Ухвала
від 10.04.2023 по справі 752/182/23
ГОЛОСІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

752/182/23

УХВАЛА 2/752/3430/23

"10" квітня 2023 р. Голосіївський районний суд м. Києва в складі:

головуючого Чередніченко Н.П.

з учстю секретаря Литвиненко Ю.С.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві в порядку спрощеного позовного провадження клопотання представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Аксаітової Марії Юріївни про відмову від позову в цивільній справі № 752/182/23 за позовом ОСОБА_1 до Закладу освіти "Приватний загальноосвітній навчальний заклад "Мідгард" про стягнення коштів -

в с т а н о в и в:

в провадженні суду перебуває цивільна справа № 752/182/23 за позовом ОСОБА_1 до Закладу освіти "Приватний загальноосвітній навчальний заклад "Мідгард" про стягнення коштів

Ухвалою судді Голосіївського районного суду м. Києва від 17.01.2023 року, у справі було відкрито провадження та призначено розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження без виклику сторін.

22.03.2023 року представник позивача надіслав до суду письмову заяву, в якій просив прийняти відмову від позову, провадження у справі закрити оскільки, відповідач добровільно повернув позивачу кошти , які є предметом судового розгляду .

В судове засідання сторони не з`явились. Про розгляд справи повідомлялись належним чином, в зв`язку з чим суд вважає за можливе розглянути заяву сторони позивача без участі сторін на підставі доказів, які містяться в матеріалах справи.

Суд, дослідивши матеріали справи, вважає за можливе заяву задовольнити за наступних підстав.

Положеннями частини 1 статті 206 ЦПК України передбачено, що позивач може відмовитися від позову на будь-якій стадії провадження у справі, зазначивши про це в заяві по суті справи або в окремій письмовій заяві.

Частиною 3 статті 206 ЦПК України передбачено, що у разі відмови позивача від позову суд постановляє ухвалу про закриття провадження у справі.

Враховуючи викладене, а також приймаючи до уваги те, що позивачем подано заяву про відмову від позову, яка не суперечить вимогам цивільного процесуального законодавства, не порушує права учасників справи, та зі змісту заяви вбачається, що позивачу зрозумілі правові наслідки її подання, суд вважає за необхідне прийняти відмову сторони позивача від позову, закрити провадження у справі, а тому заява сторони позивача підлягає задоволенню.

Відповідно до ч. 4 ст. 255 ЦПК України про закриття провадження у справі суд постановлює ухвалу, якщо позивач відмовився від позову , і відмова прийнята судом.

Керуючись ст.ст. 200, 206, 255, 256, 260-261 ЦПК України, суд, -

у х в а л и в:

прийняти відмову представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Аксаітової Марії Юріївни від позову до відповідача Закладу освіти "Приватний загальноосвітній навчальний заклад "Мідгард" про стягнення коштів

Закрити провадження у цивільній справі № № 752/182/23 за позовом ОСОБА_1 до Закладу освіти "Приватний загальноосвітній навчальний заклад "Мідгард" про стягнення коштів

Роз`яснити позивачу та його представнику адвокату Січевлюку-Врублевському Тарасу Степановичу, що повторне звернення до суду з приводу спору між тими самими сторонами, про той самий предмет, із тих самих підстав, - не допускається.

Ухвала суду може бути оскаржена до Київського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги через Голосіївський районний суд м. Києва протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому ухвали суду.

Головуючий Н.П. Чередніченко

Дата ухвалення рішення10.04.2023
Оприлюднено19.04.2023
Номер документу110263063
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення коштів

Судовий реєстр по справі —752/182/23

Ухвала від 10.04.2023

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Чередніченко Н. П.

Ухвала від 06.03.2023

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Чередніченко Н. П.

Ухвала від 17.01.2023

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Чередніченко Н. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні