Рішення
від 10.04.2023 по справі 922/29/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під`їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-14, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10.04.2023м. ХарківСправа № 922/29/23

Господарський суд Харківської області у складі:

судді Трофімова І.В.

при секретарі судового засідання Погореловій О.В.

розглянувши в порядку загального позовного провадження справу

за позовом Акціонерного товариства "ТАСКОМБАНК" (01032, м. Київ, вул. С. Петлюри, буд. 30) до 1. Товариства з обмеженою відповідальністю "Грінпауер-Про" (просп. Героїв Харкова, 247, оф. 88, м. Харків, 61037) , 2. Фізичної особи ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) про стягнення 668`877,56 грн за участю представників:

позивача - Пономаренка О.В.;

відповідача 1 - не з`явився;

відповідача 2 - не з`явився,

ВСТАНОВИВ:

Акціонерне товариство "ТАСКОМБАНК" звернулося до Господарського суду Харківської області з позовною заявою, в якій просить суд стягнути солідарно з Товариства з обмеженою відповідальністю "Грінпауер-Про" та ОСОБА_1 заборгованість по тілу кредиту в сумі 519`244,13 грн та заборгованість по відсотках у сумі 149`633,43 грн.

В обґрунтування своїх вимог позивач посилається на порушення відповідачем-1 умов укладеного Заяви - договору №ID8461267 про приєднання до правил обслуговування корпоративних клієнтів в АТ "ТАСКОМБАНК" (продукт "Кредит для розвитку бізнесу) від 28.08.2020 щодо повернення кредиту та сплати відсотків за користування ним. Також позивач вказує, що виконання відповідачем-1 своїх зобов`язань за вказаною Заявою - договором було забезпечено ОСОБА_1 згідно з умовами договору поруки № Т 28.01.2020 І 9072 від 28.08.2020.

Ухвалою Господарського суду Харківської області від 09.01.2023 відкрито провадження у справі, постановлено справу розглядати за правилами загального позовного провадження, підготовче засідання призначено на "23" січня 2023 року о 16:15.

Ухвалами Господарського суду Харківської області від 23.01.2023 та 20.02.2023 підготовчі засідання відкладалися.

У процесі розгляду справи на стадії підготовчого провадження відповідачі не скористалися своїм правом на подання відзиву на позовну заяву.

Ухвалою Господарського суду Харківської від 20.03.2023 закрито підготовче провадження та призначено справу до судового розгляду по суті на "10" квітня 2023 року о 14:30.

У судове засідання 10.04.2023 прибув представник позивача (в режимі відео конференції), який просить задовольнити вимоги, викладені у позовній заяві, в повному обсязі.

Відповідачі у судове засідання 10.04.2023 своїх уповноважених представників не направили, про причини неприбуття суд не повідомили.

Щодо неявки на судове засідання представників відповідачів, суд враховує наступне.

Згідно з вимогами ст. 120 ГПК України, суд повідомляє учасників справи про дату, час і місце судового засідання чи вчинення відповідної процесуальної дії, якщо їх явка є не обов`язковою. Виклики і повідомлення здійснюються шляхом вручення ухвали в порядку, передбаченому цим Кодексом для вручення судових рішень. Учасники судового процесу зобов`язані повідомляти суд про зміну свого місцезнаходження чи місця проживання під час розгляду справи. У разі відсутності заяви про зміну місця проживання ухвала про повідомлення чи виклик надсилається учасникам судового процесу, які не мають офіційної електронної адреси, та за відсутності можливості сповістити їх за допомогою інших засобів зв`язку, які забезпечують фіксацію повідомлення або виклику, за останньою відомою суду адресою і вважається врученою, навіть якщо відповідний учасник судового процесу за цією адресою більше не знаходиться або не проживає.

Таким чином, в разі коли фактичне місцезнаходження юридичної особи - учасника судового процесу з якихось причин не відповідає її місцезнаходженню, визначеному згідно з законом, і дана особа своєчасно не довела про це до відома господарського суду, інших учасників процесу, то всі процесуальні наслідки такої невідповідності покладаються на цю юридичну особу.

Згідно з п. 99-2 Правил надання послуг поштового зв`язку, затверджених постановою КМУ № 270 від 05.03.2009 Рекомендовані поштові відправлення з позначкою "Судова повістка", адресовані юридичним особам, під час доставки за зазначеною адресою вручаються представнику юридичної особи, уповноваженому на одержання пошти, під розпис. У разі відсутності адресата за вказаною на рекомендованому листі адресою працівник поштового зв`язку робить позначку "адресат відсутній за вказаною адресою", яка засвідчується підписом з проставленням відбитку календарного штемпеля і не пізніше ніж протягом наступного робочого дня повертає його до суду.

Судом вжито всіх передбачених законом заходів з метою повідомлення відповідача про дату, час та місце розгляду справи.

Зокрема, судом направлено на адреси реєстрації відповідачів, які зазначені в позовній заяві, Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань, та відповіді на запит щодо реєстрації місця проживання 2-го відповідача копії ухвал від 09.01.2023, від 23.01.2023 від 20.02.2023, та від 20.03.2023.

Проте, надіслані на їх адреси копії ухвал повернулися на адресу суду з відміткою відділення поштового зв`язку "інші причини" .

Відомостей про наявність у відповідачів іншої адреси або контактної інформації матеріали справи не містять.

З урахуванням викладеного, судом виконано процесуальний обов`язок щодо повідомлення відповідачів про дату, час та місце розгляду справи, а останні в розумінні вимог ст. 120 ГПК України вважаються такими, що належним чином повідомлені про час та місце розгляду справи.

Оскільки неявка на судове засідання представників відповідачів не перешкоджає розгляду справи по суті, суд вважає за необхідне розглядати справу за їх відсутності, за наявними в матеріалах справи документами, як це передбачено ст. 202 ГПК України.

Відповідно до ч. 9 ст. 165 ГПК України у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами. Відповідно до ч. 2 ст. 178 ГПК України у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Отже, за висновками суду, в матеріалах справи достатньо документів, які мають значення для правильного вирішення спору, внаслідок чого справа може бути розглянута за наявними у справі матеріалами.

Дослідивши матеріали справи, всебічно і повно з`ясувавши фактичні обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги, об`єктивно оцінивши надані суду докази, які мають значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, суд установив такі обставини.

Як свідчать матеріали справи, відповідно до Заяви-договору від 27.08.2020 про приєднання до Правил обслуговування корпоративних клієнтів, Клієнт (Акціонерне товариство) "Таскомбанк" підтвердив свою обізнаність (ознайомленість) та поінформованість відносно запропонованих АТ "Таскомбанк" умов надання банківських послуг (в т.ч. кредитних) та надав відповідну згоду, що засвідчив власним підписом 27.08.2020.

Згідно з п. 18.1.13 Правил обслуговування корпоративних клієнтів в АТ "Таскомбанк", при укладанні договорів та угод, або вчинення інших дій, що свідчать про приєднання Клієнта до цих Правил (у формі авторизації кредитної угоди в системах клієнт-банк/інтернет клієнт-банк "ТАС24/БІЗНЕС", або у формі обміну паперовою/електронною інформацією, або в будь-якій іншій формі), Банк і Клієнт доопускають використання підписів Клієнта у вигляді електронно-цифрового підпису та/або підтвердження через пароль, спрямований Банком через веріфікований номер телефону, який належить уповноваженій особі Клієнта з правом "першого" підпису. Написання договорів та угод таким чином прирівнюється до укладання договорів к о угод у письмовій формі.

В подальшому, уповноважений представник Акціонерного товариства "Таскомбанк", 28.08.2020 скористався своїм правом та на підставі Закону України "Про електронний цифровий підпис" вчинив правочин, підписавши від імені вказаного товариства Заяву - договір № ID8461267 про приєднання до Правил обслуговування корпоративних клієнтів в АТ "Таскомбанк" (продукт "Кредит на розвиток бізнесу") електронним цифровим підписом, що підтверджується копією відповідного електронного сертифікату, сформованого на сайті https://czo.gov.ua/ та відображенням ЕЦП на самому Договорі.

Таким чином, 28.08.2020 між Акціонерним товариством "Таскомбанк", як банком, та Товариством з обмеженою відповідальністю "Грінпауер-Про", як позичальником, укладено заяву-договір № ID8461267 про приєднання до правил обслуговування корпоративних клієнтів в АТ "Таскомбанк" (продукт "Кредит для розвитку бізнесу, далі за текстом - договір), відповідно до умов якого за умови наявності вільних коштів банк зобов`язується надати позичальнику кредит у розмірі та на умовах, встановлених цим договором, а позичальник зобов`язується прийняти, належним чином використати та повернути кредит і сплатити проценти за користування кредитом, а також інші платежі відповідно до умов цього договору. Кредит надається у формі зарахування грошових коштів у сумі кредиту на поточний рахунок позичальника, відкритий у AT "Таскомбанк" з цільовим використанням на поповнення оборотних коштів, придбання основних засобів, рефінансування кредиту іншого банку (п. п. 1.1., 1.2. договору).

Згідно з п. 2. заяви-договору № ID8461267 від 28.08.2020 умовами надання кредиту є наступні:

- розмір кредиту - 800'000 грн;

- валюта кредиту - гривня;

- вартість кредиту: розмір процентної ставки за користування кредитом - 34,00% річних;

- розмір комісійної винагороди за видачу кредиту - не передбачається;

- розмір штрафу (плати) за дострокове/часткове дострокове погашення Кредиту: 1% від суми, яка перевищує плановий платіж згідно графіку;

- терміни і порядок погашення кредиту - щомісяця, починаючи з місяця, наступного за місяцем укладення договору, числа в яке було укладено договір.

Сторони узгодили, що графік погашення кредиту надається у додатку № 1 до цього договору та доступний клієнту у системі "ТАС24 Бізнес".

Строк кредиту: 36 місяців з дати укладення договору.

Відповідно до п. п. 4.1. п. 4. заяви-договору № ID8461267 від 28.08.2020 цей договір, правила обслуговування корпоративних клієнтів в АТ Таскомбанк та цінові параметри продукту є кредитним договором.

Як свідчать матеріали справи, AT "Таскомбанк" належним чином виконав умови заяви-договору № ID8461267 від 28.08.2020 щодо надання Товариству з обмеженою відповідальністю "Грінпауер-Про" кредиту у відповідному розмірі. Про зазначені обставини свідчить зокрема виписку по особовому рахунку позичальника за період з 28.08.2020 по 30.11.2022.

Позивач зазначає, що Товариство з обмеженою відповідальністю "Грінпауер-Про" свої зобов`язання за заявою-договором № ID8461267 від 28.08.2020 щодо повернення кредиту та сплати процентів за його користування належним чином не виконало, його борг перед AT "Таскомбанк" станом на 30.11.2022 становить 668'877,56 грн, з яких: 519'244,13 грн - заборгованість по тілу кредиту (в т.ч. прострочена), 149'633,43 грн заборгованість по відсоткам (в т.ч. прострочені).

Також матеріали справи свідчать про те, що 28.01.2020 між AT "Таскомбанк" , як кредитором, та Фізичною особою ОСОБА_1 , як поручителем (яким використано при укладанні кваліфікований електронний підпис) укладено договір поруки № Т 28.01.2020 І 9072.

Відповідно до п. 1.1. договору поруки від 28.01.2020 у відповідності до цього договору поручитель зобов`язується відповідати перед кредитором, на засадах солідарного боржника за виконання в повному обсязі ТОВ "Грінпауер-Про" (боржник) зобов`язань, що виникли або можуть виникнути в майбутньому на підставі заяви-договору № ID8461267 про приєднання до Правил обслуговування корпоративних клієнтів в AT "Таскомбанк" (продукт "Кредит на розвиток бізнесу"), що укладений між кредитором та боржником, зі всіма можливими змінами та доповненнями до нього, включаючи також ті, що можуть бути укладені в майбутньому. Якщо інше не зазначено у цьому договорі, терміни, що використовуються в цьому договорі, мають ті самі значення, що надані їм у кредитному договорі.

Згідно з п. 1.2. договору поруки від 28.01.2020 поручитель відповідає перед кредитором за виконання боржником усіх зобов`язань за кредитним договором, в тому числі:

- повернути кредит у розмірі 800'000 грн (вісімсот тисяч гривень) у терміни (строки), визначені кредитним договором;

- щомісячно сплачувати кредитору проценти за користування кредитом в розмірі 34,00% річних з урахуванням порядку та розміру їх зміни згідно умов кредитного договору, та в строки, що встановлені кредитним договором;

- сплатити кредитору неустойку, пеню, штрафи, та понад суму неустойки, пені, штрафів відшкодувати збитки, заподіяні кредитору невиконанням або неналежним виконанням боржником своїх зобов`язань за кредитним договором.

У випадках, передбачених кредитним договором та/або законодавством України з дати пред`явлення відповідної вимоги достроково (до настання термінів або строків повернення/сплати, зазначених вище у цьому пункті), повернути кредит, сплатити проценти за користування ним і виконати інші обов`язки, що виникають із кредитного договору; інших грошових зобов`язань, що виникли на підставі кредитного договору або можуть виникнути на підставі нього у майбутньому, у тому числі, збільшення грошових зобов`язань, які передбачені умовами кредитного договору.

Приписами п. 2.1. договору поруки від 28.01.2020 визначено, що у випадку невиконання або прострочення виконання боржником зобов`язань, що випливають із кредитного договору, поручитель відповідає перед кредитором як солідарний боржник в тому ж обсязі, що й боржник.

Відповідно до п. 3.1. договору поруки від 28.01.2020 у випадку невиконання боржником будь-яких зобов`язань за кредитним договором або невиконання зобов`язань у строки, визначені кредитним договором, кредитор звертається з письмовою вимогою на адресу поручителя, зазначену в розділі 7 цього договору, та копію надсилає боржнику.

Відповідно до п. 5.3. договору порука за цим договором припиняється, якщо кредитор протягом 3 (трьох) років від дня настання строку повернення кредиту не пред`явить вимоги до поручителя.

Згідно з п. 18.2.2.3.2. Правил банк має право при порушенні клієнтом будь-якого із зобов`язань, передбачених цим розділом, на свій розсуд змінити умови видачі та надання кредиту - вимагати від клієнта дострокового повернення кредиту сплати процентів та комісій, виконання інших зобов`язань з кредитом у повному обсязі шляхом надсилання повідомлення. При цьому, строки виконання зобов`язань вважаються такими, що настали в зазначену у повідомленні дату.

У зв`язку з невиконанням ТОВ "Грінпауер-Про" своїх зобов`язань за заявою-договором № ID8461267 від 28.08.2020 АТ "Таскомбанк" звернулося до ТОВ "Грінпауер-Про" та Фізичної особи ОСОБА_1 із повідомленнями-вимогами № 19067/70.1.1. від 28.10.2020 та №20338/70.1.1. від 18.11.2022, відповідно до яких вимагав достроково повністю повернути кредит.

Однак, вимоги АТ "Таскомбанк" , викладені в повідомленнях № 19067/70.1.1. від 28.10.2020 та №20338/70.1.1. від 18.11.2022 з боку ТОВ "Грінпауер-Про" та ОСОБА_1 залишилися не виконаними.

Зазначені обставини, на думку позивача, свідчать про порушення його прав та охоронюваних законом інтересів, а тому є підставою для їх захисту у судовому порядку.

Надаючи правову кваліфікацію спірним правовідносинам, суд виходить з наступного:

Відповідно до ч. 1 ст. 74 ГПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень.

За умовами ст. 73 ГПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Ці дані встановлюються такими засобами: 1) письмовими, речовими і електронними доказами; 2) висновками експертів; 3) показаннями свідків.

Згідно з ч. 1, 2 ст. 86 ГПК України суд оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному, об`єктивному та безпосередньому дослідженні наявних у справі доказів. Жодні докази не мають для суду заздалегідь встановленої сили. Суд оцінює належність, допустимість, достовірність кожного доказу окремо, а також достатність і взаємний зв`язок доказів у їх сукупності.

У відповідності до ч. 3 ст. 346 ГК України, кредити надаються банком під відсоток. Надання безвідсоткових кредитів забороняється, крім випадків, передбачених законом.

Частиною 1 ст. 1054 ЦК України передбачено, що за кредитним договором банк зобов`язується надати грошові кошти (кредит) позичальникові у розмірі та на умовах, встановлених договором, а позичальник зобов`язується повернути кредит та сплатити відсотки.

Частиною 2 ст. 1056 ЦК України встановлено, що розмір процентів, тип процентної ставки (фіксована або змінювана) та порядок їх сплати за кредитним договором визначаються в договорі залежно від кредитного ризику, наданого забезпечення, попиту і пропозицій, які склалися на кредитному ринку, строку користування кредитом, розміру облікової ставки та інших факторів.

Відповідно до ч. 1 ст. 1048 ЦК України позикодавець має право на одержання від позичальника процентів від суми позики, якщо інше не встановлено договором або законом. Розмір і порядок одержання процентів встановлюються договором.

Згідно з ст. 629 ЦК України, договір є обов`язковим для виконання сторонами.

За змістом ст. ст. 525, 526 ЦК України, зобов`язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог цього Кодексу, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог - відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться. Одностороння відмова від зобов`язання або одностороння зміна його умов не допускається.

Відповідно до ст. 530 ЦК України, якщо у зобов`язанні встановлений строк (термін) його виконання, то воно підлягає виконанню у цей строк (термін).

Статтею 553 ЦК України передбачено, що за договором поруки поручитель поручається перед кредитором боржника за виконання ним свого обов`язку. Поручитель відповідає перед кредитором за порушення зобов`язання боржником. Порукою може забезпечуватися виконання зобов`язання частково або у повному обсязі. Поручителем може бути одна особа або кілька осіб.

Згідно з ст. 554 ЦК України, у разі порушення боржником зобов`язання, забезпеченого порукою, боржник і поручитель відповідають перед кредитором як солідарні боржники, якщо договором поруки не встановлено додаткову (субсидіарну) відповідальність поручителя. Поручитель відповідає перед кредитором у тому ж обсязі, що і боржник, включаючи сплату основного боргу, процентів, неустойки, відшкодування збитків, якщо інше не встановлено договором поруки.

Як зазначалось, факт належного виконання позивачем своїх зобов`язань за кредитним договором щодо надання першому відповідачу 1 кредиту та порушення першим відповідачем 1 умов зазначеного договору щодо сплати заборгованості за кредитом та процентів за користування кредитом підтверджується матеріалами справи, та відповідачами жодним чином не спростований.

Строк виконання зобов`язань за кредитним договором щодо повернення кредиту та сплати процентів за його користування є таким, що настав, оскільки позивач на підставі відповідних умов заяви-договору та п. 18.2.2.3.2 Правил скористався своїм правом на дострокову вимогу повернення кредиту та процентів за його користування.

З урахуванням наявності укладеного між позивачем та другим відповідачем, як поручителем, договору поруки, зобов`язання першого та другого відповідачів за кредитним договором є солідарними.

Оскільки відповідачі в добровільному порядку не виконують умови кредитного договору, зазначене зумовлює прийняття судом рішення про задоволення позову в частині солідарного стягнення з відповідачів на користь позивача заборгованість за заявою - договором № ID8461267 про приєднання до правил обслуговування корпоративних клієнтів в АТ "Таскомбанк" (продукт "Кредит для розвитку бізнесу) від 28.08.2020, яка станом на 30.11.2022 становить 668'877,56 грн, з яких: 519'244,13 грн - заборгованість по тілу кредиту (в т.ч. прострочена), 149'633,43 грн заборгованість по відсоткам (в т.ч. прострочені).

Крім того, з урахуванням вимог ст. 123, 126, 129 ГПК України за результатами розгляду справи з кожного з відповідачів на користь позивача також підлягає стягненню судовий збір у розмірі 5016,58 грн.

Керуючись ст. 73-74, 76-80, 123, 126, 129, 232-233, 237-238, 240-241 ГПК України, господарський суд

ВИРІШИВ:

Позовні вимоги задовольнити повністю.

Стягнути солідарно з Товариства з обмеженою відповідальністю "Грінпауер-Про" (просп. Героїв Харкова, 247, оф. 88, м. Харків, 61037, код ЄДРПОУ 39441188) та Фізичної особи ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , ідендифікаційний номер НОМЕР_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ) на користь Акціонерного товариства "ТАСКОМБАНК" (01032, м. Київ, вул. С. Петлюри, б. 30, код ЄДРПОУ 09806443) заборгованість по тілу кредиту за кредитним договором № ID8461267 від 28.08.2020 в сумі 519`244,13 грн та заборгованість по відсотках у сумі 149`633,43 грн.

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю "Грінпауер-Про" (просп. Героїв Харкова, 247, оф. 88, м. Харків, 61037, код ЄДРПОУ 39441188) на користь Акціонерного товариства "ТАСКОМБАНК" (01032, м. Київ, вул. С. Петлюри, б. 30, код ЄДРПОУ 09806443) 5016,58 грн судового збору.

Стягнути з Фізичної особи ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , ідендифікаційний номер НОМЕР_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ) на користь Акціонерного товариства "ТАСКОМБАНК" (01032, м. Київ, вул. С. Петлюри, б. 30, код ЄДРПОУ 09806443) 5016,58 грн судового збору.

Видати накази після набрання рішенням законної сили.

Рішення набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду (ч.1,2 ст.241 ГПК України). Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом двадцяти днів з дня його проголошення. Якщо у судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення суду, або у разі розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення. Згідно з ст.257 ГПК України, апеляційна скарга подається безпосередньо до суду апеляційної інстанції.

Учасники справи:

Позивач: Акціонерне товариство "ТАСКОМБАНК" (01032, м. Київ, вул. С. Петлюри, б. 30, код ЄДРПОУ 09806443);

Відповідач 1: Товариства з обмеженою відповідальністю "Грінпауер-Про" (просп. Героїв Харкова, 247, оф. 88, м. Харків, 61037, код ЄДРПОУ 39441188);

Відповідач 2: Фізична особа ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , ідендифікаційний номер НОМЕР_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ).

Повне рішення складено "14" квітня 2023 р.

СуддяІ.В. Трофімов

Дата ухвалення рішення10.04.2023
Оприлюднено17.04.2023
Номер документу110230753
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 668`877,56 грн

Судовий реєстр по справі —922/29/23

Ухвала від 27.03.2024

Господарське

Господарський суд Харківської області

Трофімов І.В.

Рішення від 10.04.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Трофімов І.В.

Ухвала від 20.03.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Трофімов І.В.

Ухвала від 22.02.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Трофімов І.В.

Ухвала від 20.02.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Трофімов І.В.

Ухвала від 23.01.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Трофімов І.В.

Ухвала від 09.01.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Трофімов І.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні