Постанова
від 27.05.2010 по справі 2а-186/10/0470
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

27.05.10 < копія >

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 травня 2010 р. Справа № 2а-186/10/0470

Дніпропетровський о кружний адміністративний су д у складі:

головуючого судді Павловського Д. П. < Текст >

при секретарі Шевченко Ю.В.

< найм. Пр. > < ПІБ Пр. >

розглянувши у відкри тому судовому засіданні у мі сті Дніпропетровську адміні стративну справу за адмініст ративним позовом Державної п одаткової інспекції у Жовтне вому районі м.Дніпропетровсь ка до товариства з обмеженою відповідальністю "Джіно Ро ссі - України" про припиненн я юридичної особи, -

ВСТАНОВИВ:

04 січня 2010р. до суду наді йшов адміністративний позов Державної податкової інспек ції у Жовтневому районі м.Дні пропетровська, в якому позив ач просить припинити юридичн у особу - товариство з обмежен ою відповідальністю «Джін о Россі-Україна» (код 30720720).

Позовні вимоги обґрунтова но адміністративним позовом від 04.01.2010р.

Представник позивача у суд ове засідання не з' явився. У позовній заяві просив розгл ядати дану справу за своєї ві дсутності.

Відповідач до судового зас ідання не з' явився. Запереч ення на позовну заяву не нада в. Відповідно до ст.35 КАС Украї ни, вважається, що повістку вр учено юридичній особі, якщо в она доставлена за адресою, вн есеною до відповідного держа вного реєстру. Ухвала про від криття провадження в адмініс тративній справі надіслана н а адресу відповідача, що вказ ана у витягу з ЄДР юридичних о сіб та фізичних осіб-підприє мців, рекомендованим поштови м відправленням, але поверну та на адресу суду з відміткою відділення зв'язку «за адрес ою не знаходиться». Всупереч вимогам ч.1 ст.19 Закону України "Про державну реєстрацію юри дичних осіб та фізичних осіб - підприємців", про зміну місц езнаходження відповідач кон тролюючі органи не повідомив , тому відповідних змін до Єди ного державного реєстру внес ено не було. Суд вважає, що вжи в усі залежні від нього заход и для повідомлення відповіда ча належним чином про час і мі сце розгляду судової справи із його участю та реалізації ним права судового захисту с воїх прав та інтересів. За так их підстав, суд вважає за можл иве розглянути справу за ная вними у ній матеріалами, без у часті представника відповід ача, відповідно до положень с т.128 КАС України, оскільки при п ідготовці справи до розгляду дотримано вимог Кодексу адм іністративного судочинства України щодо належного пові домлення сторін у справі про час та місце розгляду судово го засідання.

Дослідивши матеріали спра ви, суд встановив, що відповід ач не подавав податкову звіт ність з березня 2008р., заборгова ності перед бюджетом не має.

Вищезазначені факти підтв ерджуються, також, письмовим и доказами, а саме: довідкою ДП І у Жовтневому районі м.Дніпр опетровська про ненадання зв ітності, довідкою про розрах унки з бюджетом станом на 14.12.2009р .

Стаття 104 Кодексу адміністр ативного судочинства Україн и наділяє особу, яка вважає, що порушено її права, свободи чи інтереси у сфері публічно-пр авових відносин правом на зв ернення до адміністративног о суду з позовом. Суб'єкти влад них повноважень уповноважен і звертатися до суду у випадк ах, встановлених законом.

Згідно із п.17 ст.11 Закону Укра їни «Про державну податкову службу України», органи держ авної податкової служби у ви падках, в межах компетенції т а у порядку, встановлених зак онами України, мають право зв ертатися у передбачених зако ном випадках до судових орга нів із заявою (позовною заяво ю) про скасування державної р еєстрації суб' єкта підприє мницької діяльності.

У відповідності до ч.7 ст.9 КАС України, у разі відсутності з акону, що регулює відповідні правовідносини, суд застосо вує закон, що регулює подібні правовідносини (аналогія за кону).

Згідно ч.2 ст.38 «Про державну реєстрацію юридичних і фізич них осіб-підприємців», підст авами для постановлення судо вого рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'яза но з банкрутством юридичної особи, зокрема є: визнання нед ійсним запису про проведення державної реєстрації через порушення закону, допущені п ри створенні юридичної особи , які не можна усунути; провадж ення нею діяльності, що супер ечить установчим документам , або такої, що заборонена зако ном; невідповідність мінімал ьного розміру статутного фон ду юридичної особи вимогам з акону; неподання протягом ро ку органам державної податко вої служби податкових деклар ацій, документів фінансової звітності відповідно до зако ну; наявність в Єдиному держа вному реєстрі запису про від сутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженн ям.

У відповідності до ч.2 ст.41 За кону України «Про державну р еєстрацію юридичних і фізичн их осіб-підприємців», суд, яки й постановив рішення щодо ві дміни державної реєстрації п рипинення юридичної особи, у день набрання таким рішення м законної сили направляє йо го державному реєстратору за місцем реєстрації юридичної особи для внесення до Єдиног о державного реєстру запису про відміну державної реєстр ації припинення юридичної ос оби.

За таких підстав, суд вважає , що позовні вимоги підлягают ь задоволенню.

Керуючись ст.ст.158-163 Кодексу а дміністративного судочинст ва України, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов - задовольнити повністю.

Припинити юридичну особу - т овариство з обмеженою відпов ідальністю «Джіно Россі -Україна» (код 30720720).

Постанова суду набирає зак онної сили відповідно до ст.254 Кодексу адміністративного с удочинства України та може б ути оскаржена в порядку та у с троки, встановлені ст.186 Кодек су адміністративного судочи нства України.

Суддя < (під пис) >

< Список >

< Список >

< Список > Д.П. Павловський

< суддя учасник колегії >

< ПІБ Судді >

< ПІБ Судді >

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення27.05.2010
Оприлюднено06.09.2010
Номер документу11016948
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-186/10/0470

Ухвала від 18.02.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Захарчук-Борисенко Наталія Віталіївна

Постанова від 27.05.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Павловський Дмитро Павлович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні