Ухвала
від 21.03.2023 по справі 621/389/23
ЗМІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про закриття підготовчого провадження

та призначення справи до судового розгляду по суті

Справа № 621/389/23

Провадження 2/621/328/23

21 березня 2023 року м. Зміїв Харківської області

Зміївський районний суд Харківської області у складі:

головуючого - судді В.Філіп`євої,

секретаря судового засідання А.Лацько

учасники справи:

позивач ОСОБА_1

відповідачі:

1) ОСОБА_2 (не з`явилася)

2)Слобожанська селища рада Чугуївського району Харківської області (представник не з`явився)

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на боці позивача: Зміївська державнанотаріальна контораХарківської області (представник не з`явився)

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі суду цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Слобожанської селищної ради Чугуївського району, третя особа Зміївська державна нотаріальна контора,

про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини,

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до Зміївського районного суду з вказаною позовною заявою, в якому просив визначити йому додатковий строк для подання заяви про прийняття спадщини після ОСОБА_3 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 , строком на два місяці.

Ухвалою Зміївського районного суду Харківської області від 20.02.2023 року відкрито провадження у цивільній справі та призначено підготовче засідання. Витребувано зі Зміївської державної нотаріальної контори інформацію про те, чи звертався будь-хто до нотаріальної контори з заявами про прийняття спадщини (в тому числі з заявами про відкликання заяв про прийняття спадщини) після смерті ОСОБА_3 та завірену належним чином копію спадкової справи.

В підготовче засідання учасники справи не з`явились, про дату, час і місце його проведення повідомлялись належним чином.

Позивач до канцелярії суду надав заяву про проведення підготовчого судового засідання без його участі та без здійснення фіксації засідання технічними засобами, просив закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті.

Відповідач ОСОБА_4 та представник відповідача Слобожанської селищної ради Чугуївського району Харківської області у судове засідання не з`явилися, подали до суду заяву, в якій просили проводити розгляд справи за їх відсутності представника.

Відповідно до ч.1 ст.223 ЦПК України, неявка у судове засідання будь-якого учасника справи за умови, що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання, не перешкоджає розгляду справи по суті.

В зв`язку з неявкою в судове засідання всіх учасників справи, на підставі ч.2 ст.247 ЦПК України, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Дослідивши питання, які належить вирішити суду під час підготовчого засідання в порядку ст.ст. 196-197, 200 ЦПК України, суд зазначає наступне:

Згідно статті 189 ЦПК України, завданнями підготовчого провадження є: 1) остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; 2) з`ясування заперечень проти позовних вимог; 3) визначення обставин справи, які підлягають встановленню та зібрання відповідних доказів; 4) вирішення відводів; 5) визначення порядку розгляду справи; 6) вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Підстав для залишення позовної заяви без розгляду чи закриття провадження у справі, визначених п.п. 1, 2 ч. 2 ст. 200 ЦПК України, не вбачається. Судом визначено остаточний предмет спору та характер спірних правовідносин, склад учасників процесу, витребувані докази, в отриманні яких позивачі мали труднощі. Клопотань про призначення експертизи, забезпечення доказів, виклик свідків, тощо, від учасників справи не надходило.

Таким чином, судом у підготовчому судовому засіданні вчинено всі процесуальні дії, необхідні для правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи, в зв`язку з чим належить закрити підготовче судове засідання та призначити справу до судового розгляду по суті з викликом учасників справи в судове засідання.

Відповідно до п.3 ч.2 ст.200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Керуючись ст.ст. 128, 189, 196-198, 200, 223, 247, 261 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Закрити підготовче провадження по цивільній справі.

Призначити справу до судового розгляду по суті на 12:00годину 18квітня 2023року в приміщенні Зміївського районного суду Харківської області за адресою: Харківська область, м. Зміїв, вул. Адміністративна, 6.

В судове засідання викликати учасників справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали складено 21.03.2023.

Суддя В.Філіп`єва

СудЗміївський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення21.03.2023
Оприлюднено19.04.2023
Номер документу110265745
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за заповітом

Судовий реєстр по справі —621/389/23

Рішення від 18.04.2023

Цивільне

Зміївський районний суд Харківської області

Філіп'єва В. В.

Ухвала від 21.03.2023

Цивільне

Зміївський районний суд Харківської області

Філіп'єва В. В.

Ухвала від 20.02.2023

Цивільне

Зміївський районний суд Харківської області

Філіп'єва В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні