Ухвала
від 20.04.2023 по справі 282/447/23
ЛЮБАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 282/447/23

Провадження № 1-кс/282/81/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 квітня 2023 року

смт.Любар

Слідчий суддяЛюбарського районногосуду Житомирськоїобласті ОСОБА_1 ,при секретарісудового засідання ОСОБА_2 ,розглянувши клопотанняначальника СДвідділення поліції№1Житомирського РУПГУНП вЖитомирській областікапітана поліції ОСОБА_3 ,погоджене прокуроромЧуднівської окружноїпрокуратури ОСОБА_4 ,про тимчасовийдоступ доречей тадокументів,які містятьохоронювану закономтаємницю,-

В С Т А Н О В И В:

Дізнавач звернувся до суду з клопотання, в якому просить надати дозвіл на тимчасовий доступ до документів, що містять відомості, які становлять лікарську таємницю, а саме: до медичної карти стаціонарного хворого, КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Любарської селищної ради Житомирської області на ім`я ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , заведеної 28.08.2017, яка перебуває у володінні Комунального некомерційного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Любарської селищної ради Житомирської області, тобто надати можливість ознайомитись з даними документами, зробити їх копію та вилучити їх (здійснити виїмку).

Клопотання обґрунтоване тим, що 28.08.2017 службові особи СФГ « ОСОБА_6 », яке розташоване за адресою: АДРЕСА_1 , порушили вимоги нормативно-правових актів про охорону праці, внаслідок чого працівник СФГ « ОСОБА_6 » ОСОБА_5 отримав тілесні ушкодження.

По даному факту 29.08.2017 внесені відомості до ЄРДР та розпочато кримінальне провадження №12017060210000310 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.271 КК України.

В ході досудового розслідування даного кримінального провадження установлено, що 28.08.2017 ОСОБА_5 було доставлено до КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Любарської селищної ради Житомирської області та госпіталізовано на стаціонарне лікування до хірургічного відділення, у якому останній пролікувався та 05.09.2017 був виписаний.

З метою встановлення ступеня тяжкості отриманих потерпілим ОСОБА_5 тілесних ушкоджень, у дізнання виникла необхідність у проведенні судово-медичної експертизи, для проведення якої експертам необхідно надати оригінали медичної документації про перебування потерпілого на стаціонарному лікуванні в хірургічному відділенні з 28.08.2017 по 05.09.2017 у КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Любарської селищної ради Житомирської області.

В судове засідання дізнавач не з`явився, подав до суду заяву, в якій просив розгляд клопотання проводити за його відсутності.

Представник Комунального некомерційного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Любарської селищної ради у судове засідання на розгляд клопотання не з`явився, про причини неявки суд не повідомили, хоча про час та місце розгляду справи повідомлялися у встановленому законом порядку.

У відповідності до ч. 4 ст.163 КПК України, неявка учасників процесу не є перешкодою для розгляду клопотання.

Відповідно до ч. 4 ст. 107 КПК України, у зв`язку з неприбуттям у судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя дійшов наступного висновку.

29 серпня 2017 року внесені відомості до ЄРДР та розпочато кримінальне провадження №12017060210000310 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.271 КК України, що підтверджено витягом з ЄРДР.

Відповідно до ч.1 ст.159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно положень п.2, 3 ч.5 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Частиною 6 ст. 163 КПК України визначено, що слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Зважаючи на те, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи, мають суттєве значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні, а їх вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до документів, які іншим способом неможливо отримати, тому клопотання дізнавача є обґрунтованим та підлягає задоволенню.

Згідно ч.1 ст.166 КПК України, у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Керуючись ст.ст.107,159,161-163,166,309,369-372КПК України,

ПОСТАНОВИВ :

Клопотання начальника сектору дізнання Відділення поліції №1 Житомирського РУП ГУНП в Житомирській області капітана поліції ОСОБА_7 - задовольнити.

Надати тимчасовий доступ до документів, що містять відомості, які становлять лікарську таємницю, а саме: до медичної карти стаціонарного хворого, КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Любарської селищної ради Житомирської області на ім`я ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , заведеної 28.08.2017, яка перебуває у володінні Комунального некомерційного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Любарської селищної ради Житомирської області, що за адресою: АДРЕСА_2 , код ЄДРПОУ: НОМЕР_1 , тобто надати можливість ознайомитись з нею, зробити її копію та вилучити її (здійснити її виїмку).

Тимчасовий доступ до вищевказаного документа надати дізнавачам у кримінальному провадженні начальнику сектору дізнання відділення поліції №1 Житомирського РУП ГУНП України в Житомирській області ОСОБА_7 , уповноваженій особі на проведення дізнання відділення поліції №1 Житомирського РУП ГУНП України в Житомирській області ОСОБА_8 .

Строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення.

Роз`яснити, що відповідно до ч.1 ст. 166 КПК України, у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення20.04.2023
Оприлюднено08.05.2024
Номер документу110332328
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —282/447/23

Ухвала від 20.04.2023

Кримінальне

Любарський районний суд Житомирської області

Носач В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні