Ухвала
від 18.04.2023 по справі 346/1930/23
КОЛОМИЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 346/1930/23

Провадження № 2/346/961/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 квітня 2023 р.м. Коломия

Суддя Коломийського міськрайонного суду Івано-Франківської області Коваленко Д.С., розглядаючи позовну заяву ОСОБА_1 , який діє в інтересах ОСОБА_2 , до Комунального некомерційного підприємства «Щастинська міська лікарня» Щастинської міської військово-цивільної адміністрації Щастинського району Луганської області про визнання незаконним та скасування наказу про звільнення, поновлення на посаді та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу,

в с т а н о в и в:

ОСОБА_1 , який діє в інтересах ОСОБА_2 , звернувся до Коломийського міськрайонного суду Івано-Франківської області, з позовною заявою до Комунального некомерційного підприємства «Щастинська міська лікарня» Щастинської міської військово-цивільної адміністрації Щастинського району Луганської області, якою просить:

- визнати незаконним та скасувати наказ Комунального некомерційного підприємства «Щастинська міська лікарня» Щастинської міської військово-цивільної адміністрації Щастинського району Луганської області від 28.03.2022 року № 14-дк про звільнення ОСОБА_2 з посади сестри медичного стаціонару приймального відділення, на підставі п.1 ст. 36 Кодексу законів про працю України, за угодою сторін;

- поновити ОСОБА_2 на посаді сестри медичного стаціонару приймального відділення Комунального некомерційного підприємства «Щастинська міська лікарня» Щастинської міської військово-цивільної адміністрації Щастинського району Луганської області;

- стягнути з Комунального некомерційного підприємства «Щастинська міська лікарня» Щастинської міської військово-цивільної адміністрації Щастинського району Луганської області на користь ОСОБА_2 середній заробіток за час вимушеного прогулу.

Підставою позову вказує порушення трудового законодавства відповідачем при його звільненні.

Вимоги, яким повинна відповідати будь-яка позовна заява, передбачені статтями175і177 Цивільного процесуального кодексу України(надалі за текстом -ЦПК України). Однак суд констатує, що позовна заява подана без додержання усіх вказаних вимог. Зокрема, представник позивача повинен був зазначити у позові, які докази підтверджують ту обставину, що сторони саме на дату прийняття наказу (а це - 28.03.2022 року) перебували в абсолютно інших локаціях країни, і що позивач, вже був у селі Кіданч Коломийського району Івано-Франківської області, а також не тільки зазначити а й додати докази, які це підтверджують. Але у позові не вказано і до нього не надано будь-яких доказів, що підтверджують вказані обставини (як того вимагає пункт 5 частини 3 статті175та частина 5 статті177 ЦПК України).

Тож враховуючи такий недолік, позовну заяву слід залишити без руху, але встановити позивачу строк у десять днів, протягом якого він має право подати до суду нову позовну заяву із зазначенням та доданням доказів, що підтверджують вказані обставини. Позивач має право не подавати новий позов і докази у тому випадку, якщо він не може самостійно отримати необхідні докази, але тоді він повинен подати клопотання про витребування конкретних доказів, які підтверджують вказані обставини, на умовах, передбачених статтями 83 і 84 ЦПК України.

При цьому суд відзначає, що він вимушений залишити позов без руху з наведеної підстави, оскільки обставини, на які посилається позивач, на підтвердження яких не вказує і не подає докази, що їх підтверджують, є підставами його позову, якими він обгрунтовує незаконність наказу про його звільнення, а вони повинні доводитись саме позивачем. До того ж докази, подаються позивачем одразу із поданням позову.

Отже, керуючись статтями2,19,23,27,28,34,42,43,48,49,76-83,95,174-177,184-187,258-261,351-355 Цивільного процесуального кодексу України, суд

п о с т а н о в и в:

Позовну заяву ОСОБА_1 , який діє в інтересах ОСОБА_2 , до Комунального некомерційного підприємства «Щастинська міська лікарня» Щастинської міської військово-цивільної адміністрації Щастинського району Луганської області про визнання незаконним та скасування наказу про звільнення, поновлення на посаді та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу - залишити без руху.

Встановити позивачу строк у десять днів (з дня отримання копії цієї ухвали), протягом якого він має право усунути недолік своєї позовної заяви шляхом подання до Коломийського міськрайонного суду Івано-Франківської області нової позовної заяви із зазначенням та доданням доказів, що підтверджують ті обставини, що позивач і відповідач на дату прийняття оспорюваного наказу перебували в абсолютно інших локаціях країни, а також, що позивач вже був у селі Кіданч Коломийського району Івано-Франківської області. Проте у випадку неможливості подання таких доказів, позивач має право не подавати новий позов і докази, але повинен подати клопотання про витребування конкретних доказів, які підтверджують вказану обставину на умовах, передбачених статтями 83 і 84 ЦПК України.

Роз`яснити позивачу, що якщо у встановлений строк, позивач не усуне зазначені в ухвалі недоліки, позовна заява буде вважатись неподаною та повернута позивачу.

Повернення позовної заяви у такому випадку не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

Ухвала, окремо від рішення суду, оскарженню не підлягає.

Ухвала набираєзаконної силиз моментуїї підписаннясуддею.

Суддя Коваленко Д. С.

Дата ухвалення рішення18.04.2023
Оприлюднено20.04.2023
Номер документу110295486
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин, з них про поновлення на роботі

Судовий реєстр по справі —346/1930/23

Рішення від 08.12.2023

Цивільне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Коваленко Д. С.

Рішення від 08.12.2023

Цивільне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Коваленко Д. С.

Ухвала від 02.05.2023

Цивільне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Коваленко Д. С.

Ухвала від 18.04.2023

Цивільне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Коваленко Д. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні