Ухвала
від 14.04.2023 по справі 127/10774/23
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №127/10774/23

Провадження №1-кп/127/339/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14 квітня 2023 року Вінницький міський суд Вінницької області

в складі головуючого судді ОСОБА_1 ,

за участю секретаря ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

обвинуваченої ОСОБА_4 ,

законного представника обвинуваченої ОСОБА_5 ,

захисника обвинуваченого ОСОБА_6

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Вінниці кримінальне провадження № 12018020010003627 по обвинуваченню

ОСОБА_4 ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженки Вінницької області Немирівського району смт. Брацлав, проживаючої за адресою: АДРЕСА_1 , у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 185 КК України, -

Встановив:

В провадженні Вінницького міського суду Вінницької області перебуває кримінальне провадження по обвинуваченню ОСОБА_4 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 185 КК України.

Прокурор всудовому засіданнізаявила письмовеклопотання прообрання ОСОБА_4 запобіжного заходуу видідомашнього арештув певнийперіод доби,оскільки ОСОБА_4 обвинувачується увчиненні нетяжкогозлочину, неодноразово не з`являлася до суду, чим перешкоджала розгляду кримінального провадження, неодноразові ухвали суду про привід обвинуваченої, належним чином також не виконувались. В подальшому може ухилятися від суду, вчиняти інші кримінальні правопорушення, перешкоджати розгляду кримінального провадження іншим чином.

Обвинувачена, її законний представник та захисник адвокат ОСОБА_6 проти обрання відносно ОСОБА_4 запобіжного заходу у виді домашнього арешту в певний період доби не заперечили.

Заслухавши клопотання прокурора, врахувавши думки учасників судового провадження, дослідивши матеріали кримінального провадження, суд приходить до наступного.

Вирішення питання про обрання запобіжного заходу судом відбувається в порядку, передбаченому главою 18 КПК України.

Вирішуючи питання про обрання запобіжного заходу або його зміну, крім наявності ризиків, зазначених у ст. 177 КПК, суд на підставі наданих сторонами кримінального провадження матеріалів зобов`язаний оцінити в сукупності всі обставини, у тому числі відповідно до ст.178КПК України, а саме:

1) вагомість наявних доказів про вчинення підозрюваним, обвинуваченим кримінального правопорушення; 2) тяжкість покарання, що загрожує відповідній особі у разі визнання підозрюваного, обвинуваченого винуватим у кримінальному правопорушенні, у вчиненні якого він підозрюється, обвинувачується; 3) вік та стан здоров`я підозрюваного, обвинуваченого; 4) міцність соціальних зв`язків підозрюваного, обвинуваченого в місці його постійного проживання, у тому числі наявність в нього родини й утриманців; 5) наявність у підозрюваного, обвинуваченого постійного місця роботи або навчання; 6) репутацію підозрюваного, обвинуваченого; 7) майновий стан підозрюваного, обвинуваченого; 8) наявність судимостей у підозрюваного, обвинуваченого; 9) дотримання підозрюваним, обвинуваченим умов застосованих запобіжних заходів, якщо вони застосовувалися до нього раніше; 10) наявність повідомлення особі про підозру у вчиненні іншого кримінального правопорушення; 11) розмір майнової шкоди, у завданні якої підозрюється, обвинувачується особа, або розмір доходу, в отриманні якого внаслідок вчинення кримінального правопорушення підозрюється, обвинувачується особа, а також вагомість наявних доказів, якими обґрунтовуються відповідні обставини.

Відповідно до вимог ст. 181 КПК України, домашній арешт полягає в забороні підозрюваному, обвинуваченому залишати житло цілодобово або у певний період доби. Домашній арешт може бути застосовано до особи, яка підозрюється або обвинувачується у вчиненні злочину, за вчинення якого законом передбачено покарання у виді позбавлення волі.

Дослідивши матеріали кримінального провадження, врахувавши відомості, які надійшли від обвинуваченої ОСОБА_4 , суд вбачає за доцільне застосувати до обвинуваченої ОСОБА_4 міру запобіжного заходу у виді домашнього арешту в певний період доби, з покладанням на обвинувачену певних обов`язків, оскільки суд оцінює суспільну небезпечність кримінального правопорушення, яке ОСОБА_4 інкримінується, можливість переховуватися від суду, перешкоджати розгляду кримінального провадження іншим чином та імовірну можливість продовження обвинуваченою протиправної поведінки в подальшому.

Враховуючи наведене та керуючись ст.ст. 176 - 178, 181, 194, 196, 331 КПК України, суд -

Ухвалив

Клопотання прокурора про обрання відносно ОСОБА_4 запобіжного заходу у виді домашнього арешту в певний період доби задовольнити.

Обрати відносно ОСОБА_4 ІНФОРМАЦІЯ_1 міру запобіжного заходу у виді домашнього арешту в нічний період доби з 22.00 год. по 06.00 год. строком на 60 днів.

Покласти на обвинувачену ОСОБА_4 ІНФОРМАЦІЯ_1 обов`язки:

1)заборонити ОСОБА_4 ІНФОРМАЦІЯ_1 , залишати своє житло за адресою: АДРЕСА_1 , в період доби з 22.00 год. по 06.00 год.;

2)з`являтися на виклик суду, а вразі неможливості з`явитися через поважні причини завчасно повідомляти про це суд;

3)повідомляти суд про зміну свого місця проживання та місця роботи;

4)утримуватися від спілкування із свідками.

Строк дії ухвали суду 60 днів до 12.06.2023 включно.

Копію ухвали направити до Тульчинського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції у Вінницькій області, для відома та виконання.

Ухвала є остаточною та оскарженню не підлягає.

Суддя:

СудВінницький міський суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення14.04.2023
Оприлюднено20.04.2023
Номер документу110303724
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини проти власності Крадіжка

Судовий реєстр по справі —127/10774/23

Ухвала від 24.04.2023

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Шлапак Д. О.

Ухвала від 14.04.2023

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Шлапак Д. О.

Ухвала від 14.04.2023

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Шлапак Д. О.

Ухвала від 14.04.2023

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Шлапак Д. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні