Ухвала
від 25.04.2023 по справі 300/2125/23
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про відкриття провадження

"25" квітня 2023 р. справа № 300/2125/23

м. Івано-Франківськ

Суддя Івано-Франківського окружного адміністративного суду Микитин Н.М., розглянувши матеріали позовної заяви Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області (код ЄДРПОУ 38555228, вул. Франка, 6, м. Івано-Франківськ, 76018) до Долинського відділу державної виконавчої служби у Калуському районі Івано-Франківської області Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції м. Івано-Франківськ (код ЄДРПОУ 34536065, проспет Незалежності, 3, м. Долина, Калуський район, Івано-Франківська область, 77500) про скасування повідомлення про повернення виконавчого документу стягувачу без прийняття до виконання від 06.03.2023, -

В С Т А Н О В И В:

Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області звернулося до суду з адміністративним позовом до Долинського відділу державної виконавчої служби у Калуському районі Івано-Франківської області Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції м. Івано-Франківськ про скасування повідомлення про повернення виконавчого документу стягувачу без прийняття до виконання від 06.03.2023.

Підставою звернення позивача із вказаним позовом є протиправні на переконання позивача, дії відповідача щодо повернення виконавчого документу стягувачу без прийняття до виконання.

Позовна заява відповідає вимогам статтей 160, 161, 172 Кодексу адміністративного судочинства України.

Позивач є особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність.

Позовну заяву належить розглядати за правилами адміністративного судочинства, подано з дотриманням правил підсудності та в строк, установлений законом.

Враховуючи з огляду на отримання відповіді на скаргу позивачем 11.04.2023, то такий пропустив строк звернення до суду з поважних причин.

Інших підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених КАС України немає.

Справа підсудна Івано-Франківському окружному адміністративному суду.

Справа підлягає розгляду за правилами спрощеного позовного провадження з особливостями провадження у справах з приводу рішень, дій або бездіяльності органу державної виконавчої служби, приватного виконавця, встановленими статтею 287 Кодексу адміністративного судочинства України.

Частиною 2 статті 49 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Зі змісту адміністративного позову слідує, що спір у цій справі стосується примусового виконання відповідачем виконавчого листа № 300/3769/21 від 02.05.2022, де боржником є Новомізунська початкова школа Вигодської селищної ради, а стягувачем Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області, а відтак прийняття рішення по суті та вирішення заявлених позовних вимог може вплинути на права, інтереси або обов`язки Новомізунської початкової школи Вигодської селищної ради.

Беручи до уваги вищенаведене, суд приходить до висновку про необхідність залучення Новомізунської початкової школи Вигодської селищної ради у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача.

Враховуючи наведене, керуючись статтями 49, 171, 248, 260, 287 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя, -

П О С Т А Н О В И В:

1. Відкрити провадження в адміністративній справі за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області до Долинського відділу державної виконавчої служби у Калуському районі Івано-Франківської області Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції м. Івано-Франківськ про скасування повідомлення про повернення виконавчого документу стягувачу без прийняття до виконання від 06.03.2023.

2. Залучити Новомізунську початкову школу Вигодської селищної ради (код ЄДРПОУ 23802854, вул. Центральна, 64, с. Новий Мізунь, Калуський район, Івано-Франківська область, 77543) до участі в адміністративній справі №300/2125/23 в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача.

3. Розгляд справи здійснювати за правилами, передбаченими статтею 287 КАС України.

4. Призначити судовий розгляд на "01" травня 2023 р. о 10:30 год., який буде проводитися одноособово суддею Микитин Н.М., в приміщенні Івано-Франківського окружного адміністративного суду за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Незалежності, 46, другий поверх, зал судових засідань №211.

5. Встановити відповідачу з дня вручення цієї ухвали трьохденний строк для подання відзиву на позов, який повинен відповідати вимогам статті 162 КАС України, і подання всіх письмових та електронних доказів (які можливо доставити до суду), висновків експертів і заяв свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

6. Зобов`язати відповідача надіслати (надати) іншим учасникам справи копію відзиву та доданих до нього документів одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

7. Встановити третій особі триденний строк для подання пояснень щодо позову з дня його отримання, копії яких одночасно з поданням до суду повинні бути надіслані іншим учасникам справи.

8. Інформацію по даній справі учасники справи можуть отримати за веб-адресою: http://adm.if.court.gov.ua/sud0970/.

9. Направити відповідачу та третій особі копію позовної заяви з додатками.

10. Копію цієї ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею, оскарженню не підлягає.

Суддя Микитин Н.М.

Дата ухвалення рішення25.04.2023
Оприлюднено27.04.2023
Номер документу110433479
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи щодо примусового виконання судових рішень і рішень інших органів

Судовий реєстр по справі —300/2125/23

Рішення від 29.05.2023

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Микитин Н.М.

Ухвала від 25.04.2023

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Микитин Н.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні