Ухвала
від 19.04.2023 по справі 344/6702/23
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 344/6702/23

Провадження № 2-о/344/218/23

УХВАЛА

про прийняття заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

19 квітня 2023 року м. Івано-Франківськ

Суддя Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області Кіндратишин Л.Р., ознайомившись із заявою Комунального некомерційного підприємства «Обласний заклад з надання психіатричної допомоги Івано-Франківської обласної ради» про примусову госпіталізацію ОСОБА_1 в психіатричний заклад,-

В С Т А Н О В И Л А:

Представник Комунального некомерційного підприємства «Обласний заклад з надання психіатричної допомоги Івано-Франківської обласної ради» лікар-психіатр Гладка Ірина Вікторівна звернулася із заявою про госпіталізацію ОСОБА_1 в психіатричний заклад у примусовому порядку.

Згідно з протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями, 19.04.2023 о 14 год. 43 хв. справу передано судді Кіндратишин Л.Р.

Дана заява відповідає вимогам ст. 339-340 ЦПК України та підсудна розгляду Івано-Франківському міському суду.

Згідно ч. 3 ст. 294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені цим розділом.

Згідно із ч. ч. 1, 3ст. 15 ЦПК Україниучасники справи мають право користуватися правничою допомогою. Безоплатна правнича допомога надається в порядку, встановленому законом, що регулює надання безоплатної правничої допомоги.

Відповідно до ст.ст. 13, 14Закону України «Про безоплатну правову допомогу»особи, щодо яких суд розглядає справу про надання психіатричної допомоги в примусовому порядку, мають право на безоплатну вторинну правову допомогу у виді здійснення представництва їх інтересів, зокрема, в судах.

Згідно з п. 1 ч. 1 ст. 15, ч. 1 ст. 16Закону України «Про безоплатну правову допомогу»суб`єктами надання безоплатної вторинної правової допомоги в Україні є, зокрема, регіональні обласні центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Тому,сприяючи учаснику судового процесу в реалізації ним прав, слід доручити призначення адвоката для здійснення представництва інтересів ОСОБА_1 , так відомості про наявність у неї законного представника відсутні, з метою забезпечення дотримання прав останньої суддя вважає за необхідне призначити адвоката Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області з числа адвокатів з надання безоплатної вторинної правової допомоги для здійснення представництва її інтересів в суді.

Керуючись ст. ст. 15,187,212, 339-341 ЦПК України,

П О С Т А Н О В И Л А:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі за заявою Комунального некомерційного підприємства «Обласний заклад з надання психіатричної допомоги Івано-Франківської обласної ради» про примусову госпіталізацію ОСОБА_1 в психіатричний заклад.

Призначити судовий розгляд на 19 квітня 2023 року о 16 год. 30 хв., який буде проводитися у складі судді та двох присяжних в приміщенні Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області (зал №8, вул. Грюнвальдська, буд. 11, м. Івано-Франківськ Івано-Франківської області).

Залучити для здійснення представництва Боговської Орисі Михайлівни адвокатів з числа адвокатів Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області під час розгляду заяви про примусову госпіталізацію до закладу з надання психіатричної допомоги, для примусового лікування, в судовому засіданні.

Зобов`язати директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області забезпечити участь адвоката у судовому засіданні, яке відбудеться 19 квітня 2023 року о 16 год. 30 хв.

Копію ухвали направити до Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в місті Івано-Франківську.

Про час та місце судового розгляду повідомити заявника представника психіатричного закладу, лікаря-психіатра, законного представника та прокурора.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя

Івано-Франківського міського суду Кіндратишин Л.Р.

Дата ухвалення рішення19.04.2023
Оприлюднено21.04.2023
Номер документу110308949
СудочинствоЦивільне
Сутьпримусову госпіталізацію ОСОБА_1 в психіатричний заклад

Судовий реєстр по справі —344/6702/23

Рішення від 20.04.2023

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Кіндратишин Л. Р.

Рішення від 20.04.2023

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Кіндратишин Л. Р.

Ухвала від 19.04.2023

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Кіндратишин Л. Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні