Постанова
від 30.06.2010 по справі 2-а-2182/10/1970
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 2-а-2182/10/1970

"30" червня 2010 р. м. Тернопіль

Тернопільський окру жний адміністративний суд в складі:

головуючо ї Дерех Н.В .

секре таря Валь чук І.М.

за участю:

представник а позивача - Кобрин Я.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі су ду в м. Тернополі адміністрат ивну справу за адміністратив ним позовом Тернопільсько ї об' єднаної державної по даткової інспекції до Приват ного підприємства «Дюк», тре тя особа, яка не заявляє самос тійних вимог на предмет спор у і виступає на стороні позив ача Відділ державних реє страторів Тернопільської міської ради про припиненн я юридичної особи, суд

В С Т А Н О В И В:

Тернопільська об' єд нана державна податкова інсп екція (надалі позивач) зверну лася до суду з адміністратив ним позовом до Приватного пі дприємства «Дюк» (надалі від повідач), третя особа, яка не з аявляє самостійних вимог на предмет спору і виступає на с тороні позивача Відділ д ержавних реєстраторів Тер нопільської міської ради п ро припинення юридичної особ и, посилаючись на те, що відпов ідач по справі більше одного року не подає до органів держ авної податкової служби доку ментів податкової звітності , а саме - з 02.02.2009 року, що згідно ч.2 ст.38 Закону України «Про дер жавну реєстрацію юридичних о сіб та фізичних осіб-підприє мців»від 15.05.2003 року №755-IV є підста вою для постановлення судово го рішення про припинення юр идичної особи.

Представник позивача Тер нопільської об' єднаної д ержавної податкової інспекц ії у судовому засіданні позо в підтримав в повній мірі та п росив суд задовольнити позов ні вимоги у повному обсязі з м отивів, викладених у позовні й заяві.

Представник відповідача в судове засідання не прибув з невідомих на те суду причин, х оча про дату, час та місце судо вого розгляду був повідомлен ий належним чином, що не переш коджає розгляду справи по су ті за наявності достатніх до кументів про права і обов' я зки сторін.

Представник третьої особи , яка не заявляє самостійних в имог на предмет спору і висту пає на стороні позивача - В ідділ державних реєстрато рів Тернопільської місь кої ради в судове засідання н е прибув з невідомих на те суд у причин, хоча про дату, час та місце судового розгляду був повідомлений належним чином .

Суд, в судовому засіданні за слухавши пояснення представ ника позивача, дослідивши пр едставлені докази по справі у їх сукупності приходить до висновку, що вимоги позивача є обґрунтованими, відповіда ють дійсним обставинам та ма теріалам справи, ґрунтуються на вимогах чинного законода вства, а отже, підлягають до за доволення, виходячи з наступ них міркувань.

Згідно свідоцтва про держа вну реєстрацію юридичної осо би Приватне підприємство «Дю к» 01.10.2001 року зареєстроване - В иконавчим комітетом Терно пільської міської ради, як юридична особа за адресою: ву л. Січових Стрільців, 13, м. Терно піль, Тернопільська області, ідентифікаційний код - 31602687.

З 18.10.2001 року відповідач переб уває на обліку в Тернопільс ькій об' єднаній державні й податковій інспекції.

Як вбачається з довідки № 5850/ 02 від 26.05.2010 року, виданої Управлі нням Пенсійного фонду Україн и в м. Тернополі, Приватне підп риємство «Дюк»зареєстрован е як платник страхових внеск ів на загальнообов' язкове д ержавне пенсійне страхуванн я і заборгованості по їх спла ті не має.

Згідно п.2, ч.1,ст.9 Закону Украї ни «Про внесення змін до Зако ну України “Про систему опод аткування” №77/97-ВР від 18.02.1997 року платники податків і зборів (о бов' язкових платежів) зобов ' язані подавати до державни х податкових органів та інши х державних органів відповід но до законів декларації, бух галтерську звітність та інші документи і відомості, пов' язані з обчисленням та сплат ою податків і зборів (обов' я зкових платежів).

Відповідно до довідки пози вача № 34821 від 10.06.2010 року відповід ачем звітність про господарс ьку діяльність не подавалась з 02.02.2009 року, тобто більше одног о року не подає до органів дер жавної податкової служби док ументів податкової звітност і, заборгованості перед бюдж етами та державними цільовим и фондами не має.

В силу вимог п.4 ч.2 статті 38 Зак ону України “Про державну ре єстрацію юридичних осіб та ф ізичних осіб - підприємців” , підставами для постановлен ня судового рішення про прип инення юридичної особи, що не пов' язано з банкрутством ю ридичної особи є неподання п ротягом року органам державн ої податкової служби податко вих декларацій, документів ф інансової звітності відпові дно до закону.

Таким чином, в судовому засі данні встановлено факт не по дання відповідачем - Приватн им підприємством «Дюк»докум ентів податкової звітності з 02.02.2009 року, тобто більше одного року до позивача Тернопіль ської об' єднаної державн ої податкової інспекції, на о бліку якої відповідач перебу ває як платник податків, пода ткових декларацій, документі в фінансової звітності відпо відно до закону, що є підставо ю для припинення юридичної о соби.

Враховуючи вищевикладене суд вважає що позовні вимоги є підставними, відповідають дійсним обставинам та матер іалам справи, ґрунтуються на вимогах чинного законодавст ва, не заперечені в установле ному порядку відповідачем, а тому підлягають до задоволе ння в повному обсязі.

керуючись ст.ст.50,86,158,163,186 КАС У країни, ст.9 ч.1 п.2 Закону Україн и “Про внесення змін до Закон у України «Про систему опода ткування”, ст.38 ч.2 п.4 Закону Укр аїни “Про державну реєстраці ю юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців”, суд -

П О С Т А Н О В И В:

Позов Тернопільськ ої об' єднаної державної п одаткової інспекції до Прива тного підприємства «Дюк», тр етя особа, яка не заявляє само стійних вимог на предмет спо ру і виступає на стороні пози вача Відділ державних ре єстраторів Тернопільсько ї міської ради про припинен ня юридичної особи - задоволь нити.

Припинити юридичну особу - П риватне підприємство «Дюк»(в ул. Січових Стрільців, 13, м. Терн опіль), ідентифікаційний код - 31602687.

Копію постанови направити Відділу державних реєст раторів Тернопільської міської ради.

Постанова суду може бут и оскаржена до Львівського а пеляційного адміністративн ого суду через Тернопільсь кий окружний адміністрати вний суд шляхом подачі в 10 ден ний строк з дня постановленн я постанови заяви про апеляц ійне оскарження і подання пі сля цього протягом 20 днів апел яційної скарги у порядок і ст рок, передбачені статтями 186 і 254 Кодексу адміністративного судочинства.

Постанова суду набирає зак онної сили після закінчення строків подання заяви про ап еляційне оскарження або апел яційної скарги. У разі поданн я апеляційної скарги судове рішення, якщо воно не скасова но, набирає законної сили піс ля закінчення апеляційного р озгляду справи.

Головуючий суддя Дерех Н.В.

копія вірна

Суддя Дерех Н.В.

Дата ухвалення рішення30.06.2010
Оприлюднено07.09.2010
Номер документу11017650
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-2182/10/1970

Постанова від 30.06.2010

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Дерех Н.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні