Ухвала
від 17.04.2023 по справі 676/4401/22
КАМ'ЯНЕЦЬ-ПОДІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 676/4401/22

Номер провадження 2/676/387/23

УХВАЛА

17 квітня 2023року м. Кам`янець - Подільський

Кам`янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

в складі: головуючого-судді Бондаря О.О.

з участю секретаря судового засідання Білої І.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду справу за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Гермес», Товариства з обмеженою відповідальністю «ДРЕНКІТЕН», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог: Відділ ДВС у місті Кам`янці-Подільському Кам`янець-Подільського району Хмельницької області ЦМУ МЮ (м.Київ) про визнання недійсним договору,-

в с т а н о в и в:

В провадженні Кам`янець-Подільського міськрайонного суду Хмельницької області перебуває справа за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Гермес», Товариства з обмеженою відповідальністю «ДРЕНКІТЕН», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог: Відділ ДВС у місті Кам`янці-Подільському Кам`янець-Подільського району Хмельницької області ЦМУ МЮ (м.Київ) про визнання недійсним договору.

16 березня 2023 року на адресу суду надійшло клопотання представника відповідача ТОВ «ДРІНКІТЕН» адвоката Бринцевої С.С. про передачу справи за підсудністю, в обгрнутування якої вказує, що ОСОБА_1 подала даний позов до двох юридичних осіб, які мають юридичну адресу у місті Харкові, про що свідчить інформація з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, а тому просить суд передати справу на розгляд іншому суду у м. Харкові, оскільки справа вищевказана справа належить до територіальної юрисдикції іншого суду м.Харкова. Вказану заяву просить розглядати у її відсутності.

Представник позивача подав заяву , в якій просить в задоволенні клопотання про передачу справи за підсудністю відмовити в зв`язку з тим, що спори з приводу нерухомого майна розглядаються виключно за місцезнаходженням цього майна.

Сторони в судове засідання не з`явилися.

Відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Відповідно до ч. 2ст. 27 ЦПК України, позови до юридичних осіб пред`являються в суд за їхнім місцезнаходженням згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань..

Відповідно до ч. 1ст. 30 ЦПК України позови, що виникають із приводу нерухомого майна, пред`являються за місцезнаходженням майна або основної його частини.

До позовів, що виникають з приводу нерухомого майна, належать, зокрема, позови про визнання правочину з нерухомістю недійсним; про звернення стягнення на нерухоме майно.

Враховуючи, що в оспорюваному договорі вказано про відступлення права вимоги на нерухоме майно , в тому числі : дачний будинок в кооперативі кабельник та земельну ділянку. яка закріплена за ним. 1/2 частину житлового будинку по АДРЕСА_1 , в задоволенні клопотання про направлення справи за підсудністю слід відмовити.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 30, 258 - 260 ЦПК України, суд, -

у х в а л и в:

В задоволенні клопотання представника ТОВ «ДРІНКІТЕН» адвоката Бринцевої С.С. про передачу справи за підсудністю відмовити.

На ухвалу може бути подана апеляційна скарга протягом 15 днів з дня складання повного тексту ухвали.

Суддя Кам`янець-Подільського

міськрайонного суду Бондар О.О.

Дата ухвалення рішення17.04.2023
Оприлюднено19.04.2023
Номер документу110264827
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання недійсним договору

Судовий реєстр по справі —676/4401/22

Рішення від 03.10.2023

Цивільне

Кам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

Бондар О. О.

Ухвала від 27.06.2023

Цивільне

Кам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

Бондар О. О.

Ухвала від 17.04.2023

Цивільне

Кам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

Бондар О. О.

Ухвала від 01.03.2023

Цивільне

Кам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

Бондар О. О.

Ухвала від 13.10.2022

Цивільне

Кам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

Бондар О. О.

Ухвала від 25.08.2022

Цивільне

Кам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

Бондар О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні