових сум, у тому числі одержаних від продажу майна боржника, або перебування майна на стадії продажу з моменту оприлюднення інформації про продаж;

3) не нараховується неустойка (штраф, пеня), не застосовуються інші фінансові санкції за невиконання чи неналежне виконання зобов`язань із задоволення вимог, на які поширюється мораторій;

4) зупиняється перебіг позовної давності щодо вимог до боржника;

5) не застосовується індекс інфляції за весь час прострочення виконання грошових зобов`язань боржника.

Мораторій не поширюється на:

1) відшкодування шкоди, завданої каліцтвом, іншим ушкодженням здоров`я або смертю фізичної особи;

2) виплату та стягнення аліментів;

3) виконання вимог за виконавчими документами немайнового характеру, що зобов`язують боржника вчинити певні дії чи утриматися від їх вчинення;

4) задоволення вимог кредиторів у процедурі реструктуризації боргів боржника відповідно до затвердженого плану та у процедурі погашення боргів боржника відповідно до цього Кодексу.

Задоволення вимог кредиторів за рахунок майна боржника, яке є предметом забезпечення, допускається лише в межах провадження у справі про неплатоспроможність, крім випадків перебування виконавчого провадження на стадії розподілу стягнутих з боржника грошових сум, у тому числі одержаних від продажу майна боржника, або перебування майна на стадії продажу з моменту оприлюднення інформації про продаж.

Дія мораторію припиняється з дня закриття провадження у справі про неплатоспроможність.

Дія мораторію щодо задоволення забезпечених вимог кредиторів за рахунок майна боржника, яке є предметом забезпечення, припиняється після спливу 120 днів з дня відкриття провадження у справі про неплатоспроможність, якщо господарський суд протягом цього часу не ухвалив постанову про визнання боржника банкрутом або постановив ухвалу про затвердження плану реструктуризації боргів.

Далі, відповідно до приписів ст. 122 Кодексу України з процедур банкрутства має відбутися процес виявлення кредиторів та попереднє засідання суду.

Подання кредиторами грошових вимог до боржника та їх розгляд керуючим реструктуризацією здійснюються в порядку, визначеному цим Кодексом для юридичних осіб.

Попереднє засідання суду проводиться не пізніше 60 днів з дня відкриття провадження у справі про неплатоспроможність.

Приймаючи до уваги зазначені в п. 9, 10, 11 ч. 5 ст. 119 Кодексу України з процедур банкрутства вказівки щодо зобов`язання відповідних органів надати інформацію, вказану в таких пунктах Кодексу, суд зобов`язує відповідні органи надати таку інформацію.

Згідно ч. 2 ст. 232 ГПК України судовими рішеннями є: 1) ухвали; 2) рішення; 3) постанови; 4) судові накази.

Ч. 1, 2 ст. 18 ГПК України передбачено, що судові рішення, що набрали законної сили, є обов`язковими до виконання всіма органами державної влади, органами місцевого самоврядування, їх посадовими та службовими особами, фізичними і юридичними особами та їх об`єднаннями на всій території України. Невиконання судового рішення є підставою для відповідальності, встановленої законом.

Керуючись ст. 1, 2, 28, 30, 119, 120, 121, ч. 2-1 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства, ст. 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

УХВАЛИВ:

1. Відкрити провадження у справі про неплатоспроможність фізичної особи ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 ; АДРЕСА_4 ).

2. Ввести процедуру реструктуризації боргів фізичної особи ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 ).

3. Ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів строком на 120 днів з моменту відкриття провадження у справі.

4. Призначити керуючим реструктуризацією боргів боржника арбітражного керуючого Белінську Наталію Олександрівну (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) №190 від 12.02.2013); ідентифікаційний номер НОМЕР_11 ; адреса для листування: АДРЕСА_5 ; ел.пошта: ІНФОРМАЦІЯ_7 ).

5. Оприлюднити на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет повідомлення про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність фізичної особи ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 ; АДРЕСА_4 ).

6.Зобов`язати боржника ОСОБА_1 завчасно до попереднього засідання надати до суду докази доплати авансування на депозитний рахунок суду винагороди керуючому реструктуризацією за три місяці виконання повноважень у розмірі 22073,60 грн.

7. Заборонити фізичній особі ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 ) відчужувати майно.

8. Встановити керуючому реструктуризацією боргів боржника строк до 08.05.2023 для подачі до Господарського суду Миколаївської області відомостей про результати розгляду вимог кредиторів (письмові нормативно-обґрунтовані пояснення по кожному з кредиторів, витяги з державних реєстрів заборон щодо майна боржника, а також, при наявності, письмові заперечення боржника щодо вимог кредиторів), а також доказів повідомлення кредиторів про дату проведення попереднього засідання суду.

9. Встановити керуючому реструктуризацією боргів боржника строк до 08.05.2023 для проведення арбітражним керуючим інвентаризації майна боржника та визначення його вартості.

10. Встановити керуючому реструктуризацією боргів боржника строк до 07.07.2023 для підготовки та подання до Господарського суду Миколаївської області плану реструктуризації боргів боржника.

11. Провести розгляд справи поза межами встановленого Кодексу України з процедур банкрутства строку у розумний строк, тривалість якого обумовлюється введенням в Україні за указом Президента України від 24.02.2022 № 64/2022, затвердженого Законом України від 24.02.2022 № 2102-ІХ, воєнного стану через військову агресію Російської Федерації проти України.

12. З урахуванням режиму воєнного стану на всій території України призначити попереднє судове засідання поза строком, визначеним Кодексу України з процедур банкрутства на 03 липня 2023 року о 10:30 год.

Засідання відбудеться за адресою: м. Миколаїв, вул. Фалеєвська, 14.

Враховуючи неможливість забезпечення на даний час безпеки проведення судових засідань, РЕКОМЕНДУВАТИ учасникам справи утриматися від безпосередньої участі в судовому засіданні.

13. Зобов`язати керуючого реструктуризацією не пізніше ніж за 10 днів до дня попереднього засідання надіслати суду, кредиторам та боржнику звіт про результати перевірки декларації боржника.

14. Зобов`язати Державну податкову службу України (Львівська пл., 8, м. Київ, 04053) надати керуючому реструктуризацією арбітражному керуючому (вул. Миколи Оводова, буд. 38, кім. 304, м. Вінниця, 21050; ел.пошта: ІНФОРМАЦІЯ_7) та суду інформацію за останні три роки про доходи боржника - громадянки України - ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_8 , РНОКПП НОМЕР_1 ; паспорт серії НОМЕР_12 , виданий Вільшанським РВ УМВС України в Кіровоградській області від 29.11.2008; адреса: АДРЕСА_4 ) та членів її сім`ї:

- син - ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , РНОКПП - НОМЕР_13 ; паспорт громадянина України серії НОМЕР_2 , виданого Вільшанським РС УДМС України в Кіровоградській області від 02.04.2016;

- мати - ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 ;

- батько - ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_4 .

Зазначені особи є громадянами України.

Витребувану інформацію надати суду у десятиденний строк з дня вручення цієї ухвали.

15. Зобов`язати Державну митну службу України (вул. Дегтярівська, будинок 11Г, м. Київ, 04119) надати керуючому реструктуризацією арбітражному керуючому Белінській Наталії Олександрівні (вул. Миколи Оводова, буд. 38, кім. 304, м. Вінниця, 21050; ел.пошта: ІНФОРМАЦІЯ_7 ) та суду інформацію за останні три роки про майно, задеклароване при перетині кордону боржником - громадянкою України - ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_8 , РНОКПП НОМЕР_1 ; паспорт серії НОМЕР_12 , виданий Вільшанським РВ УМВС України в Кіровоградській області від 29.11.2008; адреса: АДРЕСА_4 ) та членами її сім`ї:

- син - ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , РНОКПП - НОМЕР_13 ; паспорт громадянина України серії НОМЕР_2 , виданого Вільшанським РС УДМС України в Кіровоградській області від 02.04.2016;

- мати - ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 ;

- батько - ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_4 .

Зазначені особи є громадянами України.

Витребувану інформацію надати суду у десятиденний строк з дня вручення цієї ухвали.

16. Зобов`язати Державну прикордонну службу України (вул. Володимирська, 26, м. Київ, 01601) надати керуючому реструктуризацією арбітражному керуючому Белінській Наталії Олександрівні (вул. Миколи Оводова, буд. 38, кім. 304, м. Вінниця, 21050; ел.пошта: ІНФОРМАЦІЯ_7 ) та суду інформацію за останні три роки про перетинання державного кордону боржником- громадянкою України - ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_8 , РНОКПП НОМЕР_1 ; паспорт серії НОМЕР_12 , виданий Вільшанським РВ УМВС України в Кіровоградській області від 29.11.2008; адреса: АДРЕСА_4 ) та членами її сім`ї:

- син - ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , РНОКПП - НОМЕР_13 ; паспорт громадянина України серії НОМЕР_2 , виданого Вільшанським РС УДМС України в Кіровоградській області від 02.04.2016;

- мати - ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 ;

- батько - ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_4 .

Зазначені особи є громадянами України.

Витребувану інформацію надати суду у десятиденний строк з дня вручення цієї ухвали.

17. Зобов`язати наступні банки надати керуючому реструктуризацією - арбітражному керуючому Белінській Наталії Олександрівні (вул. Миколи Оводова, буд. 38, кім. 304, м. Вінниця, 21050) та суду інформацію про залишок коштів на рахунках боржника - фізичної особи ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_8 , РНОКПП НОМЕР_1 ; паспорт серії НОМЕР_12 , виданий Вільшанським РВ УМВС України в Кіровоградській області від 29.11.2008; адреса: АДРЕСА_4 ), а саме:

1. АТ «УНІВЕРСАЛ БАНК» (МФО 322001; 04114, місто Київ, вул. Автозаводська, будинок 54/19) - НОМЕР_6

2. АТ «ПУМБ БАНК» (МФО 334851; 04070, м. Київ, вул. Андріївська, 4)- НОМЕР_7

3. АТ «КРЕДІ АГРІКОЛЬ БАНК» (МФО 300614; м. Київ, 01024, вул. Пушкінська, 42/4)- НОМЕР_8

4. АТ«АЛЬФА-БАНК» (змінена назва на - АТ «СЕНС БАНК») (МФО 300346; м. Київ, 03150, вул. Велика Васильківська, будинок 100) - НОМЕР_14 та НОМЕР_15

5. АТ КБ «ПРИВАТ БАНК» ( МФО 305299; м. Київ, 01001, вул. Грушевського, 1Д) - НОМЕР_10 .

18. Відповідно до вимог ч. 7 ст. 119 Кодексу України з процедур банкрутства, копію ухвали надіслати:

- боржнику;

- керуючому реструктуризацією арбітражному керуючому Белінській Наталії Олександрівні (вул. Миколи Оводова, буд. 38, кім. 304, м. Вінниця, 21050);

- органу державної виконавчої служби ? Первомайському відділу державної виконавчої служби у Первомайському районі Миколаївської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) (пров. Бебюш Капон, 16, Первомайськ, Миколаївська область, 55213; ел. пошта info@pm.mk.dvs.gov.ua);

- контролюючому органу, визначеному Податковим кодексом України за місцем проживання боржника ? Державній податковій службі України (04053, м. Київ, Львівська пл., 8) в особі Головного управління ДПС у Миколаївській області (54001, м. Миколаїв, вул. Лягіна, 6);

- Державній митній службі України (вул. Дегтярівська, 11-г, м. Київ, 04119; ел. пошта:@customs.gov.ua);

- Державній прикордонній службі України (вул. Володимирська, 26, м. Київ, 01601; ел.пошта: adpsu@dpsu.gov.ua);

- Головному управлінню Пенсійного фонду в Миколаївській області (вулиця Морехідна, 1, Миколаїв, Миколаївська область, 54000; ел пошта: post@mk.pfu.gov.ua);

- АТ "КРЕДІ АГРІКОЛЬ БАНК" (01024, місто Київ, вулиця Пушкінська, будинок 42/4);

- АТ "ІДЕЯ БАНК" (79008, Львівська обл., місто Львів, вулиця Валова, будинок 11);

- ТОВ "БІЗНЕС ПОЗИКА" (01133, місто Київ, б.Лесі Українки, Будинок 26, офіс 411);

- ТОВ «Інстафінанс» (03035, місто Київ, вулиця Сурикова, будинок 3);

- ТОВ "МІЛОАН" (04107, місто Київ, вулиця Багговутівська, будинок 17-21);

- ТОВ "УКР КРЕДИТ ФІНАНС" (01133, місто Київ, БУЛЬВАР ЛЕСІ УКРАЇНКИ, Будинок 26, офіс 407);

- ТОВ "АВЕНТУС УКРАЇНА" (03062, місто Київ, проспект Перемоги, будинок 90-А);

- ТОВ ФК "КІФ" (61072, Харківська обл., місто Харків, вулиця Отакара Яроша, будинок 24Б);

- ТОВ "ВЕРДИКТ КАПІТАЛ" ( 04053, місто Київ, вулиця Кудрявський узвіз, будинок 5-Б);

- ТОВ ФК "ІРБІС" (01033, місто Київ, вулиця Саксаганського, будинок 36-В);

- АТ "ТАСКОМБАНК" (01032, місто Київ, вулиця Симона Петлюри, будинок 30);

-АТ "ПУМБ" (04070, місто Київ, вулиця Андріївська, будинок 4);

- АТ "УНІВЕРСАЛ БАНК" (4114, місто Київ, вулиця Автозаводська, будинок 54/19);

- АТ КБ "ПРИВАТБАНК" (01001, місто Київ, вулиця Грушевського, будинок 1Д);

- АТ "АЛЬФА-БАНК" ( АТ «Сенс Банк) -03150, місто Київ, вулиця Велика Васильківська, будинок 100;

- ТОВ "1 БЕЗПЕЧНЕ АГЕНТСТВО НЕОБХІДНИХ КРЕДИТІВ" (01010, місто Київ, площа Арсенальна, будинок 1-Б);

- місцевому суду загальної юрисдикції - Первомайському міськрайонному суду Миколаївської області (вулиця Івана Виговського, 18, м. Первомайськ, Миколаївська область; ел.пошта: inbox@pm.mk.court.gov.ua);

- державному органу з питань банкрутства ? Південному міжрегіональному управлінню Міністерства юстиції (м.Одеса) (вул. Богдана Хмельницького, 34, м. Одеса, 65007), державному органу з питань банкрутства ? Міністерству юстиції України (вул. Городецького, 13, м. Київ, 01001).

19. Ухвала є підставою для зупинення виконавчих дій стосовно боржника відповідно до ч.1 ст. 121 Кодексу України з процедур банкрутства та п. 4 ч. 1 ст. 34 Закону України „Про виконавче провадження".

Згідно ч.8 ст. 119 Кодексу України з процедур банкрутства ухвала про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність боржника набирає законної сили з моменту її постановлення та може бути оскаржена в порядку та строки передбачені ст. 256, ст. 257 ГПК України.

На веб-сторінці Господарського суду Миколаївської області на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: http://mk.arbitr.gov.ua/sud5016/ учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається.

З урахуванням воєнного стану в Україні, суд звертає увагу учасників справи на можливість розгляду справи за відсутності їх представників за наявними у справі матеріалами, у разі подання відповідних клопотань у порядку ч. 3 ст. 196 ГПК України.

Роз?яснити учасникам справи можливість подання пояснень, заяв чи клопотань на адресу суду: за допомогою електронної пошти: inbox@mk.arbitr.gov.ua; за допомогою сервісу "Електронний суд"; засобами поштового зв?язку: 54005, м. Миколаїв, вул. Фалєєвська, 14.

Суд звертає увагу учасників провадження на те, що у зв`язку з критичною ситуацією, що склалась із фінансовим забезпеченням діяльності судів, зокрема в частині відсутності асигнувань на оплату послуг з відправки поштової кореспонденції, суд РЕКОМЕНДУЄ сторонам подати заяву про надсилання їм процесуальних документів на електронну пошту, для забезпечення належного обміну процесуальними документами.

Повний текст ухвали складений та підписаний суддею 11.04.2023.

Суддя О.В. Ткаченко

СудГосподарський суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення10.04.2023
Оприлюднено13.04.2023
Номер документу110143747
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи про банкрутство, з них: неплатоспроможність фізичної особи

Судовий реєстр по справі —915/466/22

Ухвала від 09.10.2024

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т. М.

Ухвала від 10.09.2024

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т. М.

Ухвала від 12.08.2024

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т. М.

Ухвала від 01.07.2024

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

Ухвала від 21.09.2023

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Ткаченко О.В.

Ухвала від 14.09.2023

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Ткаченко О.В.

Ухвала від 03.07.2023

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Ткаченко О.В.

Ухвала від 04.07.2023

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Ткаченко О.В.

Ухвала від 03.07.2023

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Ткаченко О.В.

Ухвала від 03.07.2023

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Ткаченко О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні