Ухвала
від 21.04.2023 по справі зпп/320/37/23
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

21 квітня 2023 року ЗПП/320/37/23

Київський окружний адміністративний суд у складі головуючої судді Василенко Г.Ю., розглянувши в м. Києві заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "ТРАНС ГРУПП" про забезпечення позову, що подана до подання позовної заяви,

в с т а н о в и в:

20.04.2023 до Київського окружного адміністративного суду надійшла заява Товариства з обмеженою відповідальністю "ТРАНС ГРУПП" про забезпечення позову, в якій заявник просить суд:

- заборонити Департаменту транспортної інфраструктури Виконавчого органу Київської міської ради вчиняти дії направлені на дострокове розірвання з позивачем договорів про організацію перевезень пасажирів на автобусному маршруті загального користування Договору №49/17 про організацію перевезень пасажирів на міському автобусному маршруті загального користування №201 "бульв. Кольцова (магазин "АТБ") - ст. м. "Шулявська" від 14.02.2017; Договору №51/17 про організацію перевезень пасажирів на міському автобусному маршруті загального користування №437 "вул. Генерала Наумова - вул. Н. Ужвій" від 14.02.2017; Договору №50/17 про організацію перевезень пасажирів на міському автобусному маршруті загального користування №408 "вул. Обухівська - зал. станція "Київ - Волинський" від 14.02.2017; Договору №53/17 про організацію перевезень пасажирів на міському автобусному маршруті загального користування №497-к "вул. Генерала Наумова - ст.м. "Академмістечко" від 14.02.2017 до набрання законної сили судовим рішенням.

Заява подана до подання позовної заяви Товариства з обмеженою відповідальністю "ТРАНС ГРУПП" до Департаменту транспортної інфраструктури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).

Дослідивши матеріали заяви про забезпечення позову, суд дійшов висновку про необхідність повернення цієї заяви заявнику без розгляду, з огляду на таке.

Згідно з частиною першою статті 154 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) заява про забезпечення позову розглядається судом, у провадженні якого перебуває справа або до якого має бути поданий позов, не пізніше двох днів з дня її надходження, без повідомлення учасників справи.

Відповідно до статті 152 КАС України, заява про забезпечення позову подається в письмовій формі і повинна містити: 1) найменування суду; 2) повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб); поштовий індекс; ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України; реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності; або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України, номери засобів зв`язку, офіційну електронну адресу або адресу електронної пошти; 3) предмет позову та обґрунтування необхідності забезпечення позову; 4) захід забезпечення позову, який належить застосувати, з обґрунтуванням його необхідності; 5) інші відомості, потрібні для забезпечення позову.

Положеннями частини шостої статті 7 КАС України встановлено, що у разі відсутності закону, що регулює відповідні правовідносини, суд застосовує закон, що регулює подібні правовідносини (аналогія закону), а за відсутності такого закону суд виходить із конституційних принципів і загальних засад права (аналогія права). Аналогія закону та аналогія права не застосовується для визначення підстав, меж повноважень та способу дій органів державної влади та місцевого самоврядування.

Згідно з пунктом 3 частини четвертої статті 169 КАС України позовна заява повертається позивачеві, якщо позов подано особою, яка не має адміністративної процесуальної дієздатності, не підписано або підписано особою, яка не має права її підписувати, або особою, посадове становище якої не вказано.

Суд встановив, що заява про забезпечення позову не підписана заявником.

Відповідно до частини сьомої статті 154 КАС України суд, встановивши, що заяву про забезпечення позову подано без додержання вимог статті 152 вказаного Кодексу, повертає її заявнику без розгляду, про що постановляє ухвалу.

З огляду на зазначене, враховуючи те, що заява про забезпечення позову не підписана заявником у встановленому законом порядку, суд вважає, що вказану заяву необхідно повернути без розгляду разом з доданими до неї документами.

Керуючись статтями 152, 153, 154 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

у х в а л и в:

1. Заяву про забезпечення адміністративного позову повернути Товариству з обмеженою відповідальністю "ТРАНС ГРУПП" без розгляду.

2. Копію ухвали видати (надіслати) заявнику.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення. Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або у судовому засіданні у разі неявки учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Шостого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо у судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, апеляційна скарга подається протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного тексту ухвали.

Суддя Василенко Г.Ю.

СудКиївський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення21.04.2023
Оприлюднено26.04.2023
Номер документу110402161
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяЗаява про забезпечення (скасування забезпечення) позову або доказів

Судовий реєстр по справі —зпп/320/37/23

Ухвала від 21.04.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Василенко Г.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні