Ухвала
від 11.04.2023 по справі 466/6227/22
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 466/6227/22

Провадження № 2/466/511/23

У Х В А Л А

про зупинення провадження у справі

11 квітня 2023 року м. Львів

Шевченківський районний суд м. Львова

в складі: головуючого судді Ковальчука О.І.

з участю секретаря Коновал Х.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Львові цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до Управління освіти департаменту гуманітарної політики ЛМР, третя особа, що не заявляє самостійних вимог Середня загальноосвітня школа №62 м. Львова про визнання незаконним наказу «Про припинення строкового трудового договору з директором загальноосвітньої середньої школи №62» від 28.07.2021 року №200-к та зобов`язання вчинити дії щодо відновлення порушених прав

в с т а н о в и в:

У провадженні Шевченківського районного суду м. Львова перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Управління освіти департаменту гуманітарної політики ЛМР, третя особа, що не заявляє самостійних вимог Середня загальноосвітня школа №62 м. Львова про визнання незаконним наказу «Про припинення строкового трудового договору з директором загальноосвітньої середньої школи №62» від 28.07.2021 року №200-к та зобов`язання вчинити дії щодо відновлення порушених прав.

На адресу суду поступило клопотання представника позивача, адвоката Доль Р.Б. про зупинення провадження по даній справі до перегляду судового рішення у подібних правовідносинах (у іншій справі №466/6062/21) у касаційному порядку палатою Верховного суду.

Представник позивача в судове засідання не з`явився, однак просив розглядати клопотання про зупинення провадження у його відсутності.

Представник відповідача в судове засідання не з`явився, хоча належним чином був повідомлений про дату та час судового засідання.

Представник третьої особи в судове засідання не з`явився, однак просив розглядати клопотання про зупинення провадження у його відсутності.

У відповідності до ч.2 ст.247 ЦПК України у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється, а тому суд вважає за можливе розглянути дану справу у відсутності сторін без фіксування судового засідання технічними засобами.

Суд вважає за можливе розглянути дану справу у відсутності сторін без фіксування підготовчого засідання технічними засобами.

Оглянувши матеріали справи, суд приходить до висновку, що клопотання представника позивача, адвоката Доль Р.Б. про зупинення провадження є підставним та підлягає до задоволення з наступних мотивів.

У відповідності до п. 6 ч. 1 ст. 251 ЦПК України суд зобов`язаний зупинити провадження по справі у разі об`єктивної неможливості розгляду цієї справи до вирішення іншої справи, що розглядається в порядку конституційного провадження, цивільного, господарського, кримінального чи адміністративного судочинства, - до набрання законної сили судовим рішенням в іншій справі.

Згідно п. 10. ч. 1 ст. 252 ЦПК України, суд може за заявою учасника справи, а також з власної ініціативи зупинити провадження у справі у випадках: перегляду судового рішення у подібних правовідносинах (у іншій справі) у касаційному порядку палатою, об`єднаною палатою, Великою Палатою Верховного Суду.

Як встановлено у судовому засіданні, у провадженні Верховного суду знаходиться касаційна скарга ОСОБА_1 на постанову Львівського апеляційного суду від 14.02.2023 року по справі №466/6062/21 за позовом ОСОБА_1 до Управління освіти департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради , третя особа Середня загальноосвітня школа № 62 м. Львова про визнання наказу про звільнення незаконним, поновлення на роботі та стягнення заробітної плати за час вимушеного прогулу.

Ухвалою відкрито касаційне провадження у даній справі.

Оскільки, справу за позовом ОСОБА_1 до Управління освіти департаменту гуманітарної політики ЛМР, третя особа, що не заявляє самостійних вимог Середня загальноосвітня школа №62 м. Львова про визнання незаконним наказу «Про припинення строкового трудового договору з директором загальноосвітньої середньої школи №62» від 28.07.2021 року №200-к та зобов`язання вчинити дії щодо відновлення порушених прав, не можливо розглядати до розгляду справи №466/6062/21 за позовом ОСОБА_1 до Управління освіти департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради, третя особа Середня загальноосвітня школа № 62 м. Львова про визнання наказу про звільнення незаконним, поновлення на роботі та стягнення заробітної плати за час вимушеного прогулу, суд вважає, що провадження у справі слід зупинити.

Керуючись ст. ст. 251, 260, 353 ЦПК України, суд

постановив:

зупинити провадження у цивільній справі №466/6227/22 за позовом ОСОБА_1 до Управління освіти департаменту гуманітарної політики ЛМР, третя особа, що не заявляє самостійних вимог Середня загальноосвітня школа №62 м. Львова про визнання незаконним наказу «Про припинення строкового трудового договору з директором загальноосвітньої середньої школи №62» від 28.07.2021 року №200-к та зобов`язання вчинити дії щодо відновлення порушених прав, до розгляду Верховним судом в складі судової палати Касаційного цивільного суду справи №466/6062/21 за позовом ОСОБА_1 до Управління освіти департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради, третя особа Середня загальноосвітня школа № 62 м. Львова про визнання наказу про звільнення незаконним, поновлення на роботі та стягнення заробітної плати за час вимушеного прогулу.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Львівського апеляційного суду шляхом подачі в п`ятнадцятиденний строк з дня проголошення ухвали апеляційної скарги.

Суддя: О. І. Ковальчук

Дата ухвалення рішення11.04.2023
Оприлюднено14.04.2023
Номер документу110178269
СудочинствоЦивільне
Сутьприпинення строкового трудового договору з директором загальноосвітньої середньої школи №62» від 28.07.2021 року №200-к та зобов`язання вчинити дії щодо відновлення порушених прав

Судовий реєстр по справі —466/6227/22

Ухвала від 13.04.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд м.Львова

Ковальчук О. І.

Ухвала від 11.04.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд м.Львова

Ковальчук О. І.

Ухвала від 01.09.2022

Цивільне

Шевченківський районний суд м.Львова

Ковальчук О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні