Ухвала
від 21.04.2023 по справі 450/1835/23
ПУСТОМИТІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 450/1835/23 Провадження № 2/450/1010/23

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

21 квітня 2023 року суддя Пустомитівського районного суду Львівської області Добош Н.Б., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю "Фінстрим", Акціонерного товариства "Банк "Український капітал", треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача Національний банк України, Товариство з обмеженою відповідальністю "Корпорація-Агротехінвестсервіс", третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача Товариство з обмеженою відповідальністю "Арбо Фінанс" про визнання договорів про відступлення права вимоги за кредитним та іпотечним договорами недійсними,-

в с т а н о в и в :

на адресу Пустомитівського районного суду Львівської області надійшла позовна заява ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю "Фінстрим", Акціонерного товариства "Банк "Український капітал", треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача Національний банк України, Товариство з обмеженою відповідальністю "Корпорація-Агротехінвестсервіс", третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача Товариство з обмеженою відповідальністю "Арбо Фінанс" про визнання договорів про відступлення права вимоги за кредитним та іпотечним договорами недійсними.

Відповідно до ч. 4 ст. 177 ЦПК України до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Відповідно до пп. 2 п. 2 ч. 1 ст. 4 Закону України «Про судовий збір», за подання до суду фізичною особою позовної заяви немайнового характеру, встановлено ставку судового збору у розмірі 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

У випадку коли в позовній заяві об`єднано дві і більше вимог немайнового характеру судовий збір сплачується за кожну вимогу немайнового характеру.

Законом України «Про державний бюджет України на2023рік» станомна 01січня 2023року встановленорозмір прожитковогомінімуму 2684 гривні.

За позовними вимогами немайнового характеру (про визнання недійсним договору про відступлення прав вимоги за кредитним договором та договору про відступлення права вимоги за іпотечним договором) заявник повинен сплатити судовий збір у розмірі 2 147, 20 грн. ( 1073, 60 грн. х 2 = 2 147, 20 грн).

До позовної заяви позивачем не долучено квитанцію про сплату судового збору у зазначеному розмірі.

Відповідно дост. 185 ЦПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях175і177цьогоКодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху. Якщо ухвала про залишення позовної заяви без руху постановляється з підстави несплати судового збору у встановленому законом розмірі, суд в такій ухвалі повинен зазначити точну суму судового збору, яку необхідно сплатити (доплатити). Якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями175і177цьогоКодексу, сплатить суму судового збору, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

З врахуванням викладеного, позовну заяву слід залишити без руху та зобов`язати позивача усунути недоліки, зазначені в ухвалі суду протягом десяти днів з дня отримання ухвали шляхом сплатисудового зборуу розмірі2147,20грн.за поданняпозовної заявидо судуз двомапозовними вимогаминемайнового характеру та представлення суду квитанції на підтвердження сплати судового збору.

У випадку неусунення недоліків заява вважатиметься неподаною і буде повернута.

Керуючись ст.ст. 175, 177, 185, 260 ЦПК України, суддя,-

п о с т а н о в и в:

позовну заяву ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю "Фінстрим", Акціонерного товариства "Банк "Український капітал", треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача Національний банк України, Товариство з обмеженою відповідальністю "Корпорація-Агротехінвестсервіс", третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача Товариство з обмеженою відповідальністю "Арбо Фінанс" про визнання договорів про відступлення права вимоги за кредитним та іпотечним договорами недійсними,- залишити без руху.

Надати позивачу десятиденний строк, який обчислюється з дня отримання даної ухвали, для усунення недоліків, вказаних в ухвалі.

У разі невиконання вимог ухвали суду в зазначений строк, позовну заяву ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю "Фінстрим", Акціонерного товариства "Банк "Український капітал", треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача Національний банк України, Товариство з обмеженою відповідальністю "Корпорація-Агротехінвестсервіс", третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача Товариство з обмеженою відповідальністю "Арбо Фінанс" про визнання договорів про відступлення права вимоги за кредитним та іпотечним договорами недійсними, - вважати неподаною та повернути позивачу з усіма доданими до неї документами.

Ухвала остаточна та окремому оскарженню не підлягає.

СуддяН. Б. Добош

СудПустомитівський районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення21.04.2023
Оприлюднено25.04.2023
Номер документу110386813
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них

Судовий реєстр по справі —450/1835/23

Ухвала від 24.06.2024

Цивільне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Добош Н. Б.

Ухвала від 18.03.2024

Цивільне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Добош Н. Б.

Ухвала від 12.03.2024

Цивільне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Добош Н. Б.

Ухвала від 22.11.2023

Цивільне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Добош Н. Б.

Ухвала від 09.10.2023

Цивільне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Добош Н. Б.

Ухвала від 19.06.2023

Цивільне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Добош Н. Б.

Ухвала від 15.05.2023

Цивільне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Добош Н. Б.

Ухвала від 21.04.2023

Цивільне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Добош Н. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні