Ухвала
від 19.04.2023 по справі 332/4917/21
ЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Справа № 332/4917/21

Провадження № 2/332/371/23

Ухвала

Іменем України

19 квітня 2023 р. Заводський районний суд м. Запоріжжя у складі:

головуючого судді: Яцуна О.С.,

при секретарі: Мовчан К.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Запоріжжя цивільну справу за позовом ОСОБА_1 , інтереси якої представляє адвокат Шкабуро Олександр Віталійович, до Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Інвестохіллс Веста», Товариства з обмеженою відповідальністю «Імперіал-Транс» про зняття арешту з майна, -

Встановив:

У провадженні Заводського районного суду м. Запоріжжя з 30.11.2021 перебуває цивільна справа за вищевказаним позовом.

19.09.2022 від представника Акціонерного товариства «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Інвестохіллс Хеліантус» надійшла заява про заміну сторони відповідача у справі. Заява обґрунтована тим, що відповідно до Договору №07/18/12/2021/1 про відступлення права вимоги за кредитними договорами та договорами забезпечення від 18.12.2021 первісний кредитор ТОВ «ФК «Інвестохіллс Веста» відступило права вимоги новому кредитору Акціонерному товариству «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Аргумент Фонд». В подальшому, 21.12.2021, між первісним кредитором Акціонерним товариством «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Аргумент Фонд» та новим кредитором Акціонерним товариством «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Інвестохіллс Хеліантус» укладений Договір № 07/21/12/2021/1, відповідно до якого первісний кредитор відступив новому кредитору права вимоги за кредитними договорами та договорами забезпечення.

28.02.2023 від представника Акціонерного товариства «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Інвестохіллс Хеліантус» надійшла заява про залишення вищевказаної заяви без розгляду.

19.04.2023 від представника Акціонерного товариства «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Інвестохіллс Хеліантус» надійшла заява про проведення підготовчого засідання, призначеного на 19.04.2023, без участі їх представника, просять задовольнити заяву від 28.02.2023.

Оскільки учасники справи розпоряджаються своїми правами щодо предмета спору на власний розсуд, то суд дійшов до висновку, що заява представника Акціонерного товариства «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Інвестохіллс Хеліантус» підлягає задоволенню, відповідно заява про заміну відповідача залишенню без розгляду.

Разом з цим, 18.10.2022 від представника позивача адвоката Шкабура О.В., надійшло клопотання про залучення до розгляду у справі в якості співвідповідача Акціонерне товариство «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Інвестохіллс Хеліантус». Вказане клопотання обґрунтовано тим, що сторонами виконавчого провадження були, є і наразі залишаються ТОВ «ФК «Інвестохіллс Веста» та ТОВ «Імперіал-Транс», на підтвердження чого до матеріалів справи долучена інформація щодо пошуку проваджень в АСВП (т. 1 а.с. 190), отже відсутні правові підстави для заміни відповідача. Проте, в зв`язку з тим, що АТ «ЗНВКІФ «Інвестохіллс Хеліантус» придбало права вимоги до боржника ТОВ «Імперіал-Транс», а це, в свою чергу, може зумовити звернення АТ «ЗНВКІФ «Інвестохіллс Хеліантус» до суду із заявою про заміну сторони виконавчого провадження, що фактично може відбутись в ході розгляду цивільної справи № 332/4917/21. У зв`язку з цим, представник позивача просить залучити до участі у справі АТ «ЗНВКІФ «Інвестохіллс Хеліантус» в якості співвідповідача.

Від представника позивача адвоката Шкабура О.В., надійшла заява про проведення підготовчого засідання без його участі та без участі позивача, просять задовольнити клопотання про залучення співвідповідача.

Від представника Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Інвестохіллс Веста» надійшла заява про проведення підготовчого засідання, призначеного на 19.04.2023, без участі їх представника.

Відповідач Товариства зобмеженою відповідальністю«Імперіал-Транс» у підготовче засідання не з`явився, хоча належним чином був повідомлений про дату, час і місце його проведення, відзиву не подав, причину неявки суду не повідомив.

Дослідивши матеріали цивільної справи та подане представником позивача клопотання, суд дійшов до наступного висновку.

Відповідно до вимог ст. 51 ЦПК України, суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача. Про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала.

Таким чином, суд приходить до висновку, що клопотання представника позивача є законним та вмотивованим, а тому воно підлягає задоволенню.

З урахуванням викладеного та керуючись ст. 51 ЦПК України, суд, -

Ухвалив:

Клопотання представника позивача адвоката Шкабура Олександра Віталійовича, про залучення співвідповідача до розгляду цивільної справи за позовом ОСОБА_1 , інтереси якої представляє адвокат Шкабуро Олександр Віталійович, до Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Інвестохіллс Веста», Товариства з обмеженою відповідальністю «Імперіал-Транс» про зняття арешту з майна задовольнити.

Залучити до участі у справі в якості співвідповідача Акціонерне товариство «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Інвестохіллс Хеліантус» (місцезнаходження: 03035, м. Київ, вул. Сурикова, буд. 3, корп. 8-б, ЄДРПОУ 43515433).

Підготовче засідання відкласти на 14-10 год. 29.05.2023.

Про дату, час і місце судового засідання повідомити учасників справи.

Відповідачу Акціонерному товариству «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Інвестохіллс Хеліантус» направити копію цієї ухвали.

Відповідно до ч. 1 ст. 278 ЦПК України, відзив на позовну заяву подається відповідачем протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення цієї ухвали, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України, у строк для подання відзиву відповідачі мають право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу з дня отримання відзиву п`ятиденний строк для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам ч.ч. 3-5 ст. 178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу Акціонерному товариству «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Інвестохіллс Хеліантус» п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання за правилами, встановленими ч.ч. 3-5 ст. 178 ЦПК України, заперечення, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - https://zv.zp.court.gov.ua/sud0809/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.С. Яцун

СудЗаводський районний суд м. Запоріжжя
Дата ухвалення рішення19.04.2023
Оприлюднено24.04.2023
Номер документу110340894
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи про звільнення майна з-під арешту (виключення майна з опису)

Судовий реєстр по справі —332/4917/21

Рішення від 14.08.2023

Цивільне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Яцун О. С.

Рішення від 14.08.2023

Цивільне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Яцун О. С.

Ухвала від 29.05.2023

Цивільне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Яцун О. С.

Ухвала від 19.04.2023

Цивільне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Яцун О. С.

Ухвала від 06.09.2022

Цивільне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Яцун О. С.

Ухвала від 03.05.2022

Цивільне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Яцун О. С.

Ухвала від 02.02.2022

Цивільне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Яцун О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні