Ухвала
від 14.04.2023 по справі 173/921/23
ВЕРХНЬОДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №173/921/23

Провадження №2/173/380/2023

У Х В А Л А

іменем України

14 квітня 2023 р. м. Верхньодніпровськ

Суддя Верхньодніпровського районного суду Дніпропетровської області Бурхан С.М., розглянувши

позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Союз Терра 3»

до 1. ОСОБА_1 ,

2. Фермерського господарства «Мінера»

третя особа: державний реєстратор П`ятихатської міської ради

Рогач Тетяна Валентинівна

про визнання недійсним договору оренди земельної ділянки

з одночасним припиненням державної реєстрації права оренди,

ВСТАНОВИВ:

Товариство зобмеженою відповідальністю«Союз Терра 3», в особі свого представникадиректора Гречки Сергія Владиславовича, звернулося до Верхньодніпровського районного суду Дніпропетровської області з позовом до ОСОБА_1 та фермерського господарства «Мінера», третя особа: Рогач Тетяна Валентинівна - державний реєстратор П`ятихатської міської ради, про визнання недійсним договору оренди земельної ділянки з одночасним припиненням державної реєстрації права оренди.

При вирішенні питання про відкриття провадження у справі суддею встановлено, що позовна заява подана без додержання вимог, викладених уст. 177 ЦПК України.

Відповідно дост. 177 ЦПК України, позивач повинен додати до позовної заяви її копії та копії всіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб.

Як вбачається з матеріалів позовної заяви, до позовної заяви додано копії документів, які мають нечітке зображення відтвореного у копії тексту, у результаті чого неможливо прочитати їх зміст.

Копія має бути належної якості, щоб на ній можна було прочитати весь текст, щоб чітко було видно всі реквізити, а поля документа не порушено. Тому позивачу необхідно надати додані до неї документи у належній якості, щоб їх можливо було прочитати, а саме: копії позовної заяви відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб.

Згідно вимог ч.1ст.185ЦПК Українисуддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог ст.175, 177ЦПК України, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Згідно ч. 2ст.185 ЦПК Українив ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Керуючись ст. ст.175,177,185 ЦПК України, суддя,

УХВАЛИВ:

1. Позовну заяву товариства з обмеженою відповідальністю «Союз Терра 3» до ОСОБА_1 та фермерського господарства «Мінера», третя особа: Рогач Тетяна Валентинівна - державний реєстратор П`ятихатської міської ради, про визнання недійсним договору оренди земельної ділянки з одночасним припиненням державної реєстрації права оренди, залишити без руху.

2. Встановити позивачу строк для усунення недоліків - 10 днів з дня вручення даної ухвали про залишення заяви без руху.

3. Встановити позивачу спосіб усунення недоліків, шляхом подання до суду належної якості копій позовної заяви відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб.

4. Роз`яснити позивачу що у разі, якщо він не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачу (ч. 3 ст. 185 ЦПК України).

5. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя С.М.Бурхан

Дата ухвалення рішення14.04.2023
Оприлюднено24.04.2023
Номер документу110354865
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них оренди

Судовий реєстр по справі —173/921/23

Ухвала від 22.01.2024

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Бурхан С. М.

Ухвала від 01.05.2023

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Бурхан С. М.

Ухвала від 14.04.2023

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Бурхан С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні