Ухвала
від 17.04.2023 по справі 761/29091/21
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/29091/21

Провадження № 2-з/761/177/2023

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про витребування доказів

17 квітня 2023 року Шевченківський районний суд м. Києва

в складі

головуючого судді: Матвєєвій Ю.О.

за участю секретаря Каніковського Б.А.

розглянувши клопотання представника позивача про витребування доказів у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Головного управління Держпраці у Київській області, треті особи КНП «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф міста Києва», Департамент охорони здоров`я виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) про визнання протиправним та скасування акту спеціального розслідування гострого професійного захворювання та встановлення юридичного факту, -

ВСТАНОВИВ:

У березні 2023р. представник позивача звернувся до Шевченківського районного суду м. Києва з вказаною заявою про забезпечення доказів, шляхом їх витребування у Державної установи «Київський міський лабораторний центр Міністерства охорони здоров`я України» Голосіївський міжрайонний відділ лабораторних досліджень, Київської міської психіатричної лікарні №1 ім. Павлова (Територіальне медичне об`єднання «Психіатрія»), Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги №2» Голосіївського району м. Києва.

Так, у відповідності до вимог ч.1 ст.84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

За ч.2 ст.84 ЦПК України у клопотанні повинно бути зазначено: який доказ витребовується; обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати; підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа; вжиті особою, яка подає клопотання, заходи для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу.

Вимогами ч.7 ст.84 ЦПК України особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Також, у відповідності до вимог п.4 ч.5 ст.12 ЦПК України суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом.

Розглядаючи питання про витребування доказів слід зазначити, що необхідність витребування вказаної інформації має значення для вирішення справи.

Враховуючи предмет спору та те, що необхідність отримання вказаних документів сприятиме повному та всебічному встановленню усіх обставин у справі, суд приходить до висновку про витребування доказів у Державної установи «Київський міський лабораторний центр Міністерства охорони здоров`я України» Голосіївський міжрайонний відділ лабораторних досліджень, Київської міської психіатричної лікарні №1 ім. Павлова (Територіальне медичне об`єднання «Психіатрія»), Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги №2» Голосіївського району м. Києва.

Керуючись статтями 12, 84, 353 Цивільного процесуального кодексу України суд,-

У Х В А Л И В :

Клопотання представника позивача про витребування доказів, - задовольнити.

Витребувати від Державної установи «Київський міський лабораторний центр Міністерства охорони здоров`я України» Голосіївський міжрайонний відділ лабораторних досліджень (код ЄДРПОУ 38518296), 03040, м. Київ, вул. Ломоносова, 10: - копії підтверджуючих документів (проведені дослідження, отримані або складені документи тощо) на підставі яких була визначена орієнтовна дата зараження ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , вказана в п. 28 карти епідеміологічного обстеження № 7236 вогнища інфекційного захворювання, а саме «28.10.2020 року.

Витребувати від Київської міської психіатричної лікарні №1 ім. Павлова (Територіальне медичне об`єднання «Психіатрія») (04080, м. Київ, вул. Кирилівська, 103): - перелік співробітників (ПІБ), які перебували на чергуванні в приймальному відділенні Київської міської психіатричної лікарні № 1 ім. І.П.Павлова (Територіальне медичне об`єднання «психіатрія») 02.11.2021 р. та 04.11.2021 року.

Витребувати від Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги №2» Голосіївського району м. Києва (м. Київ, вул. Голосіївська. 53): - належним чином засвідчену копію медичної карти амбулаторного хворого (форма первинної облікової документації №025/о) на ім`я: ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , яка була зареєстрована в АДРЕСА_1 .

Докази прошу надати протягом 15 днів з дня отримання вказаної ухвали.

В разі неподання витребуваних судом доказів у відповідності до п.3 ч.1, ч.2 ст..148 ЦПК України судом може вирішено питання про стягнення з винних осіб штрафу в дохід держави.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала про забезпечення доказів є виконавчим документом та виконується негайно в порядку, встановленому для виконання судових рішень.

Суддя Ю.О. Матвєєва

17 квітня 2023 року

Дата ухвалення рішення17.04.2023
Оприлюднено18.04.2023
Номер документу110263714
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання протиправним та скасування акту спеціального розслідування гострого професійного захворювання та встановлення юридичного факту

Судовий реєстр по справі —761/29091/21

Рішення від 28.11.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Матвєєва Ю. О.

Ухвала від 12.10.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Матвєєва Ю. О.

Ухвала від 17.04.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Матвєєва Ю. О.

Ухвала від 17.04.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Матвєєва Ю. О.

Ухвала від 16.08.2021

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Рибак М. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні