Ухвала
від 20.03.2023 по справі 127/1813/18
ІРПІНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 127/1813/18

Провадження №2/367/2041/2023

УХВАЛА

Іменем України

20 березня 2023 року Ірпінський міський суд Київської області в складі:

головуючого судді Шестопалової Я.В.,

за участі секретаря с/з Главатчук Д.Д.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні Ірпінського міського суду Київської області клопотання представника ОСОБА_1 адвоката Верчика Ігоря Євгенійовича про залучення співвідповіча,-

в с т а н о в и в:

В провадженні Ірпінського міськогосуду Київськоїобласті перебуває цивільна справа № 127/1813/18 за позовною заявою ОСОБА_1 до Акціонерного товариства «Брокбізнесбанк», третя особа: Приватний нотаріус Вінницького міського нотаріального округу Суханова Тетяна Олександрівна про визнання іпотеки припиненою та зобов`язання вчинити дії.

До суду від представника ОСОБА_1 адвоката Верчика Ігоря Євгенійовича про залучення співвідповіча. Заяву мотивує тим, що за час знаходження даної справи у Ірпінському міському суді Київської області, відповідно до інформації з ЄДРПОУ акціонерний банк «БРОКБІЗНЕСБАНК», що виступає Відповідачем у даній справі ліквідовано, в результаті чого провадженні у справі було закрито. 29 липня 2021 року Ірпінським міським судом Київської області постановлено ухвалу у справі №127/1813/18, якою було закрито провадження по справі за позовом ОСОБА_1 до Акціонерного банка «Брокбізнесбанк», третя особа: Приватний нотаріус Вінницького міського нотаріального округу Суханова Тетяна Олександрівна про визнання іпотеки припиненою та зобов`язання вчинити дії. Для з`ясування всіх обставин в тому числі відомостей, які підлягали доказування у даній справі Позивач звертався до Національного банку України з заявою. Листом НБУ від 21.02.2023 Позивача повідомлено, про відсутність права вимоги за кредитним договором №179S-79/08, до нового кредитора, а також відсутності кредитної справи та заборгованості ОСОБА_1 перед АТ «Брокбізнесбанк».

В судове засідання учасники процесу не з`явились, про час та місце розгляду справи повідомлялись належним чином. Від представника ОСОБА_1 адвоката Верчика Ігоря Євгенійовича надійшла заява про проведення судового засідання у їх відсутність.

Дослідивши необхідні для вирішення даної заяви письмові докази, суд вважає подану заяву такою, що підлягає задоволенню з наступних підстав.

Судом встановлено,що відповідно до інформації з ЄДРПОУ Акціонерний банк «БРОКБІЗНЕСБАНК», що виступає Відповідачем у даній справі ліквідовано.

Відповідно до статті 52-1 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб», фонд забезпечує належне оформлення, упорядкування та зберігання усіх, у тому числі фінансово-господарських, документів неплатоспроможного банку протягом ліквідаційної процедури. До завершення ліквідації неплатоспроможного банку Фонд зобов`язаний забезпечити збереженість архівних документів неплатоспроможного банку і передати їх на зберігання до Національного банку України. Національний банк України зобов`язаний прийняти документи неплатоспроможного банку на зберігання по мірі їх подання Фондом.

Згідно приписів ст. 7 Закону України «Про Національний банк України», НБУ здійснює захист прав споживачів фінансових послуг, що надаються банками, а також іншими фінансовими установами та особами, які не є фінансовими установами, але мають право надавати окремі фінансові послуги, державне регулювання та нагляд за діяльністю яких здійснює Національний банк України; здійснює нагляд за додержанням банками, іншими фінансовими установами, особами, які не є фінансовими установами, але мають право надавати окремі фінансові послуги, та колекторськими компаніями законодавства про захист прав споживачів фінансових послуг, у тому числі вимог щодо взаємодії із споживачами при врегулюванні простроченої заборгованості (вимог щодо етичної поведінки); здійснює захист прав споживачів платіжних послуг та обмежених платіжних послуг, а також нагляд за додержанням надавачами платіжних та обмежених платіжних послуг законодавства про захист прав споживачів тощо.

Відповідно ч. 1 ст. 51 ЦПК України, суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача.

Згідно ч. 2 ст. 247 ЦПК України, у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється. З огляду на викладене фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Враховуючи викладене, з метою повного, всебічного та об`єктивного розгляду справи, суд вважає за необхідне залучити в якості співвідповідача Національний банк України (код ЄДРПОУ 00032106, місцезнаходження 01601, м. Київ, вул. Інститутська, 9).

На підставі наведеного та керуючись ст. ст. 51, 247, 260-261 ЦПК України, суд,

у х в а л и в:

Клопотання представника ОСОБА_1 адвоката Верчика Ігоря Євгенійовича про залучення співвідповіча - задовольнити.

Залучити Національний банк України (код ЄДРПОУ 00032106, місцезнаходження 01601, м. Київ, вул. Інститутська, 9) в якості співвідповідача до участі у справі №127/1813/18 за позовною заявою ОСОБА_1 до Акціонерного товариства «Брокбізнесбанк», третя особа: Приватний нотаріус Вінницького міського нотаріального округу Суханова Тетяна Олександрівна про визнання іпотеки припиненою та зобов`язання вчинити дії.

Копію ухвали направити сторонам до відому.

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Київського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на ухвалу суду протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя: Я.В. Шестопалова

Дата ухвалення рішення20.03.2023
Оприлюднено21.04.2023
Номер документу110323391
СудочинствоЦивільне
Сутьзалучення співвідповіча

Судовий реєстр по справі —127/1813/18

Ухвала від 06.03.2024

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Шестопалова Я. В.

Ухвала від 13.12.2023

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Шестопалова Я. В.

Ухвала від 09.11.2023

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Шестопалова Я. В.

Ухвала від 08.05.2023

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Шестопалова Я. В.

Ухвала від 20.03.2023

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Шестопалова Я. В.

Ухвала від 19.11.2021

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Шестопалова Я. В.

Постанова від 20.10.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Стрижеус Анатолій Миколайович

Ухвала від 28.09.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Стрижеус Анатолій Миколайович

Ухвала від 13.08.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Стрижеус Анатолій Миколайович

Ухвала від 29.07.2021

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Карабаза Н. Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні