Ухвала
від 19.04.2023 по справі 517/177/23
ФРУНЗІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 517/177/23

Провадження № 2/517/56/2023

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

про призначення експертизи

19 квітня 2023 рокусмт. Захарівка

Фрунзівський районний суд Одеської області в складі:

головуючого судді Гончар І.В., при секретарі Заболотній Л.В.,

за участі: позивача - ОСОБА_1 ,

відповідача - ОСОБА_2 ,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні клопотання позивача ОСОБА_1 про призначення судово - генетичної експертизи по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог: Захарівський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Роздільнянському районі Одеської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса), про виключення з актового запису про народження дитини відомостей про чоловіка як батька дитини,

В С Т А Н О В И В:

В провадженні суду перебуває справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог: Захарівський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Роздільнянському районі Одеської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса), про виключення з актового запису про народження дитини відомостей про чоловіка як батька дитини.

Позивач ОСОБА_1 звернувся до суду з клопотанням про призначення судово - генетичної експертизи.

Позивач в судовому засідані клопотання підтримав в повному обсязі.

Відповідач у судовому засіданні не заперечувала проти задоволення вищевказаного клопотання.

Вивчивши матеріали справи, суд вважає, що клопотання підлягає задоволенню. Відповідно до частини третьої статті 102 ЦПК України, висновок експерта може бути підготовлений на замовлення учасника справи або на підставі ухвали суду про призначення експертизи. Так, згідно ч. 1 ст. 103ЦПК Українисуд призначає експертизу у справі для з`ясування обставин, що мають значення для справи, необхідні спеціальні знання у сфері іншій, ніж право, без яких встановити відповідні обставини неможливо. Відповідно до ч. 4 ст. 104ЦПК Українипитання, з яких має бути проведена експертиза, що призначається судом, визначаються судом. Враховуючи, що для з`ясування обставин, що мають значення для справи, необхідні спеціальні знання у сфері іншій, ніж право, без яких встановити відповідні обставини неможливо, то суд дійшов висновку, що клопотання представника позивача про призначення судово- генетичної експертизи підлягає задоволенню.

П.5 ч.1 ст.252 ЦПК України передбачає, що суд може за заявою учасника справи, а також з власної ініціативи зупинити провадження у справі у випадках…5) призначення судом експертизи.

Оскільки для проведення зазначеної експертизи потрібен значний проміжок часу, на час проведення експертизи провадження у справі слід зупинити.

Керуючись ст.ст.259-260 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Призначити по справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог: Захарівський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Роздільнянському районі Одеської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса), про виключення з актового запису про народження дитини відомостей про чоловіка як батька дитини, судово - генетичну експертизу, на вирішення якої поставити питання:

- чи є ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , біологічним батьком дитини (хлопчика) ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Проведення експертизи доручити КП "Одеському обласному бюро судово-медичної експертизи" (пров. Валіховський, 4, м. Одеса, 65082), попередивши експертів про кримінальну відповідальність за ст. ст. 384, 385 КК України.

Витрати по проведенню експертизи покласти на ОСОБА_1 .

Провадження у справі зупинити на час проведення експертизи.

Відповідно до положень ч.1 та ч.2 ст.354 Цивільного процесуального кодексу України, апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на ухвалу суду якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя: І.В. Гончар

СудФрунзівський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення19.04.2023
Оприлюднено20.04.2023
Номер документу110296792
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин

Судовий реєстр по справі —517/177/23

Ухвала від 10.07.2023

Цивільне

Фрунзівський районний суд Одеської області

Гончар І. В.

Ухвала від 28.06.2023

Цивільне

Фрунзівський районний суд Одеської області

Гончар І. В.

Ухвала від 31.05.2023

Цивільне

Фрунзівський районний суд Одеської області

Гончар І. В.

Ухвала від 19.04.2023

Цивільне

Фрунзівський районний суд Одеської області

Гончар І. В.

Ухвала від 29.03.2023

Цивільне

Фрунзівський районний суд Одеської області

Гончар І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні