Ухвала
від 11.04.2023 по справі 751/2691/23
НОВОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРНІГОВА

Справа№751/2691/23

Провадження №1-кс/751/649/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 квітня 2023 року місто Чернігів

Слідчий суддя Новозаводського районного суду міста Чернігова ОСОБА_1

при секретарі судового засідання ОСОБА_2

за участю слідчого - ОСОБА_3

розглянувши у судовому засіданні клопотання слідчого відділу СУ ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_3 про проведення обшуку

В С Т А Н О В И В :

Слідчий відділу слідчого управління ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_3 звернувся до суду із клопотанням, погодженим прокурором відділу Чернігівської обласної прокуратури ОСОБА_4 про проведення обшуку об`єкта нерухомості «М-1» профілакторії та об`єкта нерухомості « ІНФОРМАЦІЯ_1 » котельні на території за адресою: АДРЕСА_1 , з метою виявлення та

фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знарядь кримінальних правопорушень або майна, яке здобуто у результаті їх вчинення.

Клопотання обґрунтовано тим, що слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в Чернігівській області здійснюється досудове розслідування кримінального провадження, відомості щодо якого 01.12.2022 внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12022270000000402 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 199 КК України.

До слідчого управління ГУНП в Чернігівській області надійшли матеріали Управління стратегічних розслідувань в Чернігівській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України за фактом незаконного виготовлення, перевезення та зберігання з метою збуту фальсифікованої алкогольної продукції з підробними марками акцизного податку.

У ході досудового розслідування, на підтвердження вищевказаної діяльності 22.02.2023 проведено контроль за вчиненням злочину у формі оперативної закупки алкогольної продукції з імовірно підробними марками акцизного податку у одного з фігурантів кримінального провадження.

Таким чином, проведеними слідчими діями та розшуковими заходами, в тому числі за результатами вивчення матеріалів УСР в Чернігівській області ДСР НПУ, встановлено, що до протиправної діяльності причетний, зокрема, ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , який зареєстрований та фактично проживає за адресою: АДРЕСА_2 , зберігає алкогольну продукцію в приміщенні підвалі вказаного будинку «3-6», реалізовує алкогольну продукцію на території АТП 17462 за адресою пров. Старобілоуський, 4А, м. Чернігів у будівлі профілакторії «М-1» та будівлі котельні « ІНФОРМАЦІЯ_1 », а також користується транспортним засобом - Dodge Grand Karavan, з реєстраційним номером НОМЕР_1 .

З метою здійснення всебічного, повного, та неупередженого дослідження обставин кримінального провадження, прийняття по ньому об`єктивного і законного рішення, а також виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання вказаних предметів, речей та документів, іншого знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, виникла необхідність у проведенні обшуку об`єкта нерухомості «М-1» профілакторії та об`єкта нерухомості «П» котельні на території за адресою: АДРЕСА_1 , яким користується ОСОБА_5 , так як в інший спосіб отримати відомості про кримінальне правопорушення неможливо.

У судовому засіданні слідчий клопотання підтримав, посилаючись на обставини викладені у клопотанні та долучені до нього документи.

Заслухавши слідчого, вивчивши матеріали даної справи та матеріали кримінального провадження № 12022270000000402, слідчий суддя дійшов висновку що клопотання про дозвіл на проведення обшуку, підлягає задоволенню виходячи з наступного.

Відповідно до ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Судом встановлено, що слідчим управлінням ГУНП в Чернігівській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12022270000000402 від 01.12.2022 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 199 КК України.

Відповідно до рапорту старшого оперуповноваженого 4-го відділу (боротьби з організованими групами з ознаками корупції) УСР в Чернігівській області ДСР НПУ, ОСОБА_6 встановлено, що до вчинення кримінального правопорушення причетний, зокрема, ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , який зареєстрований та фактично проживає за адресою: АДРЕСА_2 , зберігає алкогольну продукцію в приміщенні підвалі вказаного будинку «3-6», реалізовує алкогольну продукцію на території АТП 17462 за адресою пров. Старобілоуський, 4А, м. Чернігів у будівлі профілакторії «М-1» та будівлі котельні «П», а також користується транспортним засобом - Dodge Grand Karavan, з реєстраційним номером НОМЕР_1 .

Крім того, причетність ОСОБА_5 до вчинення вказаного кримінального правопорушення, підтверджується протоколами про результати проведення негласної слідчої ( розшукової) дії.

Відповідно до інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, щодо об`єкта нерухомого майна, об`єкт нерухомості «М-1» профілакторії площею 679.8 кв.м. та об`єкт нерухомості «П» котельня на території за адресою:

АДРЕСА_1 , на праві приватної власності належить ПАТ «Чернігівське автотранспортне підприємство 17462» (код ЄДРПОУ 03119658).

Враховуюче викладене, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінальних правопорушень, відшукання знарядь кримінальних правопорушень або майна, яке здобуто у результаті їх вчинення, слідчий суддя дійшов висновку, що слідчим доведено наявність достатніх підстав вважати, що у даних приміщеннях можуть знаходитись речі або майно, яке здобуте у результаті вчинення правопорушення, які мають значення для досудового розслідування, тому клопотання підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись статтями 234-236 КПК України, слідчий суддя

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого відділу СУ ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_3 про проведення обшуку - задовольнити.

Надати слідчим СУ ГУНП в Чернігівській області, які здійснюють досудове розслідування та прокурорам відділу Чернігівської обласної прокуратури, які здійснюють процесуальне керівництво у кримінальному провадженні № 12022270000000402 від 01.12.2022 року дозвіл на проведення обшуку об`єкта нерухомості «М-1» профілакторії, площею 679.8 кв.м., та об`єкта нерухомості «П» котельні на території за адресою: АДРЕСА_1 , що на праві приватної власності належить ПАТ «Чернігівське автотранспортне підприємство 17462», з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання спиртовмісних речовин, марок акцизного податку, обладнання для виготовлення марок акцизного податку, етикеток на пляшки, обладнання для виготовлення етикеток на пляшки, пляшок та їх комплектуючих (дозаторів, кришок та ін.), обладнання для миття пляшок, обладнання для розливу спиртних речовин, комп`ютерної та друкувальної техніки, інших матеріальних об`єктів, в тому числі документів, які зберегли на собі сліди злочину, або можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, мобільних телефонів та грошових коштів, здобутих злочинним шляхом.

Ухвала слідчого судді підлягає виконанню не пізніше двадцяти днів з дня постановлення ухвали.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає.

Слідчий cуддя ОСОБА_1

СудНовозаводський районний суд м.Чернігова
Дата ухвалення рішення11.04.2023
Оприлюднено15.04.2024
Номер документу110174178
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —751/2691/23

Ухвала від 11.04.2023

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Ченцова С. М.

Ухвала від 11.04.2023

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Ченцова С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні