Ухвала
від 18.04.2023 по справі 753/1523/22
ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КИЄВА

справа № 753/1523/22

провадження № 2/753/1051/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"18" квітня 2023 р. Дарницький районний суд м. Києва в складі:

головуючого судді КОЛЕСНИКА О.М.

при секретарі ДЯДЕЙКО К.О.

за участю представника відповідача Павленка О.В.

представника відповідача Конюхова Є.А.

розглянувши в порядку спрощеного позовного провадження у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві цивільну справу за позовом ОСОБА_2 до Товариства з обмеженою відповідальністю «А-ТЕК ТРАНС», ОСОБА_3 про стягнення шкоди, заподіяної при ДТП

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Дарницького районного суду м. Києва перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_2 до Товариства з обмеженою відповідальністю «А-ТЕК ТРАНС», ОСОБА_3 про стягнення шкоди, заподіяної при ДТП.

В судовому засіданні судом було поставлено на обговорення питання про залучення в якості третьої особи - Приватне акціонерне товариство «Страхова група «Ю.БІ.АЙ-КООП», оскільки цивільно-правова відповідальність Товариства з обмеженою відповідальністю «А-ТЕК ТРАН» застрахована у даній страховій компанії, у в зв`язку з чим рішення суду у даній справі може вплинути на її права та обов`язки.

Представники відповідачів не заперечували проти залучення даної страхової компанії до участі у справі.

У відповідності до вимог статті 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи. У заявах про залучення третіх осіб і в заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі. Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Вислухавши думку представників відповідача, враховуючи предмет поданого позову, суд приходить до висновку, про необхідність залучення до участі в справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - Приватного акціонерного товариства «Страхова група «Ю.БІ.АЙ-КООП».

У відповідності до вимог ст. 28 ЦПК України суд вважає за необхідне встановити строки для подання пояснень щодо позову.

На підставі викладеного та керуючись стст. 28, 53, 278, 279 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Залучити в якості третьої особи, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору - Приватне акціонерне товариство «Страхова група «Ю.БІ.АЙ-КООП» до участі в справі за позовом ОСОБА_2 до Товариства з обмеженою відповідальністю «А-ТЕК ТРАНС», ОСОБА_3 про стягнення шкоди, заподіяної при ДТП.

Надіслати третій особі копію позовної заяви з доданим до неї документами та надати третій особі право на подання пояснень щодо позову, з викладенням своїх аргументів і міркувань на підтримку або заперечення проти позову, протягом десяти днів з дня вручення ухвали з відповідними додатками.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СУДДЯ: КОЛЕСНИК О.М.

Дата ухвалення рішення18.04.2023
Оприлюднено20.04.2023
Номер документу110302930
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення шкоди, заподіяної при ДТП

Судовий реєстр по справі —753/1523/22

Рішення від 10.10.2023

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Колесник О. М.

Ухвала від 18.04.2023

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Колесник О. М.

Ухвала від 08.02.2023

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Колесник О. М.

Ухвала від 03.02.2022

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Колесник О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні