Ухвала
від 06.04.2023 по справі 920/823/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про закриття провадження

06.04.2023 Справа № 920/823/22м.Суми

Господарський суд Сумської області у складі судді Соп`яненко О.Ю., за участі секретаря судового засідання Бардакової О.М., розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали справи № 920/823/22, відкритої за заявою кредитора: Товариства з обмеженою відповідальністю ЛІВАЙН ТОРГ (49000, Дніпропетровська область, м. Дніпро, вул. Мандриківська, буд. 47, офіс 503; код ЄДРПОУ 41449359) до боржника: Товариства з обмеженою відповідальністю СОЛАРД ПОЛІССЯ (40007, м.Суми, вул. Сумсько-Київських дивізій, буд. 24, код ЄДРПОУ 41475567) про визнання банкрутом,

За участі представників:

Ліквідатор Удовенко Р.П.

Представник ТОВ ЛІВАЙН ТОРГ Жмакін С.А.

УСТАНОВИВ:

Ухвалою господарського суду Сумської області від 27.10.2022 відкрито провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю СОЛАРД ПОЛІССЯ, введено мораторій на задоволення вимог кредиторів, введено процедуру розпорядження майном строком 170 календарних днів, розпорядником майна призначено арбітражного керуючого Удовенка Романа Петровича.

Постановою суду від 22.12.2022 ТОВ СОЛАРД ПОЛІССЯ визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором призначено арбітражного керуючого Удовенка Романа Петровича.

05.01.2023 опубліковано офіційне повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури стосовно боржника ТОВ СОЛАРД ПОЛІССЯ.

Від арбітражного керуючого Удовенка Р.П. до суду надійшов звіт від 15.03.2023 про нарахування та виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат за підсумками процедури ліквідації (вх.№945) та надано на затвердження звіт ліквідатора та ліквідаційний банкрута № 02-01/59 від 15.03.2023 (вх.№1601/23) у справі № 920/823/22 про банкрутство ТОВ СОЛАРД ПОЛІССЯ.

Головою зборів кредиторів ТОВ Лівайн Торг подано клопотання від 15.03.2023 (вх. № 946) про закриття провадження у справі № 920/823/22.

Ухвалою суду від 21.03.2023 розгляд звітів та клопотання у справі № 920/823/22 призначено в судове засідання на 06.04.2023, 11:30.

24.03.2023 ліквідатором подано пояснення (уточнення) на виконання ухвали від 21.03.2023, в якому зазначив, що при підготовці звіту про нарахування та виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат за підсумками процедури ліквідації було допущено технічну описку в прохальній частині, тому просить при розгляді звіту вважати вірним прохальну частину в такій редакції: затвердити звіт арбітражного керуючого Удовенка Р.П. про нарахування та виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат за підсумками процедури ліквідації у справі № 920/823/22 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю СОЛАРД ПОЛІССЯ, а саме: 53 112,74 грн фактично сплаченої основної грошової винагороди, 10450,00 грн фактично відшкодованих ліквідаційних витрат.

В судовому засіданні ліквідатор надав пояснення і просив суд задовольнити поданий звіт, та затвердити звіт та ліквідаційний баланс банкрута у справі № 920/823/22. Представник кредитора також підтримав подане клопотання та звіти ліквідатора, просив їх задовольнити.

Заперечень щодо звіту ліквідатора до суду не надходило.

З огляду на відсутність перешкод для розгляду справи, достатність матеріалів справи для розгляду та прийняття відповідного рішення, суд вважає за можливе розглянути звіт ліквідатора в даному судовому засіданні.

Розглянувши наданий суду звіт ліквідатора і ліквідаційний баланс, документи що свідчать про виконання ліквідаційної процедури, суд встановив.

21.10.2019 набрав чинності Кодекс України з процедур банкрутства від 18.10.2018 № 2597-VIII .

Ухвалою господарського суду Сумської області від 27.10.2022 відкрито провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю СОЛАРД ПОЛІССЯ, введено мораторій на задоволення вимог кредиторів, введено процедуру розпорядження майном строком 170 календарних днів, розпорядником майна призначено арбітражного керуючого Удовенка Романа Петровича.

27.10.2022 опубліковано офіційне повідомлення про відкриття провадження у справі про банкрутство ТОВ СОЛАРД ПОЛІССЯ.

Відповідно до ухвали суду від 27.10.2022 у справі № 920/823/22 визнано вимоги Товариства з обмеженою відповідальністю ЛІВАЙН ТОРГ (49000, Дніпропетровська область, м. Дніпро, вул. Мандриківська, буд. 47, офіс 503; код ЄДРПОУ 41449359) до боржника Товариства з обмеженою відповідальністю СОЛАРД ПОЛІССЯ (40007, м.Суми, вул. Сумсько-Київських дивізій, буд. 24, код ЄДРПОУ 41475567) у розмірі 2 143 757,04 грн та включено до реєстру вимог кредиторів, з яких: 24 810,00 грн. судового збору та 60 300,00 грн авансування винагороди арбітражного керуючого - включено до першої черги, 2 058 647,04 грн заборгованості включено до четвертої черги реєстру вимог кредиторів.

Враховуючи те, що повідомлення про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю СОЛАРД ПОЛІССЯ опубліковано в офіційному органі у відкритому доступі, вважається, що всі можливі кредитори були повідомлені належним чином.

Інших заяв з кредиторськими вимогами до суду не надходило.

Постановою суду від 22.12.2022 ТОВ СОЛАРД ПОЛІССЯ визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором призначено арбітражного керуючого Удовенка Романа Петровича.

Статтею 61 Кодексу України з процедур банкрутства передбачено, що ліквідатор з дня свого призначення здійснює такі повноваження: приймає до свого відання майно боржника, забезпечує його збереження; виконує функції з управління та розпорядження майном банкрута; проводить інвентаризацію та визначає початкову вартість майна банкрута; аналізує фінансовий стан банкрута; виконує повноваження керівника (органів управління) банкрута; формує ліквідаційну масу; заявляє до третіх осіб вимоги щодо повернення банкруту сум дебіторської заборгованості; вживає заходів, спрямованих на пошук, виявлення та повернення майна банкрута, що знаходиться у третіх осіб; передає в установленому порядку на зберігання документи банкрута, які відповідно до нормативно-правових документів підлягають обов`язковому зберіганню; продає майно банкрута для задоволення вимог, внесених до реєстру вимог кредиторів, у порядку, передбаченому цим Кодексом; веде реєстр вимог кредиторів; здійснює інші повноваження, передбачені цим Кодексом.

Згідно зі статтею 62 КУзПБ усі види майнових активів (майно та майнові права) банкрута, які належать йому на праві власності або господарського відання, включаються до складу ліквідаційної маси. Майно, визначене родовими ознаками, що належить банкруту на праві володіння або користування, включається до складу ліквідаційної маси.

За приписами статті 63 КУзПБ після проведення інвентаризації та отримання згоди на продаж майна ліквідатор здійснює продаж майна банкрута на аукціоні.

Отже, ліквідатор в ліквідаційній процедурі вживає заходів щодо виявлення майна (активів) банкрута та формування ліквідаційної маси, організовує продаж майна та вчиняє інші дії відповідно до цього Кодексу.

Відповідно до ст. 65 Кодексу України з процедур банкрутства, після завершення всіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс, до якого додаються: відомості за результатами інвентаризації майна боржника та перелік ліквідаційної маси; відомості про реалізацію об`єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу; копії документів, що підтверджують відчуження активів боржника під час ліквідаційної процедури (у тому числі протоколи про проведення аукціону, договори купівлі-продажу, акти приймання-передачі майна, акти про придбання майна на аукціоні тощо); реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів; документи, що підтверджують погашення вимог кредиторів; довідка архівної установи про прийняття документів, які відповідно до закону підлягають довгостроковому зберіганню; для акціонерних товариств - розпорядження про скасування реєстрації випуску акцій, видане Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку; для емітентів боргових цінних паперів - звіт про результати погашення цінних паперів.

Про час і місце судового засідання, в якому мають розглядатися звіт і ліквідаційний баланс, господарський суд повідомляє ліквідатора та кредиторів.

Обов`язком ліквідатора є здійснення всієї повноти дій, спрямованих на виявлення та повернення активів боржника.

Господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки кредиторів постановляє ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

Отже, законодавством передбачено певну сукупність дій, яку необхідно ліквідатору вчинити в ході ліквідаційної процедури, та перелік додатків до звіту ліквідатора, які подаються суду разом із зазначеним звітом та є предметом дослідження в судовому засіданні за підсумками ліквідаційної процедури, яке проводиться за участю кредиторів; подання звіту та ліквідаційного балансу здійснюється ліквідатором за наслідком всіх проведених нім дій в ході ліквідаційної процедури.

Якщо за результатами ліквідаційної процедури після задоволення вимог кредиторів не залишилося майна, господарський суд постановляє ухвалу про ліквідацію юридичної особи - банкрута. Копія цієї ухвали надсилається державному реєстратору для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи - банкрута, а також власнику майна.

Якщо ліквідатор не виявив майнових активів, що підлягають включенню до складу ліквідаційної маси, він зобов`язаний подати до господарського суду ліквідаційний баланс, який засвідчує відсутність у банкрута майна.

Як встановлено судом, ліквідатором вживалися заходи щодо пошуку, виявлення та повернення майна банкрута з метою включення його до складу ліквідаційної маси та подальшого задоволення вимог кредиторів.

За результатами проведеної інвентаризації ТОВ СОЛАРД ПОЛІССЯ, ліквідатором банкрута було виявлено грошові кошти в сумі 63 562,74 грн на рахунку, відкритому у відділенні № 303/18 АБ «Укргазбанк» м. Суми, складено інвентаризаційні описи та протокол інвентаризаційної комісії від 04.01.2023.

У зв`язку з відсутністю майнових активів та грошових коштів банкрута, погашення вимог кредиторів не відбулося.

За результатами проведеного аналізу фінансово-господарського стану банкруту, ліквідатором було складено звіт, в якому вказано, що ТОВ СОЛАРД ПОЛІССЯ має всі ознаки критичної неплатоспроможності та незадовільний фінансовий стан, єдиною можливою судовою процедурою стосовно боржника є процедура ліквідації. Також встановлено, що ознаки доведення до банкрутства, фіктивного банкрутства, приховування банкрутства не виявлено.

Згідно з вимогами ч. 6 ст. 48 Кодексу України з процедур банкрутства під час проведення процедур банкрутства інтереси всіх кредиторів представляє комітет кредиторів, утворений відповідно до цього Кодексу.

15.03.2023 відбулося засідання комітету кредиторів у справі про банкрутство ТОВ СОЛАРД ПОЛІССЯ, на якому було прийнято до відома та схвалено звіт ліквідатора про нарахування і виплату основної грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат за підсумками процедури ліквідації від 15.03.2023; схвалено звіт ліквідатора від 15.03.2023 та вирішено подати до суду на затвердження звіт та ліквідаційний баланс ТОВ СОЛАРД ПОЛІССЯ; вирішено звернутися до Господарського суду Сумської області з клопотанням про закриття провадження у справі про банкрутство ТОВ СОЛАРД ПОЛІССЯ.

Заперечень щодо звіту ліквідатора до суду не надходило.

Документація банкрута, яка підлягає довгостроковому архівному зберіганню, передана відповідній установі (згідно довідки від 22.02.2023 №155).

Банківський рахунок боржника закрито.

Судом встановлено, що на день подання звіту та ліквідаційного балансу, майнові активи у банкрута відсутні, не погашена кредиторська заборгованість внаслідок відсутності майнових активів та коштів боржника.

Відповідно до частини 4 статті 90 Кодексу України з процедур банкрутства, вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений цим Кодексом строк або були відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнаються такими, що не підлягають виконанню.

Відповідно до пункту 5 частини 1 статті 90 Кодексу України з процедур банкрутства господарський суд закриває провадження у справі про банкрутство, якщо, зокрема, затверджено звіт ліквідатора в порядку, передбаченому цим Кодексом.

Суд вважає, що ліквідатором виконані усі необхідні дії, спрямовані на виявлення та повернення активів банкрута. Приймаючи до уваги, що вимоги кредиторів не задоволені, боржник не вільний від боргів і не може продовжувати свою підприємницьку діяльність, за результатами ліквідаційного балансу у банкрута відсутнє майно, звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс погоджено комітетом кредиторів (протокол засідання комітету кредиторів від 15.03.2023), суд вважає, що звіт та ліквідаційний баланс підлягають затвердженню, боржник, як юридична особа, ліквідації, а провадження у справі закриттю.

Розглянувши наданий суду звіт ліквідатора і ліквідаційний баланс, враховуючи, що суду надані документи, що свідчать про ліквідацію банкрута, у тому числі ліквідаційний баланс, при таких обставинах суд вважає за необхідне затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута із ліквідацією останнього як юридичної особи.

Керуючись ст. ст. 12, 30, 45, 60, 64, 65, пунктом 5 частини 1 статті 90 Кодексу України з процедур банкрутства, ст. ст. 232, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Клопотання кредитора ТОВ Лівайн Торг від 15.03.2023 (вх. № 946) про закриття провадження у справі № 920/823/22 задовольнити.

2. Звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс № 02-01/59 від 15.03.2023 (вх.№1601/23) Товариства з обмеженою відповідальністю СОЛАРД ПОЛІССЯ (40007, м.Суми, вул. Сумсько-Київських дивізій, буд. 24, код ЄДРПОУ 41475567) - затвердити.

3. Товариство з обмеженою відповідальністю СОЛАРД ПОЛІССЯ (40007, м.Суми, вул. Сумсько-Київських дивізій, буд. 24, код ЄДРПОУ 41475567) ліквідувати як юридичну особу.

4. Повноваження ліквідатора ТОВ СОЛАРД ПОЛІССЯ арбітражного керуючого Удовенка Р.П. у справі № 920/823/22 припинити.

5. Провадження у справі № 920/823/22 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю СОЛАРД ПОЛІССЯ (40007, м.Суми, вул. Сумсько-Київських дивізій, буд. 24, код ЄДРПОУ 41475567) - закрити.

6. Вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений цим Кодексом строк або були відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнаються такими, що не підлягають виконанню.

7. Зобов`язати державного реєстратора провести державну реєстрацію припинення юридичної особи - банкрута, внести до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців запис про припинення юридичної особи - банкрута та направити органам державної статистики, державної податкової служби, Пенсійного фонду України, фондів соціального страхування повідомлення про проведення державної реєстрації припинення юридичної особи - банкрута.

8. Копію ухвали направити кредитору, ліквідатору, державному реєстратору, органу державної статистики, державному органу з питань банкрутства, органу ДВС.

Ухвала набирає законної сили негайно після її оголошення та підлягає оскарженню в порядку визначеному розділом IV ГПК України.

Інформацію по справі, що розглядається, можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: https://su.arbitr.gov.ua/sud5021/.

Повний текст ухвали підписано 11.04.2023.

СуддяО.Ю. Соп`яненко

Дата ухвалення рішення06.04.2023
Оприлюднено13.04.2023
Номер документу110143994
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом,

Судовий реєстр по справі —920/823/22

Ухвала від 06.04.2023

Господарське

Господарський суд Сумської області

Соп`яненко Оксана Юріївна

Ухвала від 06.04.2023

Господарське

Господарський суд Сумської області

Соп`яненко Оксана Юріївна

Ухвала від 21.03.2023

Господарське

Господарський суд Сумської області

Соп`яненко Оксана Юріївна

Ухвала від 03.02.2023

Господарське

Господарський суд Сумської області

Соп`яненко Оксана Юріївна

Ухвала від 05.01.2023

Господарське

Господарський суд Сумської області

Соп`яненко Оксана Юріївна

Ухвала від 05.01.2023

Господарське

Господарський суд Сумської області

Соп`яненко Оксана Юріївна

Постанова від 22.12.2022

Господарське

Господарський суд Сумської області

Соп`яненко Оксана Юріївна

Ухвала від 22.12.2022

Господарське

Господарський суд Сумської області

Соп`яненко Оксана Юріївна

Ухвала від 15.12.2022

Господарське

Господарський суд Сумської області

Соп`яненко Оксана Юріївна

Ухвала від 05.12.2022

Господарське

Господарський суд Сумської області

Соп`яненко Оксана Юріївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні