Рішення
від 18.04.2023 по справі 692/280/23
ДРАБІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 692/280/23

Провадження № 2-о/692/7/23

18.04.23

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 квітня 2023 року Драбівський районний суд Черкаської області в складі: головуючого судді - Чепурного О.П., при секретарі - Бубир В.М., за участю заявника - ОСОБА_1 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в смт Драбів цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи - Драбівський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Золотоніському районі Черкаської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Київ), Драбівська державна нотаріальна контора, про встановлення факту батьківства, -

ВСТАНОВИВ:

До суду звернулась заявниця з заявою про встановлення факту батьківства. Заява мотивована тим, що вона народилася ІНФОРМАЦІЯ_1 в с. Драбівський радгосп Драбівського району Черкаської області. Її батьками були ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 та ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , які перебували в шлюбі з 12.06.1971 року. ІНФОРМАЦІЯ_4 народився брат заявниці ОСОБА_4 . ІНФОРМАЦІЯ_5 їхній батько ОСОБА_2 помер. Після його смерті заявниця звернулась до нотаріуса з заявою про прийняття спадщини, проте після перевірки документів виявилось, що в її свідоцтві про народження у графі батько помилково вказано прізвище батька « ОСОБА_2 » замість вірного « ОСОБА_2 », що унеможливлює підтвердження родинного зв`язку з батьком. Встановлення факту родинних відносин необхідно заявниці для оформлення спадщини після смерті батька.

В судовому засіданні заявниця підтримала заяву, просила її задовольнити, пояснила суду, що виросла у сім?ї з батьком та матір?ю, прізвища яких були по різному перекладені в їх документах, через що є труднощі в оформленні спадщини після смерті батька.

Драбівський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Золотоніському районі Черкаської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Київ) в судове засідання не з?явився.

Драбівська державна нотаріальна контора надала заяву в якій вказала, що документи, належність яких просить встановити заявниця ними не видавались, а тому вони не мають відношення до заяви.

Дослідивши матеріали справи, вислухавши заявницю, свідків, суд дійшов до наступного.

Згідно копії паспорту заявниці її ПІП - ОСОБА_1 , вона народилася ІНФОРМАЦІЯ_6 в с-щі Драбове-Барятинське Драбівського району Черкаської області. З копії свідоцтва про народження ОСОБА_1 вбачається, що вона народилася ІНФОРМАЦІЯ_6 , її батьками є ОСОБА_2 та ОСОБА_3 , місце народження Драбівський радгосп Драбівського району Черкаської області. Відповідно до копії свідоцтва про укладення шлюбу у 1989 році заявниця змінила прізвище з ОСОБА_1 на ОСОБА_1 .

Згідно копії свідоцтва про народження серія НОМЕР_1 , в якому дані записані російською мовою, та зазначено, що « ОСОБА_2 » народився ІНФОРМАЦІЯ_7 в Рудківській сільській раді Гребінківського району Полтавської області. Згідно копії паспорта серія НОМЕР_2 ОСОБА_2 народився ІНФОРМАЦІЯ_7 в с. Рудка Гребінківського району Полтавської області. Відповідно до копії свідоцтва про смерть ОСОБА_2 помер ІНФОРМАЦІЯ_5 .

Довідкою, виданою виконавчим комітетом Драбівської селищної ради Золотоніського району Черкаської області від 29.03.2023 року №136, підтверджено, що ОСОБА_1 з 1972 року перебувала на реєстраційному обліку та проживала в АДРЕСА_1 разом з матір`ю ОСОБА_3 , батьком ОСОБА_2 та братом ОСОБА_4 .

Допитаний свідок ОСОБА_9 пояснив суду, що він є чоловіком заявниці та з дитинства знав її сім?ю, ОСОБА_1 проживала з батьками на прізвище ОСОБА_2 по АДРЕСА_1 , її батьком був ОСОБА_2 , 1950 року народження. Свідок ОСОБА_10 пояснила суду, що вона є рідною сестрою матері заявниці, заявниця є її племінницею, а її батьком дійсно є ОСОБА_2 . Судом досліджено фотознімки на яких заявниця перебуває в колі своїх рідних, з її пояснень на фотознімках вона поряд з батьком ОСОБА_2 .

Досліджені докази, а саме покази свідків, письмові докази та фотознімки підтверджуються той факт, що батьком ОСОБА_1 є ОСОБА_2 , а встановлення даного факту заявниці необхідно для оформлення спадщини після смерті батька.

Керуючись ст.258-259, 263-265, 315, 319 ЦПК України, суд, -

ВИРІШИВ:

Заяву ОСОБА_1 , заінтересовані особи - Драбівський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Золотоніському районі Черкаської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Київ), Драбівська державна нотаріальна контора, про встановлення факту батьківства - задовольнити.

Встановити факт, що померлий ІНФОРМАЦІЯ_8 в селищі Драбове-Барятинське Золотоніського району Черкаської області ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_9 є рідним батьком ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_10 .

Рішення може бути оскаржено до Черкаського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня проголошення тексту рішення.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

Головуючий

СудДрабівський районний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення18.04.2023
Оприлюднено20.04.2023
Номер документу110292232
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них: інших фактів, з них:.

Судовий реєстр по справі —692/280/23

Рішення від 18.04.2023

Цивільне

Драбівський районний суд Черкаської області

ЧЕПУРНИЙ О. П.

Ухвала від 29.03.2023

Цивільне

Драбівський районний суд Черкаської області

ЧЕПУРНИЙ О. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні