Ухвала
від 12.04.2023 по справі 734/572/23
КОЗЕЛЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження № 1-кс/734/320/23 Справа № 734/572/23

У Х В А Л А

іменем України

12 квітня 2023 року смт. Козелець

Слідчий суддя Козелецького районного суду Чернігівської області ОСОБА_1 , при секретарі судових засідань ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчого СВ ВП №1 Чернігівського РУП ГУНП в Чернігівській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю по кримінальному провадженню №12023270350000105, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 16.02.2023 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України, -

В С Т А Н О В И В:

слідчий СВ ВП №1 Чернігівського РУП ГУНП в Чернігівській області старший лейтенант поліції ОСОБА_3 звернулася до суду в рамках кримінального провадження №12023270350000105, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 16.02.2023 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України, з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Клопотання мотивоване тим, що слідчим відділенням ВП №1 Чернігівського РУП ГУНП в Чернігівській області здійснюється досудове розслідування кримінального провадження внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12023270350000105 від 16.02.2023 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що рішенням виконавчого комітету Козелецької селищної ради Чернігівського району Чернігівської області від 26.10.2022 №605-40/VIII затверджено дефектний акт на виконання робіт на грейдерування та відсипку ґрунтової дороги по вул. Чехова в смт. Козелець Чернігівського району Чернігівської області. Ініціатором винесення на розгляд сесії зазначеного питання є заступник селищного голови з питань будівництва, ЖКГ та комунальної власності ОСОБА_4 .

В подальшому, на замовлення Козелецької селищної ради приватним підприємцем « Спецбуд 2017 » (код ЄДРПОУ: 41617413 ) директором якого є ОСОБА_6 виготовлено кошторисну документацію на грейдерування та відсипку ґрунтової дороги по вул. Чехова в смт Козелець Чернігівського району Чернігівської області, за що платник в особі Козелецької селищної ради здійснив оплату за договором на рахунок « Спецбуд 2017 » в розмірі 900 гривень. Крім того, встановлено, що за наявною у вільному доступі інформацією вартість укладених аналогічних договорів, на проведення грейдерування і відсипку ґрунтових доріг, складає 450 грн., що може свідчити про завищення замовником вартості виконаних робіт підрядником в особі « Спецбуд 2017 ».

22.11.2022 Козелецькою селищною радою Чернігівського району Чернігівської області укладено договір №24 з фізичною особою підприємцем ОСОБА_7 , предметом якого є виконання робі - послуги з грейдерування та відсипка ґрунтових доріг по вул. Чехова в смт Козелець Чернігівського району Чернігівської області , на загальну суму 73 284,00 гривень.

Так, відповідно до об`єму робіт за вищезазначеним договором, складеним головним інженером-проектувальником ПП « Спецбуд 2017 » ОСОБА_8 , серед робіт, які повинен виконати підрядник - ФОП « ОСОБА_9 » зазначено: планування площ механізованим способом, улаштування дорожніх корит напівкоритного профілю з застосуванням автогрейдерів глибиною корита до 250 мм, улаштування підстильних та вирівнювальних шарів основи з піщано-гравійної суміші, жорстви, готової піщано-щебеневої суміші. Разом з тим, кошторисною документацією затверджено орієнтовний розмір кошторисної заробітної плати працівників підприємства та які необхідні машини, механізми та обладнання для виконання підрядником робіт: автогрейдери середнього типу потужністю 99 кВт, бульдозери потужністю 79 кВт, котки дорожні причіпні кулачкові масою 8 т, котки дорожні самохідні на пневмоколісному ходу масою 16 т машини поливально-мийні місткістю 6000 л, трактори на гусеничному ходу потужністю 59 кВт.

Відповідно до акту № 24 приймання виконаних будівельних робіт за листопад 2022 року, складений та підписаний замовником в особі ОСОБА_4 та підрядником в особі ОСОБА_7 , підрядником виконаний передбачений кошторисом об`єм робіт, зокрема, понесені витрати на нарахування заробітної плати робітникам, вартості експлуатації машин, у тому числі заробітної плати робітникам, що обслуговують машини.

Відповідно до платіжного доручення №399 від 28.11.2022, вказаного дня Козелецькою селищною радою здійснено оплату за договором на розрахунковий рахунок ФОП « ОСОБА_7 » бюджетні кошти в сумі 73 284,00 грн. за послуги з грейдерування та відсипки ґрунтових доріг по

вул. Чехова в смт Козелець Чернігівського району Чернігівської області.

Проведеним оглядом місця події від 16.02.2023, а саме ділянки АДРЕСА_1 встановлено невідповідність об`єму виконаних робіт її фактичним обсягам і умовам договору. Крім цього, слідчим шляхом встановлено, що до проведення робіт з грейдерування та відсипки ґрунтових доріг по вул. Чехова в смт Козелець Чернігівського району Чернігівської області, за усною вказівкою заступника селищного голови ОСОБА_4 , залучалися працівники та спеціальна техніка Комунального підприємства « Козелецьводоканал » Козелецької селищної ради, керівником якого ОСОБА_10 .

Разом з тим, проведеними слідчими діями встановлено, що 15 або 16 жовтня 2022 року між ОСОБА_11 та ОСОБА_7 було укладено оплатний усний договір про надання послуг по ремонту дорожнього покриття вулиці Чехова в смт Козелець. Відповідно до укладеного договору 19.10.2022 ОСОБА_7 було проведено ремонт дорожнього покриття вулиці у визначеному замовником обсязі. 27.10.2022 ОСОБА_11 за виконану роботу перерахував на рахунок ФОП « ОСОБА_7 » заздалегідь обумовлену суму грошей в розмірі 53 000,00 грн.

Проведеним подвірним обходом вулиці Чехова в смт Козелець встановлено, що ремонтні роботи дорожнього покриття вказаної вулиці проводилися лише 19.10.2022, тобто до 19 та після 19 жовтня 2022 року роботи з грейдерування та відсипки ґрунтових доріг по вул. Чехова в смт Козелець Чернігівського району Чернігівської області не проводилися.

Таким чином у ході досудового розслідування встановлено, що 26.10.2022 на засідання виконавчого комітету Козелецької селищної ради Чернігівського району Чернігівської області було винесено питання про виконання робіт на грейдерування та відсипки ґрунтової дороги по вул. Чехова в смт Козелець Чернігівського району Чернігівської області , які фактично були виконані 19.10.2022 за рахунок ОСОБА_11 .

Крім цього встановлено що ОСОБА_6 здійснює свою підприємницьку діяльність за адресою: АДРЕСА_1 де розташована Козелецька філія приватного акціонерного товариства « Чернігівгазбуд », власником активів якого є дружина ОСОБА_4 , ОСОБА_12 .

Вищезазначені факти можуть свідчити, що службова особа Козелецької селищної ради в особі заступника селищного голови ОСОБА_4 , зловживаючи службовим становищем, незаконно заволодів бюджетними коштами, виділеними на виконання робіт по грейдеруванню та відсипку ґрунтової дороги по вул. Чехова в смт Козелець Чернігівського району Чернігівської області. Можливими співучасниками вказаного злочину є ФОП « ОСОБА_9 » та ПП « Спецбуд 2017 » директором якого є ОСОБА_6 .

ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_8 , мешканець АДРЕСА_1 , користується мобільним телефоном НОМЕР_2 ;

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_9 , мешканець АДРЕСА_2 , користується мобільним телефоном НОМЕР_3 ;

ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_10 , мешканка АДРЕСА_3 , користується мобільним телефоном НОМЕР_4 .

З метою встановлення встановленні факту розмов між ОСОБА_7 , ОСОБА_4 та ОСОБА_6 та встановлення маршруту руху в період до та після вчинення злочину, а також з`ясування інших обставин у кримінальному провадженні виникла необхідність у здійсненні тимчасового доступу до операторів зв`язку з можливістю вилучення інформації щодо телекомунікаційних послуг, якими користувалися вказані особи.

Зазначені відомості містяться у ПрАТ « ВФ Україна », ПрАТ « Київстар » та ТОВ « лайфселл ».

Інформація, яка знаходиться у операторів телекомунікаційних послуг, про зв`язок, надані телекомунікаційні послуги, у тому числі отримані послуги, їх тривалість, змісту, маршрутів передавання тощо, сама пособі, або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, зокрема встановлення осіб, які можуть бути причетними до вчинення даного злочин.

Отримані в операторів телекомунікацій зазначені відомості можуть бути використані як докази у кримінальному провадженні.

Оскільки, вказана інформація реєструється у серверах операторів мобільного зв`язку і зберігається певний час, то є загроза її знищення (втрати).

Дана інформація у відповідності до вимог п. 7 ст. 162 КПК України відноситься до охоронюваної законом таємниці.

Враховуючи вищевикладене, потреби досудового розслідування виправдають такий ступінь втручання у права і свободи, про які йдеться в клопотанні, оскільки таким способом можливо встановити осіб, причетних до скоєння вищевказаного кримінального правопорушення (злочину).

З огляду на наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення такої інформації, розгляд даного клопотання необхідно проводити без виклику представників ПрАТ « ВФ Україна », ПрАТ « Київстар » та ТОВ « лайфселл » у володінні яких знаходиться інформація, на підставі ч. 2 ст. 163 КПК України.

Слідчий в судове засідання не з`явилася, надала до суду заяву про розгляд клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю без її участі. Клопотання підтримує в повному обсязі.

Згідно ч. 1 ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів.

Частиною 5 статті 163 КПК України визначено, що слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Згідно ч. 2 ст. 163 КПК України, встановлено, що якщо сторона кримінального провадження, яка звернулася з клопотанням, доведе наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, клопотання може бути розглянуто слідчим суддею, судом без виклику особи, у володінні якої вони знаходяться.

З огляду на обставини, встановлені при розгляді клопотання, враховуючи доводи слідчого, а також те, що вказана слідча (розшукова) дія може мати суттєве значення для встановлення особи (осіб), яка вчинила злочин і здобута під час її проведення інформація може мати доказове значення під час досудового розслідування, однак отримати її в інший спосіб неможливо, слідчий суддя вважає, що клопотання слідчого СВ відділення поліції №1 Чернігівського РУП ГУНП в Чернігівській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю по кримінальному провадженню №12023270350000105, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 16.02.2023 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України, - є обґрунтованим та підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись вимогами ст. 40, 131, 132, 159-164 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В:

клопотання слідчого СВ відділення поліції №1 Чернігівського РУП ГУНП в Чернігівській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю по кримінальному провадженню №12023270350000105, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 16.02.2023 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України, - задовольнити.

Надати слідчим у кримінальному провадженні ОСОБА_3 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_18 , ОСОБА_19 та/або працівникам оперативного підрозділу ОСОБА_20 , ОСОБА_21 , ОСОБА_22 , ОСОБА_23 , ОСОБА_24 , право тимчасового доступу до речей і документів, які місять охоронювану законом таємницю, та перебувають у володінні ПрАТ « ВФ Україна » 01601, місто Київ, ВУЛ. ЛЕЙПЦИЗЬКА, будинок 15 та ПрАТ « Київстар » 03113, місто Київ, ВУЛИЦЯ ДЕГТЯРІВСЬКА, будинок 53 , ТОВ « лайфселл » 03110, місто Київ, вул. Солом`янська, будинок 11, "А" , про зв`язок, абонента, надання телекомунікаційних послуг, у тому числі отримання послуг, їх тривалість, маршрути передавання тощо, щодо абонентського номеру: НОМЕР_2 ; НОМЕР_3 ; НОМЕР_4 за період часу з 01.09.2022 по термін дії ухвали, із обов`язковим зазначенням:

- Адреси розташування базових станцій та азимуту сигналу;

- Типів з`єднання та передачі даних (вхідні та вихідні дзвінки, SMS, MMS, доступ до мережі Internet, переадресація);

- Дати, часу та тривалості з`єднань, послуг з передачі даних, IP-адрес для послуги передачі даних;

- Ідентифікаційних ознак кінцевого обладнання абонентських номерів (ICCID, IMSI, IMEI);

- Дату, час, спосіб зарахування та суму зарахованих на рахунок абонента коштів, номери карток поповнення рахунку;

- За наявності контрактної угоди надати відомості про особу абонента.

Ухвала діє протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення12.04.2023
Оприлюднено17.04.2023
Номер документу110231097
СудочинствоКримінальне
Сутьяке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 16.02.2023 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України

Судовий реєстр по справі —734/572/23

Ухвала від 28.07.2023

Кримінальне

Чернігівський апеляційний суд

Заболотний В. М.

Ухвала від 28.07.2023

Кримінальне

Чернігівський апеляційний суд

Заболотний В. М.

Ухвала від 12.07.2023

Кримінальне

Чернігівський апеляційний суд

Заболотний В. М.

Ухвала від 12.07.2023

Кримінальне

Чернігівський апеляційний суд

Заболотний В. М.

Ухвала від 05.07.2023

Кримінальне

Чернігівський апеляційний суд

Заболотний В. М.

Ухвала від 28.06.2023

Кримінальне

Чернігівський апеляційний суд

Заболотний В. М.

Ухвала від 26.06.2023

Кримінальне

Козелецький районний суд Чернігівської області

Іванюк Т. І.

Ухвала від 26.06.2023

Кримінальне

Чернігівський апеляційний суд

Заболотний В. М.

Ухвала від 26.06.2023

Кримінальне

Козелецький районний суд Чернігівської області

Іванюк Т. І.

Ухвала від 21.06.2023

Кримінальне

Козелецький районний суд Чернігівської області

Іванюк Т. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні