Ухвала
від 07.04.2023 по справі 505/2587/20
ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Номер провадження: 22-ц/813/1665/23

Справа № 505/2587/20

Головуючий у першій інстанції Вергопуло А. К.

Доповідач Погорєлова С. О.

ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

УХВАЛА

07.04.2023 року м. Одеса

Колегія суддів судової палати з розгляду цивільних справ Одеського апеляційного суду у складі:

головуючого судді: Погорєлової С.О.

суддів: Заїкіна А.П., Таварткіладзе О.М.

розглянувши питання про витребування інформації у справі за позовом ОСОБА_1 до Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги Подільської міської ради Подільського району Одеської області», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Одеській області про визнання незаконним та скасування рішення та встановлення факту, -

встановила:

У вересні 2020 року ОСОБА_1 звернувся до суду першої інстанції з позовом до Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги Подільської міської ради Подільського району Одеської області» (третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору - Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Одеській області) про визнання незаконним та скасування рішення та встановлення факту.

Рішенням Котовського міськрайонного суду Одеської області від 09 червня 2021 року у задоволенні позову ОСОБА_1 було відмовлено.

Вказане судове рішення було оскаржене у апеляційному порядку ОСОБА_1 .

В процесі судового розгляду, стало відомо, що ІНФОРМАЦІЯ_1 помер позивач у справі ОСОБА_1 , що підтверджується копією свідоцтва про смерть НОМЕР_1 , видане 22 вересня 2021 року Подільським відділом державної реєстрації актів цивільного стану у Подільському районі Одеської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса).

Ухвалою Одеського апеляційного суду від 22 березня 2021 року зупинено апеляційне провадження у зв`язку із смертю ОСОБА_1 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 до залучення до участі у справі правонаступника.

Ухвалою Одеського апеляційного суду від 05 липня 2022 року поновлено провадження у справі за апеляційною скаргою ОСОБА_1 на рішення Котовського міськрайонного суду Одеської області від 09 червня 2021 року у справі за позовом ОСОБА_1 до Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги Подільської міської ради Подільського району Одеської області», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Одеській області про визнання незаконним та скасування рішення та встановлення факту.

У зв`язку із тим, що питання щодо залучення до участі у справі правонаступників померлого ОСОБА_1 було не вирішено, Одеський апеляційний суд ухвалою від 05 липня 2022 року витребував з Подільської районної державної нотаріальної контори інформацію щодо кола спадкоємців відносно майна померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_1 , який був зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 .

03 січня 2023 року на адресу Одеського апеляційного суду з Подільської районної державної нотаріальної контори надійшов лист, з якого вбачається, що у зв`язку із відсутністю державного нотаріуса Подільської державної нотаріальної контори Одеської області, копію ухвали Одеського апеляційного суду від 05 липня 2022 року було направлено до Приморської державної нотаріальної контори у м. Одесі.

17 січня 2023 року на адресу Одеського апеляційного суду з Приморської державної нотаріальної контори у м. Одесі надійшла відповідь з якої вбачається, що спадкова справа щодо кола спадкоємців відносно майна померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_1 заведена приватним нотаріусом Подільського міського нотаріального округу Сівун Ф.Й.

У зв`язку із викладеним, колегія суддів, вважає за необхідне витребувати у приватного нотаріуса Подільського міського нотаріального округу Сівун Ф.Й. інформацію щодо кола спадкоємців відносно майна померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_1 , який був зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1

Відповідно до ст. 84 ЦПК України у випадках, коли учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Керуючись ст. ст. 13, 81-84 ЦПК України, колегія суддів, -

ухвалила:

Витребувати у приватним нотаріусом Подільського міського нотаріального округу Сівун Фатіми Йосипівни інформацію щодо кола спадкоємців відносно майна померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_1 , який був зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , а саме:

-про те, хто звертався із заявою про прийняття спадщини, яка відкрилася після смерті ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та повідомити чи отримали вони (спадкоємці) свідоцтво про право на спадщину;

-надати до суду належним чином завірені копії: заяв про прийняття спадщини після смерті ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та копії свідоцтва про право на спадщину.

Визначити строк виконання ухвали - 10 дні з дня її отримання.

Ухвала суду апеляційної інстанції набирає законної сили з дня її прийняття та оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Головуючий С.О. Погорєлова

Судді А.П. Заїкін

О.М. Таварткіладзе

Дата ухвалення рішення07.04.2023
Оприлюднено17.04.2023
Номер документу110230535
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання незаконним та скасування рішення та встановлення факту

Судовий реєстр по справі —505/2587/20

Постанова від 23.01.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Погорєлова С. О.

Ухвала від 05.09.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Погорєлова С. О.

Ухвала від 07.04.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Погорєлова С. О.

Ухвала від 04.07.2022

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Погорєлова С. О.

Ухвала від 04.07.2022

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Погорєлова С. О.

Ухвала від 21.03.2022

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Погорєлова С. О.

Ухвала від 15.03.2022

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Погорєлова С. О.

Ухвала від 14.09.2021

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Погорєлова С. О.

Ухвала від 14.09.2021

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Погорєлова С. О.

Рішення від 09.06.2021

Цивільне

Котовський міськрайонний суд Одеської області

Вергопуло А. К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні