Ухвала
від 20.04.2023 по справі 388/1598/15-ц
ДОЛИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Долинський районний суд Кіровоградської області

110 м. м. Долинська Долинський район Кіровоградська область Україна 28500

Справа № 388/1598/15-ц

УХВАЛА

Іменем України

20.04.2023 рокум. Долинська

Долинський районний суд Кіровоградської області

у складі: головуючого судді Баранського Д.М.,

за участю секретаря Поліщук Т.І.,

розглянув у приміщенні суду в м. Долинській заяву ОСОБА_1 про видачу дубліката виконавчого листа у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Відкритого акціонерного товариства «Долинська агропромислова фірма ім. Сичова М.І.» про стягнення боргу за договорами позики,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до суду із цією заявою, посилаючись на те, що рішенням Долинського районного суду Кіровоградської області від 15 жовтня 2015 року стягнуто з Відкритого акціонерного товариства «Долинська агропромислова фірма ім. Сичова М.І.» на його користь 476000 грн боргу та 3654 грн судових витрат.

Виконавче провадження з примусового виконання вищезазначеного виконавчого документа перебувало в Управлінні забезпечення примусового виконання рішень у Кіровоградській області Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро), а 14 грудня 2021 року було завершено з підстави, передбаченої п. 2 ст. 37 Закону України «Про виконавче провадження», виконавчий документ повернутий стягувачу.

ОСОБА_1 зазначає, що виконавчий лист втрачено, а тому не має можливості пред`явити його до примусового виконання.

Суд, дослідивши підстави заяви про видачу дубліката виконавчого документа, матеріали справи, дійшов до висновку про задоволення заяви з таких підстав.

Судом установлено, що рішенням Долинського районного суду Кіровоградської області від 15 жовтня 2015 року стягнуто з Відкритого акціонерного товариства «Долинська агропромислова фірма ім. Сичова М.І.» на користь ОСОБА_1 заборгованість за договорами позики від 26 березня 2015 року в розмірі 455000 грн та від 27 квітня 2015 року в розмірі 12000 грн, а всього 467000 грн; а також 3654 грн понесених та документально підтверджених судових витрат.

23 грудня 2015 року на примусове виконання вищезазначеного рішення Долинського районного суду Кіровоградської області від 15 жовтня 2015 року, ОСОБА_1 судом було виконавчий лист (а. с. 36).

З матеріалів справи слідує, що постановою державного виконавця відділу примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у Кіровоградській області Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) від 14 грудня 2021 року повернуто стягувачу виконавчий лист № 388/1598/15-ц, виданий 23 грудня 2015 року Долинським районним судом Кіровоградської області. За цією постановою виконавчий документ може бути повторно пред`явлений для виконання в строк до 14 грудня 2024 року.

Згідно з п. 9 розділу ХІІІ ЦПК України справи у судах першої та апеляційної інстанцій, провадження у яких відкрито до набрання чинності цією редакцією Кодексу, розглядаються за правилами, що діють після набрання чинності цією редакцією Кодексу.

Відповідно до п. 17.4 розділу ХІІІ ЦПК України у разі втрати виконавчого документа суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий документ, може видати його дублікат, якщо стягувач або державний виконавець, приватний виконавець звернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для пред`явлення виконавчого документа до виконання. Про видачу дубліката виконавчого документа постановляється ухвала у десятиденний строк із дня надходження заяви. За видачу стягувачу дубліката виконавчого документа справляється судовий збір у розмірі 0,03 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Ухвала про видачу чи відмову у видачі дубліката виконавчого документа може бути оскаржена в апеляційному та касаційному порядку.

Таким чином, єдиною підставою для видачі судом дубліката виконавчого листа є його втрата.

Дублікат - це документ, що видається замість втраченого оригінала та має силу первісного документа. Оригінал виконавчого листа вважається втраченим, коли його загублено, вкрадено, знищено або істотно пошкоджено.

При вирішенні питання про видачу дубліката виконавчого листа у зв`язку з його втратою заявник повинен подати докази на підтвердження втрати виконавчого листа, а суд має перевірити, чи не було виконано рішення суду на підставі якого його видано та чи не втратило судове рішення законної сили.

До вищезазначеного висновку дійшов Верховний Суд у постанові від 27 лютого 2020 року, справа № 161/2053/13-ц.

З огляду на вищезазначене, враховуючи те, що строк пред`явлення виконавчого документа до виконання у цій справі не закінчився, виконавчий лист тепер втрачено, рішення суду не було виконано, а тому суд уважає видати дублікат виконавчого документа.

Суд також враховує вищезазначені положення ЦПК України, що не передбачають проведення судового засідання для вирішення питання про видачу дубліката виконавчого документа, а встановлюють лише десятиденний строк із дня надходження заяви для постановлення ухвали про видачу дубліката виконавчого документа.

Керуючись пунктами 9, 14.4 розділу ХІІІ, ст. 354 ЦПК України суд,

УХВАЛИВ:

Заяву задовольнити.

Видати дублікат виконавчого листа на примусове виконання рішення Долинського районного суду Кіровоградської області від 15 жовтня 2015 року у справі № 388/1598/15-ц.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Апеляційна скарга подається до Кропивницького апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення. Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження: на ухвалу суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя Д. М. Баранський

СудДолинський районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення20.04.2023
Оприлюднено24.04.2023
Номер документу110360060
СудочинствоЦивільне
КатегоріяІнші скарги та заяви в процесі виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб)

Судовий реєстр по справі —388/1598/15-ц

Ухвала від 20.04.2023

Цивільне

Долинський районний суд Кіровоградської області

Баранський Д. М.

Ухвала від 18.02.2020

Цивільне

Долинський районний суд Кіровоградської області

Баранський Д. М.

Рішення від 15.10.2015

Цивільне

Долинський районний суд Кіровоградської області

Баранський Д. М.

Ухвала від 03.09.2015

Цивільне

Долинський районний суд Кіровоградської області

Баранський Д. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні