Ухвала
від 19.04.2023 по справі 754/4998/23
ДЕСНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

1-кс/754/926/23

Справа № 754/4998/23

У Х В А Л А

Іменем України

19 квітня 2023 року

Слідчий суддя Деснянського районного суду міста Києва ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , розглянувши клопотання слідчого СВ Деснянського УП ГУНП у місті Києві ОСОБА_4 , погоджене з прокурором Деснянської окружної прокуратури ОСОБА_3 у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42023102030000032 від 27.02.2023 року, за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.358 КК України, про надання дозволу на проведення огляду, -

В С Т А Н О В И В:

19 квітня 2023 року до суду надійшло вказане клопотання слідчого.

В обґрунтування поданого клопотання слідчий вказує, що у провадженні СВ Деснянського УП ГУ НП у місті Києві перебувають матеріали кримінального провадження, внесеного до ЄРДР за № 420231020000032 від 27.02.2023 року, за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.358 КК України.

Так у ході проведення досудового розслідування встановлено, що невстановлені особи, у невстановлений досудовим розслідуванням час за попередньою змовою внесли недостовірні відомості до офіційних документів, для реєстрації права власності в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно на об`єкт нерухомості за адресою АДРЕСА_1 .

Під час досудового розслідування встановлено, що приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу ОСОБА_5 на протязі 2019-2022 років зареєстровано право власності за ПП «ВАДІМ» зареєстровано право власності на кафе-павільйон з літнім майданчиком загальною площею 301,5 кв.м., за адресою Київ, прос. Лісовий, 25-Д; на приміщення, загальною площею 29,7 кв.м., за адресою Київ, прос. Лісовий, 25-Д, приміщення 1; на приміщення, загальною площею 21,3 кв.м., за адресою Київ, прос. Лісовий, 25-Д, приміщення 1а; на групу нежитлових приміщень №2, загальною площею 5,1 кв.м., за адресою Київ, прос. Лісовий, 25-Д, приміщення 2; на групу нежитлових приміщень №3, загальною площею 125,9 кв.м., за адресою Київ, прос. Лісовий, 25-Д; на групу нежитлових приміщень №3, загальною площею 122,3 кв.м., за адресою Київ, прос. Лісовий, 25-Д, приміщення 3; на групу нежитлових приміщень №3б, загальною площею 3,6 кв.м., за адресою Київ, прос. Лісовий, 25-Д, приміщення 3б; на групу нежитлових приміщень №4, загальною площею 3,6 кв.м., за адресою Київ, прос. Лісовий, 25-Д, приміщення 4; на групу нежитлових приміщень №5, загальною площею 74,4 кв.м., за адресою Київ, прос. Лісовий, 25-Д, приміщення 5. У подальшому, до всіх вищезазначених об`єктів нерухомого майна здійснено поділ та новоутворені його частини відчужено на користь фізичних осіб.

За інформацією Департаменту містобудування та архітектури виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) від 10.03.2023 в реєстрі адрес у місті Києві, який ведеться згідно з Положенням про реєстр адрес у місті Києві, затвердженим рішенням Київської міської ради від 22.05.2013 №337/9394 «Про деякі питання ведення реєстрів адрес, вулиць та інших поіменованих об`єктів у місті Києві» відсутні відомості про документи щодо присвоєння об`єкту нерухомого майна поштової адреси проспект Лісовий, 25-д у Деснянському районі міста Києва. Вказана інформація підтверджується і листом Деснянської районної у місті Києві державної адміністрації.

За інформацією Департаменту земельних ресурсів виконавчого органу КМР (КМДА) від 10.03.2023, земельна ділянка площею 0,0238 га з кадастровим номером 8000000000:62:025:0063 перебувала в оренді у ПП «ВАДІМ» до 08.04.2015 року для будівництва, експлуатації та обслуговування павільйону-кафе з літнім майданчиком на прос. Лісовому, 25-д у Деснянському районі міста Києва на підставі рішення Київської міської ради від 15.07.2004 та договору оренди земельної ділянки від 08.04.2005 № 62-6-00216, рішень щодо поновлення вказаного договору оренди не приймалось.

Під час обстеження вказаної земельної ділянки Департаментом земельних ресу4рсів Київської міської державної адміністрації встановлено, що на вказаної земельної ділянці розташована будівля невстановленого призначення та до вказаної будівлі прибудовано споруди, розташовані за межами зазначеної земельної ділянки, інформація щодо правового статусу будівлі та дозвільних документів на розташування зазначених споруд у Департаменті відсутня, що свідчить про ознаки самовільного зайняття земельної ділянки.

Орган досудового розслідування прийшов до висновку, що реєстрація права власності об`єкт нерухомості - кафе павільйону з літнім майданчиком на проспекті Лісовому, 25-Д у м. Києві, щодо якого здійснено поділ та новоутворені його частини відчужено, здійснювалася всупереч установленому законом порядку та на підставі підроблених документів, а відсутність дозвільних документів на проведення будівельних робіт свідчить про незаконність проведення будівництва.

Посилаючись на викладене, керуючись ст.ст. 2,40, 223, 233, 237 КПК України, слідчий просив надати дозвіл на проведення огляду земельної ділянки за адресою м. Київ, проспект Лісовий, будинок 25Д (кадастровий номер 8000000000:62:025:0063) із залученням спеціалістів Департаменту з питань державного архітектурно-будівельного контролю міста Києва виконавчого органу Київської міської ради (КМДА), Департаменту земельних ресурсів виконавчого органу Київської міської ради (КМДА), з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення, а саме встановлення або спростування факту самовільного будівництва та визначення класу наслідків будівель, встановлення дотримання законодавства у сфері містобудування та архітектури, державних стандартів, норм і правил, правил забудови міста Києва, встановлення меж розміщення вказаних будівель та встановлення або спростування самовільного захоплення земельної ділянки.

В судовому засіданні прокурор ОСОБА_3 наполягала на задоволенні клопотання, просила суд його задовольнити.

Вислухавши прокурора, дослідивши матеріали додані до клопотання слідчий суддя дійшов наступного висновку.

Як вбачається з клопотання та доданих до нього матеріалів, слідчим відділом Деснянського УП ГУНП у м. Києві проводиться досудове слідство у кримінальному провадженні внесеному до ЄРДР за №420231020000032 від 27.02.2023 року, за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.358 КК України.

На підтвердження обставин викладених в клопотанні свідчать інформація з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно щодо права власності на об`єкт нерухомості - кафе павільйону з літнім майданчиком на проспекті Лісовому, 25-Д у м. Києві, щодо якого здійснено поділ та новоутворені його частини відчужено, технічна документація на об`єкт нерухомості, відповіді Департаменту з питань державного архітектурно-будівельного контролю міста Києва виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) та Департаменту земельних ресурсів виконавчого органу Київської міської ради (КМДА).

Слідчий суддя приходить до висновку, що у судовому засіданні доведена наявність достатніх підстав вважати, що було вчинено кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст.358 КК України, огляд земельної ділянки за адресою м. Київ, проспект Лісовий, будинок 25Д (кадастровий номер 8000000000:62:025:0063) із залученням спеціалістів Департаменту з питань державного архітектурно-будівельного контролю міста Києва виконавчого органу Київської міської ради (КМДА), Департаменту земельних ресурсів виконавчого органу Київської міської ради (КМДА), є необхідною слідчою дією для фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення та в подальшому дозволить проводити інші слідчі (розшукові) дії направлені на збір доказів, прийняття обґрунтованих процесуальних рішень у розумні строки, зокрема встановлення або спростування факту самовільного будівництва та визначення класу наслідків будівель, встановлення дотримання законодавства у сфері містобудування та архітектури, державних стандартів, норм і правил, правил забудови міста Києва, затвердженої містобудівної документації, встановлення меж розміщення вказаних будівель та встановлення або спростування самовільного захоплення земельної ділянки.

Відповідно до ч. 1 ст. 237 КПК України, з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий, прокурор проводять огляд місцевості, приміщення, речей та документів.

Таким чином, слідчий суддя вважає, що завдання виявлення доказів злочину може потребувати проведення огляду у житлі або іншому володінні особи.

Відповідно до ч.2 ст.237 КПК України, огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

На підставі викладеного, слідчий суддя вважає необхідним клопотання задовольнити, надавши слідчим слідчої групи у кримінальному провадженні дозвіл проведення огляду земельної ділянки за адресою м. Київ, проспект Лісовий, будинок 25Д (кадастровий номер 8000000000:62:025:0063) із залученням спеціалістів Департаменту з питань державного архітектурно-будівельного контролю міста Києва виконавчого органу Київської міської ради (КМДА), Департаменту земельних ресурсів виконавчого органу Київської міської ради (КМДА), з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення, а саме встановлення або спростування факту самовільного будівництва та визначення класу наслідків будівель, встановлення дотримання законодавства у сфері містобудування та архітектури, державних стандартів, норм і правил, правил забудови міста Києва, встановлення меж розміщення вказаних будівель та встановлення або спростування самовільного захоплення земельної ділянки.

Керуючись ст.ст. 233-237, 376 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання слідчого СВ Деснянського УП ГУНП у місті Києві ОСОБА_4 , погоджене з прокурором Деснянської окружної прокуратури ОСОБА_3 у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42023102030000032 від 27.02.2023 року, за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.358 КК України, про надання дозволу на проведення огляду, - задовольнити.

Надати слідчому СВ Деснянського УП ГУНП у м. Києві ОСОБА_4 , слідчим СВ Деснянського УП ГУНП у м. Києві ОСОБА_6 , ОСОБА_7 дозвіл на проведення огляду земельної ділянки за адресою: АДРЕСА_1 (кадастровий номер 8000000000:62:025:0063) із залученням спеціалістів Департаменту з питань державного архітектурно-будівельного контролю міста Києва виконавчого органу Київської міської ради (КМДА), Департаменту земельних ресурсів виконавчого органу Київської міської ради (КМДА), з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення, а саме встановлення або спростування факту самовільного будівництва та визначення класу наслідків будівель, встановлення дотримання законодавства у сфері містобудування та архітектури, державних стандартів, норм і правил, правил забудови міста Києва, встановлення меж розміщення вказаних будівель та встановлення або спростування самовільного захоплення земельної ділянки.

Строк дії ухвали з 19 квітня 2023 року по 19 травня 2023 року.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудДеснянський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення19.04.2023
Оприлюднено27.04.2023
Номер документу110429376
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про огляд житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —754/4998/23

Ухвала від 19.04.2023

Кримінальне

Деснянський районний суд міста Києва

Мельник І. Г.

Ухвала від 19.04.2023

Кримінальне

Деснянський районний суд міста Києва

Мельник І. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні