Ухвала
від 24.04.2023 по справі 599/781/23
ЗБОРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер 599/781/23

Номер провадження 2/599/273/2023

У Х В А Л А

"24" квітня 2023 р. Зборівський районний суд Тернопільської області в складі: головуючої судді Чорної В. Г. при секретарі Грицай О. П., розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Зборові клопотання про витребування доказів у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Тернопільської міської ради ТГ Тернопільського району Тернопільської області, треті особи: приватний нотаріус Тернопільського районного нотаріального округу Олійник Наталія Богданівна, Комунальне підприємство "Зборівське бюро технічної їнвентализації" Зборівської міської ради ТГ Тернопільського району Тернопільської області про встановлення факту, що має юридичне значення та визнання права власності на спадкове майно в порядку спадкування за заповітом,

встановив:

представник позивача подала до суду клопотання про витребування доказів, а саме просить витребувати у приватного нотаріуса Тернопільського нотаріального округу Олійник Наталії Богданівни спадкову справу № 16-2020 на ім`я спадкодавця ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 та інформаційну довідку зі спадкового реєстру щодо ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Вивчивши письмові матеріали справи, зваживши доводи клопотання та врахувавши те, що необхідність витребування обґрунтована неможливістю самостійного зібрання зазначених доказів для доведення обставин справи, суд приходить до висновку про необхідність витребування цих доказів.

Відповідно до ст.84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

У зв`язку з викладеним заява підлягає задоволенню.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.84 ЦПК України,

постановив:

клопотання представника позивача про витребування доказів задоволити.

Забезпечити докази по справі у спосіб витребування у приватного нотаріуса Тернопільського нотаріального округу Олійник Наталії Богданівни спадкову справу № 16-2020 на ім`я спадкодавця ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Витребувати у приватного нотаріуса Тернопільського нотаріального округу Олійник Наталії Богданівни: інформаційну довідку зі спадкового реєстру щодо ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Роз`яснити приватному нотаріусу Олійник Наталії Богданівни Тернопільського нотаріального округу, що відповідно до ст.84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду до 04.05.2023 року про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання до 04.05.2023 року таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази. Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Зборівського

районного суду Чорна В. Г.

Дата ухвалення рішення24.04.2023
Оприлюднено25.04.2023
Номер документу110386964
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування

Судовий реєстр по справі —599/781/23

Рішення від 09.08.2023

Цивільне

Зборівський районний суд Тернопільської області

Чорна В. Г.

Рішення від 09.08.2023

Цивільне

Зборівський районний суд Тернопільської області

Чорна В. Г.

Ухвала від 20.07.2023

Цивільне

Зборівський районний суд Тернопільської області

Чорна В. Г.

Ухвала від 02.06.2023

Цивільне

Зборівський районний суд Тернопільської області

Чорна В. Г.

Ухвала від 17.05.2023

Цивільне

Зборівський районний суд Тернопільської області

Чорна В. Г.

Ухвала від 24.04.2023

Цивільне

Зборівський районний суд Тернопільської області

Чорна В. Г.

Ухвала від 04.04.2023

Цивільне

Зборівський районний суд Тернопільської області

Чорна В. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні