Ухвала
від 17.04.2023 по справі 160/19093/21
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

17 квітня 2023 рокуСправа №160/19093/21

Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Боженко Н.В., перевіривши в порядку письмового провадження у місті Дніпрі заяву Комунального закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №12 Жовтоводської міської ради про заміну сторони виконавчого провадження по справі №160/19093/21 за позовною заявою Комунального закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 12 Жовтоводської міської ради до Жовтоводського відділу державної виконавчої служби у Кам`янському районі Дніпропетровської області Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Дніпро) про визнання протиправною та скасування постанови,-

ВСТАНОВИВ:

Рішенням Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 02 грудня 2021 року у задоволенні позовної заяви Комунального закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 12 Жовтоводської міської ради (ЗСО № 12) (52204, Дніпропетровська область, м. Жовті Води, вул. Козацької Слави, буд. 8, код ЄДРПОУ 19438868) до Жовтоводського відділу державної виконавчої служби у Кам`янському районі Дніпропетровської області Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) (52204, Дніпропетровська область, м. Жовті Води, бул. Свободи, буд. 62, код ЄДРПОУ 34582719) про визнання протиправною та скасування постанови відмовлено

Постановою Третього апеляційного адміністративного суду від 16 лютого 2022 року апеляційну скаргу Комунального закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 12 Жовтоводської міської ради (ЗСО № 12) задоволено. Рішення Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 02 грудня 2021 року у справі №160/19093/21 скасовано та прийнято у справі нове судове рішення - позов задоволено. Визнано протиправною та скасовано постанову Жовтоводського відділу державної виконавчої служби у Кам`янському районі Дніпропетровської області Південно-Східного міжрегіонального управління міністерства юстиції (м. Дніпро) від 28.09.2021 про стягнення виконавчого збору ВП№66113801. Стягнуто за рахунок бюджетних асигнувань Жовтоводського відділу державної виконавчої служби у Кам`янському районі Дніпропетровської області Південно-Східного міжрегіонального управління міністерства юстиції (м. Дніпро) ( ЄДРПОУ 34582719) на користь Комунального закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 12 Жовтоводської міської ради (ЗСО № 12) (ЄДРПОУ 19438868) - судові витрати по сплаті судового збору у розмірі 5675,0 грн (п`ять тисяч шістсот сімдесят п`ять гривень).

15 лютого 2023 року Дніпропетровським окружним адміністративним судом по справі видано виконавчий лист щодо стягнення судового збору шляхом його направлення поштою.

11 квітня 2023 року до Дніпропетровського окружного адміністративного суду від Комунального закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №12 Жовтоводської міської ради надійшла заява про заміну сторони виконавчого провадження, відповідно до якої позивач просить суд:

- замінити сторони виконавчого провадження її правонаступником, а саме: замінити Жовтоводський відділ державної виконавчої служби у Кам`янському районі Дніпропетровської області Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) 52204, Дніпропетровська область, м. Жовті Води, буд. Свободи, буд. 62, код ЄДРПОУ: 34582719) на Жовтоводсько-П`ятихатський відділ державної виконавчої служби у Кам`янському районі Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) (52100, Дніпропетровська область, Кам`янський район, м. П`ятихатки, вул. Шевченка, буд. 116, код ЄДРПОУ: 44703616).

Перевіряючи подану заяву, судом встановлено наступне.

Згідно зі статтею 52 Кодексу адміністративного судочинства України, у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії судового процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов`язкові для особи, яку він замінив.

Згідно зі статтею 379 Кодексу адміністративного судочинства України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Відповідно до ст.166 Кодексу адміністративного судочинства України, при розгляді справи судом учасники справи викладають свої вимоги, заперечення, аргументи, пояснення, міркування тощо щодо процесуальних питань у заявах та клопотаннях, а також запереченнях проти заяв і клопотань. Заяви, клопотання і заперечення подаються в письмовій або усній формі. У випадках, визначених цим Кодексом, заяви і клопотання подаються тільки в письмовій формі. Заяви, клопотання і заперечення подаються та розглядаються в порядку, встановленому цим Кодексом. У випадках, коли цим Кодексом такий порядок не встановлений, він встановлюється судом.

Статтею 167 Кодексу адміністративного судочинства України визначено загальні вимоги до форми та змісту письмової заяви, клопотання, заперечення, в якій ч.1 зазначено, що будь-яка письмова заява, клопотання, заперечення повинні містити: 1) повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) особи, яка подає заяву чи клопотання або заперечення проти них, її місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України; 2) найменування суду, до якого вона подається; 3) номер справи, прізвище та ініціали судді (суддів), якщо заява (клопотання, заперечення) подається після постановлення ухвали про відкриття провадження у справі; 4) зміст питання, яке має бути розглянуто судом, та прохання заявника; 5) підстави заяви (клопотання, заперечення); 6) перелік документів та інших доказів (за наявності), що додаються до заяви (клопотання, заперечення); 7) інші відомості, які вимагаються цим Кодексом.

Також, частиною першою статті 167 Кодексу адміністративного судочинства України чітко встановлено, що до заяви, скарги, клопотання чи заперечення, які подаються на стадії виконання судового рішення, в тому числі в процесі здійснення судового контролю за виконанням судових рішень, додаються докази їх надіслання (надання) іншим учасникам справи (провадження).

Судом встановлено, що до заяви позивача, яку подано на стадії виконання судового рішення, не додано доказів її надіслання (надання) іншим учасникам справи (провадження).

Окремо суд зазначає, що до заяви не додано будь-яких документів на підтвердження повноважень особи, яка її підписала, на представництво позивача у суді.

Також суд звертає уваги на те, що позивач просить замінити сторону у виконавчому провадженні, однак не надає будь-яких доказів щодо існування виконавчого провадження. За відсутності відкритого виконавчого провадження законодавством у ч. 4 ст. 379 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено можливість заміни сторони у виконавчому листі.

Отже, суд робить висновок, що заява є такою, що подана без додержання вимог ч.1 ст.167 Кодексу адміністративного судочинства України.

Частиною 2 ст.167 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що якщо заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої цієї статті і ці недоліки не дають можливості її розглянути, або якщо вона є очевидно безпідставною та необґрунтованою, суд повертає таку заяву (клопотання, заперечення) заявнику без розгляду.

Враховуючи, що заява позивача подана без додержання вимог ч.1 ст.167 Кодексу адміністративного судочинства України, суд вважає за необхідне повернути таку заяву заявнику без розгляду.

Керуючись статтями 166, 167 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Заяву Комунального закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №12 Жовтоводської міської ради про заміну сторони виконавчого провадження по справі №160/19093/21 за позовною заявою Комунального закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 12 Жовтоводської міської ради до Жовтоводського відділу державної виконавчої служби у Кам`янському районі Дніпропетровської області Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) про визнання протиправною та скасування постанови - повернути без розгляду.

Ухвала суду набирає законної сили відповідно до ст. 256 Кодексу адміністративного судочинства України та може бути оскаржена в порядку та строки, встановлені ст. 295 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя Н.В. Боженко

Дата ухвалення рішення17.04.2023
Оприлюднено19.04.2023
Номер документу110256820
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправною та скасування постанови

Судовий реєстр по справі —160/19093/21

Ухвала від 16.05.2023

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Боженко Наталія Василівна

Ухвала від 11.05.2023

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Боженко Наталія Василівна

Ухвала від 17.04.2023

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Боженко Наталія Василівна

Постанова від 16.02.2022

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Малиш Н.І.

Ухвала від 31.01.2022

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Малиш Н.І.

Ухвала від 13.01.2022

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Малиш Н.І.

Рішення від 02.12.2021

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Боженко Наталія Василівна

Ухвала від 17.11.2021

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Боженко Наталія Василівна

Ухвала від 22.10.2021

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Боженко Наталія Василівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні