Ухвала
від 11.04.2023 по справі 450/1123/23
ПУСТОМИТІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 450/1123/23 Провадження № 1-в/450/35/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 квітня 2023 року Пустомитівський районний суд Львівської області у складі:

головуючого судді ОСОБА_1

з участю секретаря ОСОБА_2

за участі прокурора ОСОБА_3

фізичної особи, стосовно якої вирішується питання про припинення застосування примусових заходів медичного характеруОСОБА_4

захисника ОСОБА_5

представника заявника ОСОБА_6

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Пустомити заяву КНП «Пустомитівська лікарня» про припинення застосування примусових заходів медичного характеруу вигляді надання амбулаторної психіатричної допомоги у примусовому порядку ОСОБА_4 , -

в с т а н о в и в:

до суду звернувся директор КНП «Пустомитівська лікарня» ОСОБА_7 та лікар-психіатр ОСОБА_8 про припинення примусових заходів медичного характеру у вигляді надання амбулаторної психіатричної допомоги у примусовому порядку ОСОБА_4 . В обґрунтування заяви покликається на те, що згідно висновку комісії лікарів-психіатрів консультативної поліклініки КНП ЛОР «Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня» від 09.02.2023 на даний момент ОСОБА_4 страждає психічним захворюванням у вигляді параноїчної шизофренії, безперервний тип перебігу з мішаним типом дефектом, стан ремісії; та дійшла висновку, що відносно ОСОБА_4 відпала потреба в раніше застосовуваних заходах медичного характеру внаслідок змін у стані його здоров`я.

Лікар-психіатр ОСОБА_6 в судовому засіданні заяву підтримав та дав пояснення аналогічні викладеним в заяві.

Прокурор та захисник в судовому засіданні заяву підтримали.

Особа, щодо якої вирішується питання про припинення примусових заходів медичного характеру ОСОБА_4 просив припинити його лікування в примусовому порядку.

Заслухавши учасників справи, дослідивши матеріали заяви про припинення застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку ОСОБА_4 , суд дійшов висновку, що згадана заява підлягає задоволенню.

Судом встановлено, що ухвалою Франківського районного суду м.Львова від 27.03.2019 ОСОБА_4 змінено застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку.

Відповідно до ч.ч.1, 3 ст. 514 КПК України продовження, зміна або припинення застосування примусових заходів медичного характеру здійснюється на підставі ухвали суду, в межах територіальної юрисдикції якого застосовується цей захід чи відбувається лікування.

Розгляд питання про продовження, зміну чи припинення застосування судом примусових заходів медичного характеру здійснюється за письмовою заявою представника закладу з надання психіатричної допомоги (лікаря-психіатра), де тримається дана особа. До заяви додається висновок комісії лікарів-психіатрів, що обґрунтовує необхідність продовження, зміни або припинення застосування таких примусових заходів.

Відповідно до ч.2 ст. 95 КК України особи, до яких застосовані примусові заходи медичного характеру, підлягають огляду комісією лікарів-психіатрів не рідше одного разу на 6 місяців для вирішення питання про наявність підстав для звернення до суду із заявою про припинення або про зміну застосування такого заходу.

Відповідно до ч.3ст. 19 Закону України «Про психіатричну допомогу» питання про продовження, зміну або припинення застосування примусового заходу медичного характеру вирішується судом у разі такої зміни стану психічного здоров`я особи, за якої відпадає необхідність застосування раніше призначеного заходу та виникає необхідність у призначенні іншого примусового заходу медичного характеру чи якщо особа видужала.

Продовження, зміна або припинення застосування примусових заходів медичного характеру здійснюється судом за заявою представника закладу з надання психіатричної допомоги (лікаря-психіатра), який надає особі психіатричну допомогу. До заяви додається висновок комісії лікарів-психіатрів, що обґрунтовує необхідність продовження, зміни або припинення застосування таких примусових заходів.

Як вбачається з висновку комісії лікарів-психіатрів щодо особи, до якої застосовуються примусові заходи медичного характеру від 09.02.2023, враховуючи анамнез, клініку та перебіг захворювання, постійний прийом медикаментів в амбулаторному порядку, відсутність антисоціальних тенденцій, ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , мешканця с.Зубра, рекомендовано припинення застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку. На даний час ОСОБА_4 страждає хронічним психічним захворюванням у вигляді параноїдальної шизофренії, безперервний тип перебігу з змішаним типом дефектом, стан ремісії. Рекомендовано припинення застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді надання амбулаторної психіатричної допомоги у примусовому порядку.

Враховуючи вищенаведене, суд дійшов висновку, що заяву директора КНП «Пустомитівська лікарня» ОСОБА_9 та лікаря-психіатра ОСОБА_8 про припинення застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку ОСОБА_4 слід задоволити.

Керуючись ст. 95 КК України, ст. 514 КПК України, ст.19 Закону України «Про психіатричну допомогу», суд,-

п о с т а н о в и в :

Заяву КНП «Пустомитівська лікарня» про припинення застосування примусових заходів медичного характеруу вигляді надання амбулаторної психіатричної допомоги у примусовому порядку ОСОБА_4 - задовольнити.

Припинити застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді надання амбулаторної психіатричної допомоги у примусовому порядку ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Ухвала може бути оскаржена до Львівського апеляційного суду протягом семи днів з дня її проголошення.

Повний текст ухвали оголошено 13.04.2023 о 08 год. 00 хв.

СуддяОСОБА_1

Дата ухвалення рішення11.04.2023
Оприлюднено17.04.2023
Номер документу110222889
СудочинствоКримінальне
Сутьприпинення застосування примусових заходів медичного характеруу вигляді надання амбулаторної психіатричної допомоги у примусовому порядку ОСОБА_4

Судовий реєстр по справі —450/1123/23

Ухвала від 11.04.2023

Кримінальне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Кукса Д. А.

Ухвала від 11.04.2023

Кримінальне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Кукса Д. А.

Ухвала від 13.03.2023

Кримінальне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Кукса Д. А.

Ухвала від 13.03.2023

Кримінальне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Кукса Д. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні