Ухвала
від 14.04.2023 по справі 732/419/23
ГОРОДНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа №732/419/23

провадження № 2/732/149/23

Ухвала

14.04.2023 року м.Городня

Городнянський районний суд Чернігівської області у складі: головуючого судді Карпинської Н.М., секретар Пінчук С.М., отримавши клопотання заступника керівника Чернігівської окружної прокуратури Анастасії Гресь про проведення судового засідання у режимі відеоконференції у цивільній справі за позовом заступника керівника Чернігівської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Чернігівській області до ОСОБА_1 (треті особи на стороні відповідача: товариство з обмеженою відповідальністю «Агрофірма ім. Т.Г.Шевченка», сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю «Віра») про припинення права власності на земельні ділянки шляхом їх конфіскації,

ВСТАНОВИВ:

Заступник керівника Чернігівської окружної прокуратури Анастасія Гресь звернулася до Городнянського районного суду Чернігівської області з позовом до відповідача та просила припинити громадянці Російської Федерації ОСОБА_1 право власності на земельні ділянки з кадастровим номером 7421484400:04:000:0203, площею 2,9370 га, з цільовим призначенням для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, з кадастровим номером 7421484400:04:000:0204, площею 0,7548 га, з цільовим призначенням для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, та з кадастровим номером 7421484400:04:000:0205, площею 0,1202 га, з цільовим призначенням для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, які розташовані на території Івашківської сільської ради Городнянського району Чернігівської області.

13.04.2023 року до суду надійшло клопотання від заступника керівника Чернігівської окружної прокуратури про участь у підготовчому судовому засіданні, призначеному на 04.05.2023 на 11 годину 00 хвилин, прокурора Чернігівської окружної прокуратури Тишкевич Л.В. у режимі відеоконференції.

Розв`язуючи наведене клопотання відповідно до частини першоїстатті 212 ЦПК України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Частиною третьою, четвертоюстатті 212 ЦПК Українипередбачено, що учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів). Під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеномуЗаконом України"Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус" або Державною судовою адміністрацією України.

Враховуючи необхідність забезпечення права на доступ до правосуддя, рівність учасників процесу перед законом і судом, з метою оперативного розгляду справи, забезпечення швидкого, повного та неупередженого судового розгляду, а також недопущення порушення розумних строків розгляду справи, з`ясувавши наявність технічної можливості, суд вважає за необхідне надати можливість представнику позивача приймати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Враховуючи викладене, керуючись ст. 212 ЦПК України,

у х в а л и в:

Клопотання заступника керівника Чернігівської окружної прокуратури Анастасії Гресь про участь у підготовчому судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням програмного забезпечення «EasyCon» - задовольнити.

Підготовче судове засідання, що призначене на 04.05.2023 на 11-ту годину 00 хвилин, у справі за позовом заступника керівника Чернігівської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Чернігівській області до ОСОБА_1 (треті особи на стороні відповідача: товариство з обмеженою відповідальністю «Агрофірма ім.Т.Г.Шевченка», сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю «Віра») проводити в режимі відеоконференції з використанням програмного забезпечення «EasyCon».

Попередити представника позивача, що відповідно до частини п`ятої, одинадцятоїстатті 212 ЦПК Україниризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву. Використовувані судом і учасниками судового процесу технічні засоби і технології мають забезпечувати належну якість зображення та звуку, а також інформаційну безпеку.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення. Ухвали, що постановлені судом поза межами судового засідання набирають законної сили з моменту їх підписання суддею.

Копію ухвали направити представнику позивача для своєчасної реєстрації в системі Електронний суд.

Суддя Карпинська Н.М.

Дата ухвалення рішення14.04.2023
Оприлюднено17.04.2023
Номер документу110221804
СудочинствоЦивільне
Сутьприпинення права власності на земельні ділянки шляхом їх конфіскації

Судовий реєстр по справі —732/419/23

Рішення від 31.08.2023

Цивільне

Городнянський районний суд Чернігівської області

Карпинська Н. М.

Рішення від 31.08.2023

Цивільне

Городнянський районний суд Чернігівської області

Карпинська Н. М.

Ухвала від 25.08.2023

Цивільне

Городнянський районний суд Чернігівської області

Карпинська Н. М.

Ухвала від 08.06.2023

Цивільне

Городнянський районний суд Чернігівської області

Карпинська Н. М.

Ухвала від 04.05.2023

Цивільне

Городнянський районний суд Чернігівської області

Карпинська Н. М.

Ухвала від 14.04.2023

Цивільне

Городнянський районний суд Чернігівської області

Карпинська Н. М.

Ухвала від 04.04.2023

Цивільне

Городнянський районний суд Чернігівської області

Карпинська Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні