Ухвала
від 20.04.2023 по справі 479/735/21
КРИВООЗЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №479/735/21

Провадження №4-с/479/1/23

У Х В А Л А

20 квітня 2023 року смт Криве Озеро

Суддя Кривоозерського районного суду Миколаївської області Репушевська О.В., перевіривши додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 ЦПК України, при пред`явленні скарги ОСОБА_1 на дії державного виконавця Любашівського відділу ДВС у Подільському районі Одеської області Південного міжрегіонального Управління Міністерства юстиції (м.Одеса) про скасування тимчасового обмеження у праві керування транспорними засобами, -

в с т а н о в и л а:

ОСОБА_1 звернувся до суду з вищевказаною скаргою, в якій просив:

- скасувати тимчасве обмеження у праві керування транспортним засобом відносно нього, встановленого постановою Любашівського відділу ДВС у Подільському районі Одеської області Південного міжрегіонального Управління Міністерства юстиції (м.Одеса) у виконавчому провадженні №68224221 від 07 липня 2022 року.

Вирішуючи питання про прийняття до розгляду вказаної скарги, приходжу до наступного.

Положеннями ст.447 ЦПК України передбачено, що сторони виконавчого провадження мають право звернутися до суду із скаргою, якщо вважають, що рішенням, дією або бездіяльністю державного виконавця чи іншої посадової особи органу державної виконавчої служби або приватного виконавця під час виконання судового рішення, ухваленого відповідно до цього Кодексу, порушено їхні права чи свободи.

За положеннями ч.1 ст.448 ЦПК України скарга на рішення, дії або бездіяльність державного виконавця чи іншої посадової особи державної виконавчої служби або приватного виконавця під час виконання судового рішення, ухваленого відповідно до цього Кодексу подається до суду, який розглянув справу як суд першої інстанції.

У пункті 1 постанови Пленуму Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ від 07лютого 2014 року № 6 "Про практику розгляду судами скарг на рішення, дії або бездіяльність державного виконавця чи іншої посадової особи державної виконавчої служби під час виконання судових рішень у цивільних справах" судам роз`яснено, що скарга має відповідати загальним вимогам щодо форми та змісту позовної заяви, передбаченим положенням ЦПК України, та містити відомості, зазначені у ч.4 статті 74 Закону "Про виконавче провадження".

Скаржником не було дотримано вищевказаних вимог щодо форми оформлення скарги, зокрема не зазначено повне найменування (прізвище, ім`я та по батькові) стягувача, місця проживання чи перебування (для фізичних осіб).

За положеннями ст.183 ЦПК України, до заяви, скарги, клопотання чи заперечення, які подаються на стадії виконання судового рішення, в тому числі в процесі здійснення судового контролю за виконанням судових рішень, додаються докази їх надіслання (надання) іншим учасникам справи (провадження).

Вказані докази до скарги не було додано.

Також звертаю увагу, що згідно положень ч.1 ст.449 ЦПК України та ч.5 Закону України "Про виконавче провадження" рішення та дії виконавця, посадових осіб органів державної виконавчої служби щодо виконання судового рішення можуть бути оскаржені протягом 10 робочих днів з дня, коли особа дізналася або повинна була дізнатися про порушення її прав, свобод чи законних інтересів. Рішення виконавця про відкладення проведення виконавчих дій може бути оскаржене протягом трьох робочих днів з дня, коли особа дізналася або повинна була дізнатися про порушення її прав, свобод чи законних інтересів.

Зі змісту скарги слідує, що про порушення своїх прав скаржник дізнався 22 березня 2023 при отриманні відповіді в.о.начальника Любашівського відділу ДВС Мушара П. на своє звернення про зняття тимчасового обмеження у праві керування транспорним засобом, при цьому з даною скаргою звернувся до суду 20 квітня 2023 року.

При цьому, суд звертає увагу, що відповідно до ч.1 ст.127 ЦПК України, суд за заявою учасника справи поновлює пропущений процесуальний строк, встановлений законом, якщо визнає причини його пропуску поважними, крім випадків, коли цим Кодексом встановлено неможливість такого поновлення.

Вказані недоліки позбавляють суд можливості відкрити провадження за цією справою та призначити її до розгляду.

Положеннями ч.ч.1, 2 ст.185 ЦПК України регламентовано, що суд, встановивши, що заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175, 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду заяви постановляє ухвалу про залишення її без руху.

Таким чином, зважаючи на те, скарга не відповідає вимогам закону, суд надає строк для усунення зазначених вище недоліків.

Керуючись ст.ст. 10, 175, 176, 183, 185,177, 260, 447, 448, 449 ЦПК України, суддя, -

п о с т а н о в и л а:

Скаргу ОСОБА_1 на дії державного виконавця Любашівського відділу ДВС у Подільському районі Одеської області Південного міжрегіонального Управління Міністерства юстиції (м. Одеса) про скасування тимчасового обмеження у праві керування транспорними засобами - залишити без руху та надати строк для усунення недоліків, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення скарги без руху.

Роз`яснити, що якщо скаржник не усуне недоліки позовної у строк, встановлений судом, скарга буде вважатись неподаною і повернеться особі яка її подала.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

СУДДЯ:

Дата ухвалення рішення20.04.2023
Оприлюднено24.04.2023
Номер документу110335199
СудочинствоЦивільне
Сутьскасування тимчасового обмеження у праві керування транспорними засобами

Судовий реєстр по справі —479/735/21

Ухвала від 03.05.2023

Цивільне

Кривоозерський районний суд Миколаївської області

Репушевська О. В.

Ухвала від 20.04.2023

Цивільне

Кривоозерський районний суд Миколаївської області

Репушевська О. В.

Ухвала від 07.02.2022

Цивільне

Кривоозерський районний суд Миколаївської області

Репушевська О. В.

Ухвала від 18.01.2022

Цивільне

Кривоозерський районний суд Миколаївської області

Репушевська О. В.

Ухвала від 06.12.2021

Цивільне

Кривоозерський районний суд Миколаївської області

Репушевська О. В.

Рішення від 06.12.2021

Цивільне

Кривоозерський районний суд Миколаївської області

Репушевська О. В.

Ухвала від 15.11.2021

Цивільне

Кривоозерський районний суд Миколаївської області

Репушевська О. В.

Ухвала від 21.10.2021

Цивільне

Кривоозерський районний суд Миколаївської області

Репушевська О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні