Вирок
від 20.04.2023 по справі 171/2174/22
ДОВГИНЦІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа №171/2174/22 Провадження № 1-кп/211/372/23

В И Р О К

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 квітня 2023 року Довгинцівський районний суд міста Кривого Рогу Дніпропетровської області в складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

секретар ОСОБА_2 ,

розглянувши увідкритому судовомузасіданні в залі суду в м.Кривий Ріг кримінальне провадження, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12022041410000298 від 20.12.2022, відносно:

ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Білка, Іванівського району, Одеської області, громадянина України, який має освіту 8 класів, офіційно не працює, не одружений, на утриманні малолітніх чи неповнолітніх дітей та інших осіб не має, зареєстрований та проживає за адресою: АДРЕСА_1 , раніше не судимого в силу ст.89 КК України,

обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 185 КК України,

за участю сторін кримінального провадження: прокурора ОСОБА_4 , захисника ОСОБА_5 (приймає участь в режимі відеоконференції), обвинуваченого ОСОБА_3 ,

встановив:

18 грудня 2022 року, приблизно о 12:00 годині, ОСОБА_3 , перебував поруч з територією комунального підприємства «Апостоловеводоканал» Апостолівської міської ради», яке розташоване поблизу с. Шевченко, Криворізького району, Дніпропетровської області, в межах земельної ділянки з кадастровим номером 1220382200:01:001:0091, де через огорожу побачив незачинені металеві двері до приміщення насосної станції другого підйому, яка розташована на території вищевказаного комунального підприємства. Після чого у останнього у вказаному місці у вказаний час виник злочинний умисел, направлений на таємне викрадення чужого майна, належного КП «Апостоловеводоканал» АМР».

Далі, ОСОБА_3 18.12.2022, приблизно о12 годині 10 хвилин шляхом вільного доступу, через незачинені ворота, проник на повністю огороджену територію КП «Апостоловеводоканал» АМР»,яке розташоване поблизу с. Шевченко, Криворізького району, Дніпропетровської області, після чого, через незачинені металеві двері проник до приміщення насосної станції другого підйому, де побачив залізний циліндричний резервуар із залізною круглою кришкою об`ємом 1 м.куб.

Далі, реалізуючи свій злочинний умисел, направлений на таємне викрадення чужого майна, ОСОБА_3 18.12.2022, приблизно 18:00 години, повернувся до приміщення насосної станції другого підйому, розташованої на території КП «Апостоловеводоканал» АМР», яке знаходиться поблизу с. Шевченко, Криворізького району, Дніпропетровської області, після чого переконавшись, що за його діями ніхто не спостерігає, таємно, умисно, із корисливих мотивів, розуміючи, що він вчиняє безоплатне вилучення чужого майна поза волею власника, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер свого діяння, передбачаючи суспільно небезпечні наслідки та бажаючи їх настання, викрав вищевказаний залізний циліндричний резервуар з залізною круглою кришкою об`ємом 1 м.куб., вартістю 1715 гривень, що належить КП «Апостоловеводоканал» АМР». Після чого, ОСОБА_3 з місця вчинення злочину зник, обернувши викрадене на свою користь, чим завдавКП «Апостоловеводоканал» АМР» матеріального збитку на загальну суму 1715,00 гривень.

ОСОБА_3 вчинив злочин під час дії воєнного стану в Україні у зв`язку з триваючою широкомасштабною збройною агресією російської федерації проти України, який продовжений Указом Президента України «Про продовження строку дії воєнного стану в Україні» від7 листопада 2022 № 757/2022.

В суді обвинувачений ОСОБА_3 свою вину визнав повністю, підтвердив своїми показаннями обставини, що викладені в обвинувальному акті та пояснив, що восени минулого року він гуляв по території насосної станції, де побачив бочку. В грудні минулого року, коли були потрібні гроші, він повернувся до тієї бочки та прикотив її додому. Наступного дня до нього засітали співробітники поліції, яким він і видав викрадене. Він щиро кається у скоєному, просить не карати його суворо.

Представник потерпілого до суду не з`явився, надав заяву про розгляд справи за його відсутності. Щодо призначення покарання покладається на розсуд суду.

Визнавши відповідно до ч.3 ст. 349 КПК України недоцільним дослідження доказів стосовно фактичних обставин справи, які ніким не оспорюються, з`ясувавши правильне розуміння обвинуваченим та іншими учасниками судового розгляду зміст цих обставин за відсутності сумнівів у добровільності та істинності їх позиції, роз`яснивши, що у такому випадку вони будуть позбавлені права оспорювати ці фактичні обставини справи в апеляційному порядку, суд приходить до висновку, що вина ОСОБА_3 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 185 КК України, доведена повністю.

Дії ОСОБА_3 належить кваліфікувати за ч. 4 ст. 185 КК України за ознаками: таємного викрадення чужого майна (крадіжка), поєднаного з проникненням в інше приміщення, вчиненого в умовах воєнного стану.

При призначенні ОСОБА_3 покарання, суд враховує ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, особу винного, обставини, що пом`якшують і обтяжують покарання.

Так, обвинувачений скоїв кримінальне правопорушення, яке згідно ст. 12 КК України відноситься до тяжких злочинів.

Обвинувачений ОСОБА_3 за місцем проживання характеризується посередньо, раніше не судимий в силу ст.89 КК України, під наглядом у лікаря-психіатра не перебував та не перебуває. Згідно довідки №434 з поліклініки КП «Апостолівська міська лікарня» ОСОБА_3 з 2008 року перебуває на «Д» обліку з приводу психічних та поведінкових розладів внаслідок вживання алкоголю, алкогольна залежність.

Обставинами, що пом`якшують покарання обвинуваченому суд визнає щире каяття.

Обставин, шо обтяжують покарання, не встановлено.

При обранні виду та міри покарання обвинуваченому, враховуючи дані про його особу, ступінь тяжкості вчиненого ним кримінального правопорушення, фактичних обставин та його наслідків, обставин, що пом`якшують та обтяжують покарання, позицію представника потерпілого, який просив покарати обвинуваченого на розсуд суду, суд вважає, що покарання обвинуваченому повинно бути призначено у виді позбавлення волі в межах, встановлених санкцією ч. 4 ст. 185 КК України, із застосуванням положень ст. ст. 75, 76 КК України.

Запобіжний захід по даному кримінальному провадженню не обирався.

Судові витрати по справі відсутні.

Питання про речові докази вирішити в порядку ст.100 КПК України.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 100, 124, 368-370, 373, 374 КПК України, суд,

ухвалив:

ОСОБА_3 визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 185 КК України та призначитийому покаранняу виді 5 (п`яти) років позбавлення волі.

На підставі ст. 75 КК Українизвільнити ОСОБА_3 від відбування покарання з випробуванням, встановивши іспитовий строк 1 (один) рік, та покласти обов`язки передбачені п.п. 1, 2 ч. 1 ст. 76 КК України, а саме: періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи.

Запобіжний захід по даному кримінальному провадженню не обирався.

Речові докази: залізний циліндричний резервуар із залізною кришкою об`ємом 1 м.куб, вагою 500 кг, переданий на відповідальне зберігання представнику КП «Апостоловеводоканал» - вважати переданим за належністю.

Вирок може бути оскаржений до Дніпровського апеляційного суду через Довгинцівський районний суд міста Кривого Рогу Дніпропетровської області протягом тридцяти днів з дня проголошення вироку.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги, вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Учасники судового провадження мають право отримати в суді копію вироку.

Копію вироку негайно вручити прокурору, обвинуваченому.

Резолютивна частина вироку проголошена 20.04.2023 року відповідно до положень ч.15 ст.615 КПК України.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення20.04.2023
Оприлюднено24.04.2023

Судовий реєстр по справі —171/2174/22

Вирок від 20.04.2023

Кримінальне

Довгинцівський районний суд м.Кривого Рогу

Ніколенко Д. М.

Вирок від 20.04.2023

Кримінальне

Довгинцівський районний суд м.Кривого Рогу

Ніколенко Д. М.

Ухвала від 10.04.2023

Кримінальне

Довгинцівський районний суд м.Кривого Рогу

Ніколенко Д. М.

Ухвала від 29.03.2023

Кримінальне

Довгинцівський районний суд м.Кривого Рогу

Ніколенко Д. М.

Ухвала від 10.03.2023

Кримінальне

Дніпровський апеляційний суд

Руденко В. В.

Ухвала від 28.12.2022

Кримінальне

Апостолівський районний суд Дніпропетровської області

Хоруженко Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні