Ухвала
від 19.04.2023 по справі 910/5781/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01054, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua0,2

УХВАЛА

про повернення позовної заяви

19.04.2023Справа № 910/5781/23

Суддя Господарського суду міста Києва Головіна К. І., розглянувши матеріали

позовної заяви Українська асоціація підприємств водопровідно-каналізаційного господарства «Укрводоканалекологія» (м. Київ)

до Громадської організації «Всеукраїнське об`єднання «Антикорупційний Блокпост» (м. Київ)

про визнання недостовірною інформації, зобов`язання спростувати інформацію

ВСТАНОВИВ:

Українська асоціація підприємств водопровідно-каналізаційного господарства «Укрводоканалекологія» (далі - Асоціація «Укрводоканалекологія», позивач) звернулась до Господарського суду міста Києва з позовом до Громадської організації «Всеукраїнське об`єднання «Антикорупційний Блокпост» (далі - ГО «Антикорупційний Блокпост», відповідач) про визнання недостовірною інформації, зобов`язання спростувати інформацію.

Вивчивши подані матеріали, суддя приходить до висновку, що вказана позовна заява з додатками підлягає поверненню заявнику без розгляду з наступних підстав.

Відповідно до ч. 2 ст. 162 ГПК України позовна заява подається до суду в письмовій формі і підписується позивачем або його представником або іншою особою, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах іншої особи.

У даному випадку позов від імені Асоціації «Укрводоканалекологія» підписаний адвокатом Вторніковою Н., проте, до матеріалів позову заявник не додав доказів повноважень особи, яка підписала цей позов, а саме - адвоката Вторнікової Н.

За змістом частини 1 статті 56 ГПК України сторона, третя особа, а також особа, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах іншої особи, може брати участь в судовому процесі особисто (самопредставництво) та (або) через представника. Представником у суді може бути адвокат або законний представник (ч. 1 ст. 58 ГПК України).

Згідно із частиною 1 статті 26 Закону України "Про адвокатуру та адвокатську діяльність" адвокатська діяльність здійснюється на підставі договору про надання правової допомоги. Документами, що посвідчують повноваження адвоката на надання правової допомоги, можуть бути: 1) договір про надання правової допомоги; 2) довіреність; 3) ордер; 4) доручення органу (установи), уповноваженого законом на надання безоплатної правової допомоги.

За таких обставин, враховуючи, що адвокатом Вторніковою Н. не надано доказів повноважень на звернення до суду з позовом, суд доходить висновку, що позов Асоціації «Укрводоканалекологія» підписано особою, яка не мала права його підписувати.

За змістом п. 1 ч. 5 ст. 174 ГПК України суддя повертає позовну заяву і додані до неї документи у разі, якщо заяву подано особою, яка не має процесуальної дієздатності, не підписано або підписано особою, яка не має права її підписувати, або особою, посадове становище якої не вказано.

За таких обставин, керуючись ст. 162, 174, 232-235 Господарського процесуального кодексу України, суддя

УХВАЛИВ:

Повернути позовну заяву Української асоціації підприємств водопровідно-каналізаційного господарства «Укрводоканалекологія» до Громадської організації «Всеукраїнське об`єднання «Антикорупційний Блокпост» про визнання недостовірною інформації, зобов`язання спростувати інформацію заявнику без розгляду.

Роз`яснити заявнику, що повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню з нею до господарського суду в загальному порядку після усунення допущених порушень.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом десяти днів з дня її підписання до суду апеляційної інстанції.

Суддя Головіна К. І.

Дата ухвалення рішення19.04.2023
Оприлюднено24.04.2023
Номер документу110337907
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання недостовірною інформації, зобов`язання спростувати інформацію

Судовий реєстр по справі —910/5781/23

Ухвала від 19.04.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головіна К.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні