Ухвала
від 24.04.2023 по справі 740/2446/23
НІЖИНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 740/2446/23

Провадження № 2-н/740/313/23

УХВАЛА

24 квітня 2023 року м. Ніжин

Суддя Ніжинського міськрайонногосуду Чернігівськоїобласті Карпусь І.М., ознайомившись з матеріалами заяви товариства з обмеженою відповідальністю «Нова Англія Сервіс» про видачу судового наказу про стягнення з ОСОБА_1 заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг,

встановив:

Заявник звернувся до суду з заявою про видачу судового наказу про стягнення з ОСОБА_1 боргу за наданіжитлово-комунальніпослуги заперіод з 04 жовтня 2021 року по 31 січня 2023 року в сумі 30 424 грн 26 коп., інфляційного збільшення суми боргу за весь час прострочення в сумі 340,82 грн та трьох відсотків річних від простроченої суми 125,92 грн.

Адресою боржника ОСОБА_1 у заяві зазначено: АДРЕСА_1 .

Відповідно до ч.1 ст.160 ЦПК України судовий наказ є особливою формою судового рішення, що видається судом за результатами розгляду вимог, передбачених статтею 161 цього Кодексу.

Згідно з вимогами ст.162 ЦПК України заява про видачу судового наказу подається до суду першої інстанції за загальними правилами підсудності, встановленими цим Кодексом.

Відповідно до вимог ч.1ст.27 ЦПК Українипозови до фізичної особи пред`являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або перебування, якщо інше не передбачено законом.

Позови, що виникають із договорів, у яких зазначено місце виконання або виконувати які через їх особливість можна тільки в певному місці, можуть пред`являтися також за місцем виконання цих договорів (ч. 8 ст. 28 ЦПК України).

Відповідно до вимог ч.8 ст.165 ЦПК України, якщо за результатами розгляду отриманих судом відомостей про місцезнаходження боржника - юридичної особи або фізичної особи - підприємця буде встановлено, що заява про видачу судового наказу не підсудна цьому суду, суд не пізніше десяти днів з дня надходження заяви постановляє ухвалу про передачу заяви про видачу судового наказу разом з доданими до неї документами за підсудністю.

З відповіді №43679 від 24 квітня 2023 року з Єдиного державного демографічного реєстру, вбачається, що ОСОБА_1 10.09.2021 зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2 .

Зазначені обставини свідчать, що вказана справа не належить до територіальної юрисдикції (підсудності) Ніжинського міськрайонного суду Чернігівської області.

Як слідує з заяви про видачу судового наказу, заявник визначив підсудність справи за місцем проживання боржника.

Оскільки зареєстроване місце проживання боржника знаходиться у м.Біла Церква справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) Білоцерківського міськрайонного суду Київської області.

Відповідно до ч.1 ст.31 ЦПК України суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Враховуючи те, що боржник значиться зареєстрованим в м. Біла Церква Київської області Білоцерківського району, суд вважає за необхідне передати справу на розгляд до Білоцерківського міськрайонного суду Київської області за підсудністю.

Керуючись ст.160, ч.8 ст.165 ЦПК України, суд

постановив:

Заяву товариства з обмеженою відповідальністю «Нова Англія Сервіс» про видачу судового наказу про стягнення з ОСОБА_1 заборгованостіза оплатужитлово-комунальнихпослугпередати за підсудністю на розгляд до Білоцерківського міськрайонного суду Київської області.

Копію ухвали направити заявнику до відома.

Дана ухвала набирає законної сили з моменту її підписання відповідно до вимог ч. 2 ст.261 ЦПК України.

На ухвалу може бути подано апеляційну скаргу до Чернігівського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Учасник справи, якому повна ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга буде подана протягом п`ятнадцяти днів з дня її вручення. Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у частині другій статті 358 цього Кодексу.

Справу передати на розгляд Білоцерківського міськрайонного суду Київської області не пізніше п`яти днів після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання скарги не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення.

Суддя І.М. Карпусь

Дата ухвалення рішення24.04.2023
Оприлюднено26.04.2023
Номер документу110417083
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи наказного провадження Справи щодо стягнення заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг, телекомунікаційних послуг, послуг телебачення та радіомовлення з урахуванням індексу інфляції та трьох відсотків річних, нарахованих заявником на суму заборгованості

Судовий реєстр по справі —740/2446/23

Ухвала від 24.04.2023

Цивільне

Ніжинський міськрайонний суд Чернігівської області

Карпусь І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні