Ухвала
від 25.04.2023 по справі 925/118/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

18005, м. Черкаси, бульвар Шевченка, 307, тел. канцелярії (0472) 31-21-49, inbox@ck.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

25 квітня 2023 року м. Черкаси справа № 925/118/23

Господарський суд Черкаської області у складі головуючого судді Спаських Н.М., із секретарем судового засідання Сторчак М.В., за участі представників сторін:

від позивача: не з`явився;

від відповідача: Глембоцька І.В. - адвокат за ордером;

розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали справи за позовом об`єднання співвласників багатоквартирного будинку "Козацька 1/1" (м. Черкаси) до товариства з обмеженою відповідальністю "Компанія з експлуатації та утримання житлових та нежитлових будинків "Нова митниця" (м. Черкаси) про зобов`язання вчинити певні дії

ВСТАНОВИВ:

Заявлено позов про зобов`язання відповідача передати за актом приймання - передачі примірник технічної та іншої передбаченої законодавством документації на багатоквартирний будинок по вул. Козацька 1/1, м. Черкаси, зокрема:

- енергетичний сертифікат і звіт про обстеження інженерних систем;

- технічну документацію на ліфти;

- план земельної ділянки;

-акти приймання-передавання технічної документації на багатоквартирний будинок;

- паспорти, гарантійні документи, акти випробування, повірки й опломбування та інші технічні документи на системи та мережі електропостачання та газопостачання на встановлені прилади, устаткування та обладнання електропостачання і газопостачання у багатоквартирному будинку. Справа розглядається за правилами загального позовного провадження. Триває підготовче провадження.

В засідання не з`явився позивач. Направленим клопотанням від 25.04.23 просить засідання провести без своєї участі через перебування на лікуванні.

В справу вже подано відзив на позов та відповідь на відзив. Позивач наполягає на задоволенні позовних вимог.

Зокрема, у відповіді на відзив позивач вказав на обов`язок відповідача передати ОСББ документацію на ліфти в будинку по вул. Козацька 1/1, м. Черкаси.

Відповідач заявив в засіданні клопотання від 21.04.23 про витребування у позивача та у ТОВ "Маклаут Ліфтсервіс" доказів у вигляді укладеного між ними договору на техобслуговування ліфтів. За даними відповідача ліфти у вказаному будинку працюють, отже техдокументація на них знаходиться в обслуговуючій ліфти організації. Таку інформацію позивач не повідомив суду і тому відповідач вимушений заявити клопотання про витребування доказів в ході розгляду справи.

Дане клопотання підлягає до задоволення, виходячи з наступного:

У відповідності до ст. 81 ГПК України учасник справи у разі неможливості самостійно надати докази вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений в частинах другій та третій статті 80 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

У клопотанні про витребування судом доказів повинно бути зазначено:

1) який доказ витребовується (крім клопотання про витребування судом групи однотипних документів як доказів);

2) обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати;

3) підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа;

4) заходи, яких особа, яка подає клопотання, вжила для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу;

5) причини неможливості отримати цей доказ самостійно особою, яка подає клопотання.

У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Суд може уповноважити на одержання витребуваних ним доказів заінтересовану сторону.

Будь-яка особа, в якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Відповідач надав докази самостійного звернення до позивача та до ТОВ "Маклаут Ліфтсервіс" за отриманням необхідних доказів, однак їх не отримав.

За правилами ст. 2 ГПК України завданням господарського судочинства є справедливе, неупереджене та своєчасне вирішення судом спорів, пов`язаних із здійсненням господарської діяльності, та розгляд інших справ, віднесених до юрисдикції господарського суду, з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав і законних інтересів фізичних та юридичних осіб, держави. Суд та учасники судового процесу зобов`язані керуватися завданням господарського судочинства, яке превалює над будь-якими іншими міркуваннями в судовому процесі.

Згідно п. 4) ч. 5 ст. 13 ГПК України суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом.

У відповідності до п. 3) ч. 2 ст. 183 ГПК України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках, зокрема, коли питання, визначені частиною другою статті 182 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

З підстав викладеного клопотання відповідача слід задовольнити, а підготовче засідання відкласти.

Керуючись ст. 81, 183 ГПК України, суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання відповідача від 21.04.23 про витребування доказів задовольнити.

Зобов`язати позивача, об`єднання співвласників багатоквартирного будинку "Козацька 1/1" (18018, м. Черкаси, вул. Козацька, 1/1) та ТОВ "Маклаут Ліфтсервіс" (18000, м. Черкаси, вул. Сагайдачного гетьмана, 12/1) надати суду до наступного засідання копію чинного договору на технічне обслуговування ліфтів у будинку за адресою м. Черкаси, вул. Козацька, 1/1.

Підготовче засідання у справі відкласти на 12:00 год. 24 травня 2023 року.

Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду Черкаської області за адресою: м. Черкаси, бул. Шевченка, 307, тел. канцелярії суду: 31-21-49.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: http://court.gov.ua/fair/.

Повідомити сторони про призначення підготовчого засідання у справі. Явку в судове засідання повноважних представників сторін визнати не обов`язковою.

Ухвала набирає законної сили з моменту її оголошення.

Суддя Спаських Н.М.

Дата ухвалення рішення25.04.2023
Оприлюднено27.04.2023
Номер документу110427652
СудочинствоГосподарське
Сутьзобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —925/118/23

Ухвала від 20.05.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Кропивна Л.В.

Постанова від 17.04.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Кропивна Л.В.

Ухвала від 03.04.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Кропивна Л.В.

Ухвала від 01.04.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Кропивна Л.В.

Ухвала від 15.01.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Кропивна Л.В.

Ухвала від 11.12.2023

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Кропивна Л.В.

Ухвала від 06.11.2023

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Кропивна Л.В.

Ухвала від 16.10.2023

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Кропивна Л.В.

Рішення від 26.07.2023

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Спаських Н.М.

Ухвала від 28.06.2023

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Спаських Н.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні